Artikel top billede

Mobil med kurvet skærm reparerer sig selv

LG lancerer sin G Flex i Danmark, og det er startskuddet til en ny æra for vores mobiler. Telefonen har nemlig kurvet skærm, og så kan den reparere sig selv, når den ridses.

De seneste par år er mobilskærmene på især Android-platformen vokset hastigt, og vi nærmer os en ny æra for vores mobiler. 

Både LG og Samsung er nemlig i fuld gang med at skabe nye telefoner, der er langt mere fleksible og holdbare, end dem vi har mellem hænderne i dag.

Første skridt er mobiler med kurvede skærme, og vi har tidligere set Samsung Galaxy Round.

Næsten samtidig lancerede LG sin model G Flex, der byder på et display, som ikke er stift som et bræt. 

Mobilen er kurvet, og telefonen kan flekse. Det betyder, at der er mindre risiko for, at skærmen smadrer, når mobilen bliver bøjet en smule, eksempelvis hvis du sætter dig på den eller taber den.

Mens Galaxy Round er ude i Sydkorea og muligvis ikke dukker op herhjemme, har LG netop meldt ud, at G Flex er at finde i danske butikker i begyndelsen af det nye år.

Mobilen er set ud fra de benhårde specifikationer ikke banebrydende, og den seks tommer store skærm har 'blot' en skærmopløsning på 720 gange 1280 pixel.

Det er ikke imponerende på et display i den størrelse. Mobilen kører Android, og den har et 13 megapixel kamera, en quadcore processor og 32 gigabyte lagerplads.

Ridser forsvinder automatisk

Til gengæld har G Flex en feature, som umiddelbart virker utrolig. Telefonen kan nemlig reparere sig selv.

Hvis den får mindre ridser på bagsiden, forsvinder de automatisk efter et stykke tid. LG har lagt en demonstrationsvideo på nettet, hvor mobilen gnubbes med en metalbørste, hvorefter skaderne kort tid efter ikke længere er synlige.

Det fungerer dog kun med mindre ridser, pointerer LG, som kalder det for 'self healing'. Det skal være med til at holde mobilens udseende i topform i længere tid uden brug af et telefoncover.

Det er naturligvis altid en god idé at være ekstra skeptisk over for demonstrationsvideoer - hvem kan ikke huske Nokias fuskeri med Lumia 920?

Endnu er det ikke oplyst, hvornår præcist G Flex sættes til salg i Danmark, og hvad prisen vil være. Her er videoen, som viser den nye og anderledes telefon i aktion:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.