Artikel top billede

Her bruger de to milliarder kroner på it - om dagen

Kina buldrer frem med it-investeringer i multimilliard-klassen, men må alligevel se sig slået af to andre lande. Læs her, hvor stort det globale it-marked bliver i 2014.

De færreste kan efterhånden være i tvivl om, at Kina buldrer frem med imponerende væksttal i disse år.

Sammen med den industrielle og teknologiske revolution i Riget i Midten er der også kommet kul under it-budgetterne, og det forventes, at Kinas offentlige og private sektor vil spendere godt 680 milliarder kroner på informationsteknologi i 2014.

Det er en stigning på over 10 procent sammenlignet med Kinas it-forbrug i 2013. 

Dermed fastholder Kina sin tredjeplads efter USA og Japan som de største teknologilande i verden, ifølge en rapport fra it-analytikerne fra Forrester Research.

Det skriver ZDNet.

Så stort er it-markedet

USA er på førstepladsen over teknologi-brugere, hvor det forventes, at amerikanske myndigheder, virksomheder og forbrugere vil bruge godt 4.800 milliarder kroner på it i 2014.

Japan ligger på andenpladsen med it-investeringer på en fjerdedel af USA med godt 1,1 billion kroner.

Det vurderes, at der i 2014 på det globale it-marked bliver brugt 12 billioner kroner svarende til 12.000 milliarder kroner.

For sætte disse astronomiske tal ind i et nogenlunde håndterbart perspektiv kan det nævnes, at der i Danmark for nyligt blev brugt op mod 60 milliarder it-kroner om året, altså en halv procent af den globale it-omsætning, hvoraf den danske offentlige sektor står for omkring 30 procent af forbruget herhjemme.

NSA-skandale hjælper Kina

Forrester Research peger på, at NSA- og Snowden-skandalen med storstilet amerikansk overvågning ude i alverdens hjem og på arbejdscomputere vil være en løftestang for Kinas server-, storage- og netværksleverandører som Lenovo, Huawei og Inspur på det kinesiske hjemmemarked.

Samtidig mener analytikerne, at Kina i år vil blive det største e-handelsmarked i verden med 356 millioner online-shoppere - et tal der overstiger det samlede befolkningstal i USA.

Hele Asien vokser på it-forbrugsområdet med 4,5 procent fra 3,1 procent i 2013, og her er Kina en af de store motorer, da eksempelvis det kinesiske pc-marked øges konstant, mens der meldes om vigende salgstal mange andre steder.

Dertil kommer, at Forrester peger på lande som Filippinerne, Indonesien, Vietnam og givetvis Thailand i de kommende år vil være andre store asiatiske vækstområder, da der i disse lande bliver udrullet større it-projekter.

Læs også:
Fem spådomme: Det kommer til at ske i år
 
Holdes udenfor: Firmaer køber massivt ind af it uden om CIO'en
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere