Artikel top billede

It-jurist: Import af billig software er lodret ulovlig

Webbutik risikerer fogedforbud og bøde for import af billig software fra Asien og USA.

Webbutikken e-gear.dk overtræder varemærkeloven og risikerer både fogedforbud og bøde for sin import af billig software fra Asien og USA.

Det siger it-advokaten Heidi Steen Jensen fra advokatfirmaet Horten.

Salgschef i e-gear.dk Christopher Hammer har tidligere fortalt til Computerworld, at han importerer software fra blandt andet Microsoft, Symantec og F-Secure. Og en del af varerne kommer ifølge Christopher Hammer fra "kontakter i USA, Europa og Asien".

"Det lyder godt nok smart. Men der er jo tale om produkter, som alle sammen har en varemærkebeskyttelse, og så er det ulovligt," siger Heidi Steen Jensen til Computerworld.

"Hvis det er varer, der er markedsført uden for EU, må de ikke importeres til EU uden samtykke fra indehaveren af varemærket. Det er den praksis, som er fastslået af EU-domstolen. Så nej, det må man selvfølgelig ikke. Det gælder oven i købet også det enkelte stykke software, som der er tale om. I princippet kan man også blive idømt en bøde," siger Heidi Steen Jensen, der også sidder i bestyrelsen for Danske It-advokater.

Ifølge Heidi Steen Jensen kan softwareproducenterne gå til domstolene og få nedlagt fogedforbud mod firmaets salg, og kan også anlægge erstatningssag.

Import fra EU-land er i orden

Derimod ville importen af software være lovlig, hvis varerne kommer fra et EU-land. Så er de nemlig omfattet af reglerne om varernes fri bevægelighed.

"Hvis du er varemærkeindehaver som for eksempel Microsoft, og du har solgt dine varer inden for EU, må du leve med, at det kan parallelimporteres og sælges videre på det danske marked," siger hun.

Efter at Computerworld mandag skrev om e-gear.dk's softwareimport har firmaets salgschef, Christopher Hammer, ændret forklaring. I en mail til Computerworld skriver han nu, at alle licenser, som e-gear.dk videresælger, er "markedsført indenfor EU".

Christopher Hammer ønsker ikke at kommentere sagen yderligere.

Læs også:

Dansk web-butik mistænkt for ulovlig import af software

E-gears hemmelighed: Derfor kan vi sælge software så billigt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.