Her bruger de to milliarder kroner på it - om dagen

Kina buldrer frem med it-investeringer i multimilliard-klassen, men må alligevel se sig slået af to andre lande. Læs her, hvor stort det globale it-marked bliver i 2014.

De færreste kan efterhånden være i tvivl om, at Kina buldrer frem med imponerende væksttal i disse år.

Sammen med den industrielle og teknologiske revolution i Riget i Midten er der også kommet kul under it-budgetterne, og det forventes, at Kinas offentlige og private sektor vil spendere godt 680 milliarder kroner på informationsteknologi i 2014.

Det er en stigning på over 10 procent sammenlignet med Kinas it-forbrug i 2013. 

Dermed fastholder Kina sin tredjeplads efter USA og Japan som de største teknologilande i verden, ifølge en rapport fra it-analytikerne fra Forrester Research.

Det skriver ZDNet.

Så stort er it-markedet
USA er på førstepladsen over teknologi-brugere, hvor det forventes, at amerikanske myndigheder, virksomheder og forbrugere vil bruge godt 4.800 milliarder kroner på it i 2014.

Japan ligger på andenpladsen med it-investeringer på en fjerdedel af USA med godt 1,1 billion kroner.

Det vurderes, at der i 2014 på det globale it-marked bliver brugt 12 billioner kroner svarende til 12.000 milliarder kroner.

For sætte disse astronomiske tal ind i et nogenlunde håndterbart perspektiv kan det nævnes, at der i Danmark for nyligt blev brugt op mod 60 milliarder it-kroner om året, altså en halv procent af den globale it-omsætning, hvoraf den danske offentlige sektor står for omkring 30 procent af forbruget herhjemme.

NSA-skandale hjælper Kina
Forrester Research peger på, at NSA- og Snowden-skandalen med storstilet amerikansk overvågning ude i alverdens hjem og på arbejdscomputere vil være en løftestang for Kinas server-, storage- og netværksleverandører som Lenovo, Huawei og Inspur på det kinesiske hjemmemarked.

Samtidig mener analytikerne, at Kina i år vil blive det største e-handelsmarked i verden med 356 millioner online-shoppere - et tal der overstiger det samlede befolkningstal i USA.

Hele Asien vokser på it-forbrugsområdet med 4,5 procent fra 3,1 procent i 2013, og her er Kina en af de store motorer, da eksempelvis det kinesiske pc-marked øges konstant, mens der meldes om vigende salgstal mange andre steder.

Dertil kommer, at Forrester peger på lande som Filippinerne, Indonesien, Vietnam og givetvis Thailand i de kommende år vil være andre store asiatiske vækstområder, da der i disse lande bliver udrullet større it-projekter.

Læs også:
Fem spådomme: Det kommer til at ske i år
 
Holdes udenfor: Firmaer køber massivt ind af it uden om CIO'en
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.