Artikel top billede

(Foto: PHOTO BY HJK)

Aflivet styresystem vender tilbage fra graven

Det blev kasseret og efterladt, men nu er det 'døde' styresystem klar til et stærkt comeback - og i en helt ny indpakning.

Kan du huske WebOS?

Styresystemet som har haft et mere end almindeligt turbulent liv.

Det var egentlig Palm
, som udviklede det Linux-baserede styresystem. Det blev så overtaget af HP, der købte Palm i 2010 for 6,5 milliarder kroner.

Umiddelbart havde HP store planer med WebOS og ville lancere sine egne tablet-pc'er med styresystemet, der skulle være et alternativ til iPad.

Det blev da også til en enkelt model, men den nåede knap nok ud i butikkerne, før HP besluttede at aflive styresystemet og opgive at bruge det til virksomhedens tablet-pc'er.

I stedet for at smide det i en kiste valgte HP at gøre WebOS open source, men interessen for det var begrænset, og styresystemet var egentlig mere dødt end levende.

I begyndelsen af 2013 fattede LG dog interesse for WebOS, og nu vil styresystemet få et overraskende comeback.

Ifølge TheVerge.com vil LG benytte WebOS som styresystem på 70 procent af virksomhedens nye fladskærme.

I forhold til sin tid som mobilt styresystem ser WebOS væsentligt anderledes ud på LG's tv, hvor der er lagt vægt på brugervenlighed og simpel opsætning.

En animereret figur kaldet Bean Bird assisterer eksempelvis, når man skal foretage menuvalg. Desuden fungerer WebOS med LG's app-butik, hvor der er adgang til Twitter, Netflix og flere amerikanske videotjenester, der næppe vil virke på vores breddegrader.

De nye fladskærme vil kunne fjernstyres med stemmen eller ved at vinke med armen.

LG's tv med WebOS vi først blive lanceret i Sydkorea, og senere vil fladskærmene dukke op i USA og Europa.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere