Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Fem smarte programmer giver fjernadgang til computeren

Den gratis udgave af populære LogMeIn er lukket. Heldigvis er der alternative programmer, hvis du skal have fjernadgang til en pc. Se dem her.

LogMeIn har gennem adskillige år været et favoritprogram hos mange, der skulle have fjernadgang til en computer.

Indtil slutningen af januar var det muligt at benytte en gratis version af LogMeIn, men nu findes programmet kun i en betalingsversion.

Hvis du ikke har mod på at svinge dankortet, findes der en del alternativer, som også giver adgang til eksempelvis computeren derhjemme, når du er på farten.

Vores kolleger på pcworld.com har støvsuget nettet og har fundet fem programmer, der kan bruges som erstatning for den nu udgåede og gratis udgave af LogMeIn.

1. TeamViewer

Den første på listen er TeamViewer, som vi også har skrevet om gennem årene.

Det er et stærkt værktøj til fjernsupport, men det kan også bruges, hvis du skal have adgang til din computer. TeamViewer er oppe på version 9 og gratis at bruge privat.

Læs mere og download her

2. Windows: Forbindelse til fjernskrivebord
I Windows findes muligheden for at aktivere Forbindelse til fjernskrivebord. Det er tænkt som en mulighed for at oprette forbindelse til en anden pc et andet sted.

Man kan altså sidde ved sin hjemme-pc og oprette forbindelse til ens computer på arbejdet og benytte de programmer, filer og netværksressourcer, der ligger lokalt.

Men Forbindelse til fjernskrivebord kan naturligvis også bruges med en bærbar på farten - og en pc på hjemmeadressen.

Her er en vejledning til både Windows 8 og Windows 7 (vælg Windows 7 i dropdown menuen, hvor der står Windows 8 som default).

Ikke så perfekt som LogMeIn

3. VNC

VNC - eller Virtual Network Computing - er også en mulighed for at få adgang til computeren på afstand.

Det er dog lidt mere krævende, da du modsat eksempelvis TeamViewer skal have styr på computerens IP-adresse. Det kan også kræve, at du åbner porte i din firewall.

VNC virker på tværs af Windows, Mac og Linux, og det skulle fungere virkelig godt, når opsætningen først er på plads.
Du kan læse mere om VNC her

4. Join.me

Selv om LogMeIn udelukkende er en betalingsversion nu, tilbyder folkene bag et andet program kaldet Join.me (både i en betalings- og gratisudgave).

Det giver ligeledes adgang til en computer via nettet, og det foregår via browseren.

Men det kræver, at programmet aktiveres med kode på den pc, som man skal have adgang til. Derfor er det ikke helt optimalt som en fuldgod erstatning for LogMeIn.
Læs mere og prøv her

5. WebEX Free

Det sidste program er WebEx Free, der umiddelbart virker som et værktøj til onlinemøder med flere deltagere. Men softwaren kan også bruges til at få fjernadgang.

Det kræver dog, at begge computere logges på samtidig, så dette program er heller ikke så perfekt som LogMeIn. Det er muligt at tage kontrol over mus og tastatur samt dele filer.

Du kan læse mere og prøve programmet her
.

Pcworld.com advarer i øvrigt om, at der findes mange ondsindede programmer, der forsøger at udgive sig for at være rigtig software til fjernadgang. Derfor skal man kigge sig godt for, inden man downloader og installerer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere