Artikel top billede

Aflivet styresystem vender tilbage fra graven

Det blev kasseret og efterladt, men nu er det 'døde' styresystem klar til et stærkt comeback - og i en helt ny indpakning.

Kan du huske WebOS?

Styresystemet som har haft et mere end almindeligt turbulent liv.

Det var egentlig Palm
, som udviklede det Linux-baserede styresystem. Det blev så overtaget af HP, der købte Palm i 2010 for 6,5 milliarder kroner.

Umiddelbart havde HP store planer med WebOS og ville lancere sine egne tablet-pc'er med styresystemet, der skulle være et alternativ til iPad.

Det blev da også til en enkelt model, men den nåede knap nok ud i butikkerne, før HP besluttede at aflive styresystemet og opgive at bruge det til virksomhedens tablet-pc'er.

I stedet for at smide det i en kiste valgte HP at gøre WebOS open source, men interessen for det var begrænset, og styresystemet var egentlig mere dødt end levende.

I begyndelsen af 2013 fattede LG dog interesse for WebOS, og nu vil styresystemet få et overraskende comeback.

Ifølge TheVerge.com vil LG benytte WebOS som styresystem på 70 procent af virksomhedens nye fladskærme.

I forhold til sin tid som mobilt styresystem ser WebOS væsentligt anderledes ud på LG's tv, hvor der er lagt vægt på brugervenlighed og simpel opsætning.

En animereret figur kaldet Bean Bird assisterer eksempelvis, når man skal foretage menuvalg. Desuden fungerer WebOS med LG's app-butik, hvor der er adgang til Twitter, Netflix og flere amerikanske videotjenester, der næppe vil virke på vores breddegrader.

De nye fladskærme vil kunne fjernstyres med stemmen eller ved at vinke med armen.

LG's tv med WebOS vi først blive lanceret i Sydkorea, og senere vil fladskærmene dukke op i USA og Europa.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.