Artikel top billede

Her bruger de to milliarder kroner på it - om dagen

Kina buldrer frem med it-investeringer i multimilliard-klassen, men må alligevel se sig slået af to andre lande. Læs her, hvor stort det globale it-marked bliver i 2014.

De færreste kan efterhånden være i tvivl om, at Kina buldrer frem med imponerende væksttal i disse år.

Sammen med den industrielle og teknologiske revolution i Riget i Midten er der også kommet kul under it-budgetterne, og det forventes, at Kinas offentlige og private sektor vil spendere godt 680 milliarder kroner på informationsteknologi i 2014.

Det er en stigning på over 10 procent sammenlignet med Kinas it-forbrug i 2013. 

Dermed fastholder Kina sin tredjeplads efter USA og Japan som de største teknologilande i verden, ifølge en rapport fra it-analytikerne fra Forrester Research.

Det skriver ZDNet.

Så stort er it-markedet

USA er på førstepladsen over teknologi-brugere, hvor det forventes, at amerikanske myndigheder, virksomheder og forbrugere vil bruge godt 4.800 milliarder kroner på it i 2014.

Japan ligger på andenpladsen med it-investeringer på en fjerdedel af USA med godt 1,1 billion kroner.

Det vurderes, at der i 2014 på det globale it-marked bliver brugt 12 billioner kroner svarende til 12.000 milliarder kroner.

For sætte disse astronomiske tal ind i et nogenlunde håndterbart perspektiv kan det nævnes, at der i Danmark for nyligt blev brugt op mod 60 milliarder it-kroner om året, altså en halv procent af den globale it-omsætning, hvoraf den danske offentlige sektor står for omkring 30 procent af forbruget herhjemme.

NSA-skandale hjælper Kina

Forrester Research peger på, at NSA- og Snowden-skandalen med storstilet amerikansk overvågning ude i alverdens hjem og på arbejdscomputere vil være en løftestang for Kinas server-, storage- og netværksleverandører som Lenovo, Huawei og Inspur på det kinesiske hjemmemarked.

Samtidig mener analytikerne, at Kina i år vil blive det største e-handelsmarked i verden med 356 millioner online-shoppere - et tal der overstiger det samlede befolkningstal i USA.

Hele Asien vokser på it-forbrugsområdet med 4,5 procent fra 3,1 procent i 2013, og her er Kina en af de store motorer, da eksempelvis det kinesiske pc-marked øges konstant, mens der meldes om vigende salgstal mange andre steder.

Dertil kommer, at Forrester peger på lande som Filippinerne, Indonesien, Vietnam og givetvis Thailand i de kommende år vil være andre store asiatiske vækstområder, da der i disse lande bliver udrullet større it-projekter.

Læs også:
Fem spådomme: Det kommer til at ske i år
 
Holdes udenfor: Firmaer køber massivt ind af it uden om CIO'en
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere