Artikel top billede

Flere it-virksomheder lader til at være klar til at sparke døren op til landets kommuner og vise, at andre end KMD kan levere it til dem. Foto: Povl Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

Fem firmaer lurer på at snuppe stor it-opgave

I dag sidder KMD tungt på flere monopol-områder hos kommunerne. Men der er stor interesse for hele processen om de kommende udbud.

Kommunerne gør via Kombit klar til det såkaldte monopol-brud, hvor KMD i dag sidder på monopol-systemer svarende til cirka en milliard kroner om året i værdi.

Seneste nyt i processen er en stribe såkaldte tekniske dialogmøder med leverandører vedrørende de fælleskommunale støttesystemer, der skal udgøre dele af infrastrukturen i den fælleskommunale Rammearkitektur.

Konkret har fem leverandører foreløbig tilmeldt sig de seneste 24 timer, men interessen er generelt stor for hele processen om de kommende udbud på monopolområdet, oplyser Kombits kommunikationschef Mikkel Tang Hedegaard.

Den tekniske dialog er, ifølge Kombit, en opfølgning på en tilsvarende dialog i forsommeren 2013.

Her gav en række potentielle tilbudsgivere input til Kombits daværende version af kravsspecifikationen.

Vejen mod konkurrencedygtige tilbud

Kombit oplyser at der afholdes denne form for dialog med leverandørerne på alle Kombits projekter, hvor man forinden offentliggør den seneste version af kravsspecifikationer, kontrakter og øvrigt relevant materiale.

"Helt overvejende handler det her om åbenhed, og om at klæde leverandørerne på til at kunne give konkurrencedygtige og konditionelle tilbud," siger Mikkel Tang Hedegaard

I dialogen med leverandørerne skal også drøftes hele programkoordinationen, der indeholder en beskrivelse af Kombits krav til og illustration af den kommende samarbejdsorganisation mellem støttesystemerne og de resterende projekter i monopolbruddet.

"Det handler jo om, at vi går fra en monopolsituation til et marked, hvor der åbnes op for flere leverandører. Derfor er det nødvendigt at beskrive rammer for samarbejdet imellem de forskellige leverandører," siger kommunikationschefen.

Altså hvordan hele processen vil blive styret.

"Denne ønsker projektet ligeledes leverandørernes input til," hedder det.

Kombits udkast på dette område ligger klar i løbet af ugen.

Endelig oplyser Kombit, at man fortsat mangler den endelige afklaring med KMD omkring udfasning.

Det kan du læse mere om her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere