Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Fem smarte programmer giver fjernadgang til computeren

Den gratis udgave af populære LogMeIn er lukket. Heldigvis er der alternative programmer, hvis du skal have fjernadgang til en pc. Se dem her.

LogMeIn har gennem adskillige år været et favoritprogram hos mange, der skulle have fjernadgang til en computer.

Indtil slutningen af januar var det muligt at benytte en gratis version af LogMeIn, men nu findes programmet kun i en betalingsversion.

Hvis du ikke har mod på at svinge dankortet, findes der en del alternativer, som også giver adgang til eksempelvis computeren derhjemme, når du er på farten.

Vores kolleger på pcworld.com har støvsuget nettet og har fundet fem programmer, der kan bruges som erstatning for den nu udgåede og gratis udgave af LogMeIn.

1. TeamViewer

Den første på listen er TeamViewer, som vi også har skrevet om gennem årene.

Det er et stærkt værktøj til fjernsupport, men det kan også bruges, hvis du skal have adgang til din computer. TeamViewer er oppe på version 9 og gratis at bruge privat.

Læs mere og download her

2. Windows: Forbindelse til fjernskrivebord
I Windows findes muligheden for at aktivere Forbindelse til fjernskrivebord. Det er tænkt som en mulighed for at oprette forbindelse til en anden pc et andet sted.

Man kan altså sidde ved sin hjemme-pc og oprette forbindelse til ens computer på arbejdet og benytte de programmer, filer og netværksressourcer, der ligger lokalt.

Men Forbindelse til fjernskrivebord kan naturligvis også bruges med en bærbar på farten - og en pc på hjemmeadressen.

Her er en vejledning til både Windows 8 og Windows 7 (vælg Windows 7 i dropdown menuen, hvor der står Windows 8 som default).

Ikke så perfekt som LogMeIn

3. VNC

VNC - eller Virtual Network Computing - er også en mulighed for at få adgang til computeren på afstand.

Det er dog lidt mere krævende, da du modsat eksempelvis TeamViewer skal have styr på computerens IP-adresse. Det kan også kræve, at du åbner porte i din firewall.

VNC virker på tværs af Windows, Mac og Linux, og det skulle fungere virkelig godt, når opsætningen først er på plads.
Du kan læse mere om VNC her

4. Join.me

Selv om LogMeIn udelukkende er en betalingsversion nu, tilbyder folkene bag et andet program kaldet Join.me (både i en betalings- og gratisudgave).

Det giver ligeledes adgang til en computer via nettet, og det foregår via browseren.

Men det kræver, at programmet aktiveres med kode på den pc, som man skal have adgang til. Derfor er det ikke helt optimalt som en fuldgod erstatning for LogMeIn.
Læs mere og prøv her

5. WebEX Free

Det sidste program er WebEx Free, der umiddelbart virker som et værktøj til onlinemøder med flere deltagere. Men softwaren kan også bruges til at få fjernadgang.

Det kræver dog, at begge computere logges på samtidig, så dette program er heller ikke så perfekt som LogMeIn. Det er muligt at tage kontrol over mus og tastatur samt dele filer.

Du kan læse mere og prøve programmet her
.

Pcworld.com advarer i øvrigt om, at der findes mange ondsindede programmer, der forsøger at udgive sig for at være rigtig software til fjernadgang. Derfor skal man kigge sig godt for, inden man downloader og installerer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere