Artikel top billede

(Foto: PHOTO BY HJK)

Aflivet styresystem vender tilbage fra graven

Det blev kasseret og efterladt, men nu er det 'døde' styresystem klar til et stærkt comeback - og i en helt ny indpakning.

Kan du huske WebOS?

Styresystemet som har haft et mere end almindeligt turbulent liv.

Det var egentlig Palm
, som udviklede det Linux-baserede styresystem. Det blev så overtaget af HP, der købte Palm i 2010 for 6,5 milliarder kroner.

Umiddelbart havde HP store planer med WebOS og ville lancere sine egne tablet-pc'er med styresystemet, der skulle være et alternativ til iPad.

Det blev da også til en enkelt model, men den nåede knap nok ud i butikkerne, før HP besluttede at aflive styresystemet og opgive at bruge det til virksomhedens tablet-pc'er.

I stedet for at smide det i en kiste valgte HP at gøre WebOS open source, men interessen for det var begrænset, og styresystemet var egentlig mere dødt end levende.

I begyndelsen af 2013 fattede LG dog interesse for WebOS, og nu vil styresystemet få et overraskende comeback.

Ifølge TheVerge.com vil LG benytte WebOS som styresystem på 70 procent af virksomhedens nye fladskærme.

I forhold til sin tid som mobilt styresystem ser WebOS væsentligt anderledes ud på LG's tv, hvor der er lagt vægt på brugervenlighed og simpel opsætning.

En animereret figur kaldet Bean Bird assisterer eksempelvis, når man skal foretage menuvalg. Desuden fungerer WebOS med LG's app-butik, hvor der er adgang til Twitter, Netflix og flere amerikanske videotjenester, der næppe vil virke på vores breddegrader.

De nye fladskærme vil kunne fjernstyres med stemmen eller ved at vinke med armen.

LG's tv med WebOS vi først blive lanceret i Sydkorea, og senere vil fladskærmene dukke op i USA og Europa.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere