Artikel top billede

Med en god licensstrategi har Lego formået at kombinere kendte figurer med sine klodser.

Legos digitale sejr: Mød de 3 bedste Lego-spil her

Computerworld spiller: Omlægningen af Legos forretning har resulteret i en efterfølgende perlerække af fremragende Lego-spil. Vi har udvalgt de tre bedste.

TT Games genistreg

Lego er gang på gang blevet kaldt verdens bedste legetøj - men det var ikke tilstrækkeligt til at redde den danske legetøjsproducent fra store økonomiske tab i 2003 - 2004. Fremtiden for virksomheden i Billund så ikke specielt godt ud, da Jørgen Vig Knudstorp trådte til som administrerende direktør i 2004.

Det kom som bekendt ikke til at gå så skidt alligevel, og i dag er regnskaberne hos Lego rigtig pæne. Lego valgte at satse på det, som de er allerbedst til - nemlig at lave legetøj. Og i stedet lægge produktionen af alle de sideordnede produkter som tøj, merchandise, tegnefilm og ikke mindst computerspil ud til eksterne partnere.

Netop spillene endte hos den engelske spiludvikler TT Games, der allerede havde god erfaring med at udvikle licensspil baseret på blandt andet Toy Story, Sonic med flere. TT Games fik til opgave at lave et Lego-spil med afsæt i den nye trilogi af Star Wars-film, som allerede var en succes for Lego i legetøjsbutikkerne.

TT Games genistreg

TT Games genistreg i udviklingsarbejdet var at finde frem til en skabelon, som siden har fungeret som det bærende element i samtlige af deres licensbaserede Lego-spil. I stedet for at slavisk at genfortælle for eksempel historien i Star Wars-filmene, parafraserer spillene filmenes plot uden brug af dialog og spæder op med såvel, en til tider barnlig, humor samt mængder af kærlighed til både Lego som forlægget.

Plottet formidles gennem en række missioner, hvor spillene skal slåsse sig gennem modstandere, smadre Lego-klodser, samle nye elementer for at komme vide, løse opgaver og overvinde velkendte fjender. Gennem årene er der blevet føjet nye elementer til skabelonen, men altid i et behersket tempo så hvert nyt spil føles både velkendt og trygt for spillerne.

Samtidig er det en skabelon som inviterer til, at to spillere skal arbejde sammen om missionerne, hvilket gør TT Games Lego-spil en fantastisk forældre og barn oplevelse - en måde at deles om fiktionsuniverser som begge har et forhold til. Spillene rummer derfor også spil- og plotelementer til både børn og voksne.

Spil det igen og igen

Mest udtalt i muligheden for at gennemspille allerede gennemførte missioner med nye figurer, som i kraft af andre evner og muligheder end de til missionen oprindeligt tilknyttede figurer, åbner op for at udforske de enkelte baners krinkelkroge og skjulte områder. For selvom barnet måske fortsat synes, at det blot er sjovt at smadre omkring på banerne, så tændes faderens samlergen, og det bliver pludseligt vigtigt at finde alle de hemmeligheder, som spillene har at byde på, samt at samle alle trofæerne.

Men mens TT Games Lego-spil baseret på eksisterende licenser som Star Wars, Pirates of the Caribbean og Ringenes Herre over en kam alle er fremragende, så har TT Games haft sværere ved at få spil baseret på Legos egne universer som Ninjago, Legends of Chima og Friends til at fungere ordentligt i spilform - med sidste års Lego City Undercover til Wii U som en undtagelse.

Lego har heller ikke haft succes til at trænge ind på markedet for onlinerollespil. Forsøget blev gjort i 2010 med det ambitiøse Lego Universe, der to år efter blev lukket uden nogensinde at have fået greb i spillerne og med røde tal på bundlinjen.

Onlinemulighederne er imidlertid ikke helt opgivet, og netop nu arbejdet spiludvikleren Funcom på spillet Lego Minifigures Online. Et online actionrollespil baseret på de Lego Minifigurer, som for 20 kr. købes i de såkaldte blindbags. Udgivelsen er planlagt til efteråret 2014.

De tre bedste Lego-spil

Lego Star Wars: The Complete Saga
Denne spiludgivelse fra 2007 samler de to foregående Lego Star Wars-spil Lego Star Wars: The Video Game fra 2005 og Lego Star Wars II: The Original Trilogy fra 2006 i en pakke. På den måde favner spillet alle seks Star Wars-film, og antallet af underholdningstimer alene gør spillet til en god investering.

Designmæssigt kan det godt mærkes, at spillet har nogle år på bagen både rent grafisk men også spilteknisk. Men det overrumples af spildesignernes opfindsomhed i banedesign, spiloplevelser og ikke mindst den meget humoristiske genfortælling af filmene.

Lego Harry Potter: Years 1-4
Spillet fra 2010 samler historierne fra de fire første Harry Potter-film, og inviterer spillerne med til troldmandsskolen Hogwarts, hvor magi og mystik går rigtig godt i spænd med Lego-klodserne. TT Games har forfinet en lang række elementer i den grundlæggende skabelon, hvilket gør spillet til en rigtig god og ikke mindst stemningsfuld oplevelse.

Samtidig har spiludviklerne ladet hele Hogwarts danne ramme om spillets mange missioner. På den måde bliver troldmandsskolen næsten et spil i spillet, som spillerne ender med at bruge næsten lige så meget tid på at udforske, som de bruger på selve spillets plotbårne missioner.

Lego Batman 2: DC Super Heroes
Som noget helt nyt valgte spiludviklerne fra TT Games i 2012 at lade figurerne tale i stedet for at mime og gestikulere sig gennem historien.

Det gør spillet en anelse sværere for de mindste at følge med i, til gengæld gav dialogen spiludviklerne mulighed for at fortælle en rigtig fremragende superheltehistorie, der både er sjov og spændende. Alene samspillet mellem den gnavne Batman og spejderdrengen Superman (ja, han kan flyve i spillet) er eminent godt skrevet, spillet og går lige i lattermusklerne.

Samtidig fik hele Gotham City lov at fungere som ramme om missionerne. Byen er regulært et spil i spillet - der er så mange ting at foretage sig i den temmelig omfangsrige Lego-by, at det er nemt at glemme missionerne. Og så er spillet fyldt med både velkendte og knap så kendte superhelte og -skurke.

Læs også: Legos seje robotter klar i 3. generation
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.