Artikel top billede

ComOFF: Kør de første versioner af Windows....i din browser

Kan du huske de første versioner af Windows? Nu kan du tage tidsmaskinen tilbage til 80'erne og prøve Microsofts gamle styresystemer - i din nuværende browser

Det er blot et par uger siden, Microsoft lancerede Windows 8.1, som er den nyeste udgave af det populære styresystem. 

Der er massevis af smæk på farverne, og det er optimeret til touch-betjening.

Men der var engang, da Windows så helt anderledes ud.

Måske kan du huske de første versioner af styresystemet, som dukkede op i 1980'erne?

Her gjaldt det om at holde skruetrækkeren lige i munden, og hvis der var problemer, var der ikke hjælp at hente på nettet.

Næ, så måtte man i stedet bruge sin livline og ringe - via fastnet naturligvis - til en god ven, der havde it-færdighederne i orden.

Eller også måtte man overgive sig til manualen eller sende et spørgsmål - per brev - til et it-magasin, som måske ville bringe det sammen med en løsning.

Men hvordan var det egentlig at bruge computere dengang?

Lidt af den fornemmelse kan du nu opleve - eller måske genoplive - takket være emulatorer, der kører direkte i din browser.

Det er blandt andet muligt at prøve Windows 1.01, eller du kan prøve kræfter med Windows 3.0.

I begge styresystemer kan du møde tidligere udgaver af programmer som Notepad og Paint.

Det er næsten skræmmende at prøve styresystemerne (igen), og de minder os om, at it-verdenen har bevæget sig hastigt fremad siden Microsofts første forsøg med Windows.

I øvrigt er det ikke kun Windows fra 1980'erne, som du kan genoplive på din nuværende pc; også Commodore 64 kan du prøve igen. Det kan du læse mere om her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft lukker efter få dage for gratis Windows 365 efter enorm interesse
Efterspørgslen på at prøve Windows 365 har været så stor, at Microsoft har været nødsaget til at sætte pause på prøvemodel på grund af kapacitet, lyder det fra Microsoft.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.