Artikel top billede

Slagtilbud på Photoshop skal lokke kunder til efter hackerskandale

Adobe har sat prisen ned på Photoshop, så der er tusindvis af kroner at spare. Tilbuddet kommer kort tid efter gigantisk skandale, hvor hackere tømte 38 millioner Adobe-brugerkonti for personlige oplysninger.

Spol tiden halvandet år tilbage. Her lancerede Adobe Photoshop CS6, som kostede 6.500 kroner for en licens, mens en Extended udgave med flere værktøjer kostede 9.300 kroner.

Det var altså et forholdsvist kostbart stykke software og arbejdsværktøj.

Men siden foråret har Adobe ændret sin strategi og valgt at storsatse på abonnementsbaserede versioner af sine programmer under brandet Creative Cloud (CC), hvor billedbehandlingsprogrammet Photoshop CC er at finde.

Og der er sket noget med priserne. I øjeblikket kører Adobe slagtilbud på en pakke med både den nye Photoshop CC og Lightroom 5, og de to fotoprogrammer koster samlet 91 kroner om måneden.

Tilbuddet udløber den 2. december, og det er en del af Adobes Black Friday-kampagne, der kører i USA under Thanksgiving. Men det varer altså længere end fredag, og det er også muligt at benytte på vores breddegrader.

Prisen på 91 kroner gælder kun, hvis der tegnes minimum et 12 måneders abonnement, og derfor er den totale pris for et år: 1.092 kroner.

Det skal du være opmærksom på

Siden lanceringen af Creative Cloud har Adobe været ihærdig med at få rykket Photoshop-folket - og brugere af andre af Adobes programmer - over på abonnementsordningen.

Det er blandt andet sket med flere tilbud, men de fleste var bundet op på, at man allerede ejede en CS-version af eksempelvis Photoshop. Det aktuelle tilbud er dog ikke omfattet af denne begrænsning, og derfor behøver man ikke at have ejet billedbehandlingsprogrammet før.

Umiddelbart kan det lyde fristende at få fingrene i et professionelt stykke billedbehandlingssoftware til en forholdsvis lav pris, når der sammenlignes med, hvad det tidligere har kostet. Der er dog nogle ting, som man skal være opmærksom på.

Det er nemlig svært at vide, hvad programmet kommer til at koste på længere sigt.

Efter de første 12 måneder vil ens kontrakt automatisk blive fornyet, og man vil nu skulle til at betale 'den aktuelle pris for tilbuddet'.

Dermed kan Adobe i princippet vælge at sætte prisen kraftigt i vejret.

Men der vil formentlig gå nogle år, før man rammer en samlet abonnementsindbetaling på de 6.500-9.300 kroner, som en enkelt licens til Photoshop tidligere kostede.

Samtidig kan det være en udfordring, hvis du eksempelvis har valgt at gemme filer i Photoshop-formatet PSD og på et tidspunkt stopper med at abonnere på billedbehandlingsprogrammet.

Dermed kan det være besværligt at arbejde videre med de filer. Der findes programmer, som kan konvertere PSD-filerne, men du risikerer at miste de lag, som de indeholder.

Tordenskyer i clouden

Desuden er der sikkerhedsaspektet. Det er kun kort tid siden, at Adobe blev ramt af en gigantisk skandale.

Her fik hackere adgang til 150 millioner brugerkonti, heraf 38 millioner aktive, som blev tømt for personlige oplysninger som brugernavne, mailadresser, adgangskoder og krypterede kreditkortoplysninger.

Flere hundrede tusinde danske konti var også berørt.
Der kan altså være tordenskyer i Creative Cloud, der skaber turbulens og utryghed i forhold til ens personlige oplysninger.

Du kan læse mere om det store hackerangreb her, og i denne analyse kan du få forklaringen på, hvorfor Adobe formentlig slipper nådigt, mens andre virksomheder ville være blevet presset væsentlig hårdere af et så massivt besøg af ubudne gæster.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere