Artikel top billede

Her bruger de to milliarder kroner på it - om dagen

Kina buldrer frem med it-investeringer i multimilliard-klassen, men må alligevel se sig slået af to andre lande. Læs her, hvor stort det globale it-marked bliver i 2014.

De færreste kan efterhånden være i tvivl om, at Kina buldrer frem med imponerende væksttal i disse år.

Sammen med den industrielle og teknologiske revolution i Riget i Midten er der også kommet kul under it-budgetterne, og det forventes, at Kinas offentlige og private sektor vil spendere godt 680 milliarder kroner på informationsteknologi i 2014.

Det er en stigning på over 10 procent sammenlignet med Kinas it-forbrug i 2013. 

Dermed fastholder Kina sin tredjeplads efter USA og Japan som de største teknologilande i verden, ifølge en rapport fra it-analytikerne fra Forrester Research.

Det skriver ZDNet.

Så stort er it-markedet

USA er på førstepladsen over teknologi-brugere, hvor det forventes, at amerikanske myndigheder, virksomheder og forbrugere vil bruge godt 4.800 milliarder kroner på it i 2014.

Japan ligger på andenpladsen med it-investeringer på en fjerdedel af USA med godt 1,1 billion kroner.

Det vurderes, at der i 2014 på det globale it-marked bliver brugt 12 billioner kroner svarende til 12.000 milliarder kroner.

For sætte disse astronomiske tal ind i et nogenlunde håndterbart perspektiv kan det nævnes, at der i Danmark for nyligt blev brugt op mod 60 milliarder it-kroner om året, altså en halv procent af den globale it-omsætning, hvoraf den danske offentlige sektor står for omkring 30 procent af forbruget herhjemme.

NSA-skandale hjælper Kina

Forrester Research peger på, at NSA- og Snowden-skandalen med storstilet amerikansk overvågning ude i alverdens hjem og på arbejdscomputere vil være en løftestang for Kinas server-, storage- og netværksleverandører som Lenovo, Huawei og Inspur på det kinesiske hjemmemarked.

Samtidig mener analytikerne, at Kina i år vil blive det største e-handelsmarked i verden med 356 millioner online-shoppere - et tal der overstiger det samlede befolkningstal i USA.

Hele Asien vokser på it-forbrugsområdet med 4,5 procent fra 3,1 procent i 2013, og her er Kina en af de store motorer, da eksempelvis det kinesiske pc-marked øges konstant, mens der meldes om vigende salgstal mange andre steder.

Dertil kommer, at Forrester peger på lande som Filippinerne, Indonesien, Vietnam og givetvis Thailand i de kommende år vil være andre store asiatiske vækstområder, da der i disse lande bliver udrullet større it-projekter.

Læs også:
Fem spådomme: Det kommer til at ske i år
 
Holdes udenfor: Firmaer køber massivt ind af it uden om CIO'en
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere