E-boks fik tocifret millionunderskud

For andet år i træk tabte E-boks millioner af kroner i 2003, hvor underskuddet blev på 13 millioner kroner. Tilgangen af udbydere og brugere følger imidlertid planen, og det får direktør Henrik Andersen til at mane til ro. Han tror fortsat på, at E-boks kan give overskud om et par år.

Selskabet bag den elektroniske rudekuvert E-Boks fik et underskud på 13 millioner kroner i sit andet fulde regnskabsår, 2003. Året forinden indkasserede selskabet et underskud på 18 millioner kroner. Det fremgår af medejeren Post Danmarks årsregnskab.

E-Boks administrerende direktør, Henrik Andersen, ønsker ikke at kommentere selskabets regnskab, som endnu ikke er godkendt af bestyrelsen. Det vil først ske omkring 1. maj.

- Jeg er nødt til at holde mig til reglerne, så jeg kan simpelthen ikke kommentere Post Danmarks regnskab, siger han.

Støt strøm af tilmeldinger

E-boks har siden lanceringen oplevet en strøm af tilmeldinger fra især offentlige myndigheder og virksomheder. De ser besparelser i E-boks-modellen, som giver mulighed for at udsende regninger og andre meddelelser, der normalt ankommer i postkassen som rudekuverter, elektronisk.

Tanken er, at det kan lette livet i forhold til de gamle papirkuverter, hvor brevene skal udfyldes, udskrives, lægges i kuverter, pakkes og dernæst sendes ud med postbudet.

E-boks har i dag 430 aftaler i hus med myndigheder og virksomheder.

Efter en træg begyndelse ser det ud til, at danskerne er begyndt at interessere sig for at modtage kontoudtog, pensionspapirer og lønsedler i elektronisk form - godt hjulpet på vej af blandt andet internet-banken Skandiabanken, som kun udsender breve via E-boks samt andre banker, teleselskaber, benzinselskaber.

306.000 danskere er i dag tilmeldt sig ordningen, hvilket svarer til, at antallet af E-boks-brugere blev tæt på fordoblet i løbet af det seneste år.

- Vi har rigtigt mange brugere, og tilgangen følger planen. Det går faktisk rigtigt godt, siger Henrik Andersen.

- Hvorfor kan I så ikke tjene penge?

- Man kan jo ikke bygge en infrastruktur op på blot to år, som man kan tjene penge på. Det har heller aldrig været planen, at E-boks skulle give overskud efter så kort tid. Jeg tror, at vi stadig mangler et par år, inden E-boks er nået gennem introduktionsfasen og kan begynde at give penge, siger Henrik Andersen.

Ejes af tre selskaber i forening

E-boks blev lanceret i 2001 og ejes i dag af Post Danmark, DMdata og KMD, som hver står bag en tredjedel af selskabet.

E-boks tjener penge på, at virksomhederne betaler et mindre beløb for hvert udsendt elektronisk brev. Det kræver, at mange brugere modtager mange breve.

Og mens antallet af brugere er begyndt at se fornuftigt ud, halter det langt mere med antallet af elektroniske breve, som de modtager. Det skal langt højere op, før E-boks med ni medarbejdere overhovedet kan begynde at gøre sig håb om et overskud.

- Vi er godt tilfredse med tilgangen af kunder, men de skal hver i sær modtage flere rudekuverter, siger direktør Bjarne Wind fra Post Danmark til Erhvervsbladet.




IT-JOB

Sindico Group A/S

Business Central Specialist

NEM IT-Solutions A/S

IT-driftskonsulent

Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S (SKI)

IT-udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere