Tv-serie gør grin med nørder og it-guldfeberen i Silicon Valley

HBO lancerer snart tv-serie, der handler om en flok nørder, som forsøger at score kassen med en iværksætter-virksomhed. Komedie-serien tager en humoristisk svingom med livet i Silicon Valley.

De er en håndfuld introverte nørder, og de er vant til at blive hånet.

Men nu skal de vise verden, hvem der er konger.

Derfor forsøger de sig med en iværksætter-virksomhed, der udvikler en søgealgoritme.

Sådan er konceptet i en ny komedie fra HBO, der udspiller sig i Silicon Valley, hvilket også er titlen på serien.

Den tager livtag med iværksættermiljøet på den amerikanske vestkyst i området omkring San Francisco, hvor drømmen er at blive den næste tech-milliardær.

På sin hjemmeside skriver HBO, at serien handler om high-tech guldfeberen i Silicon Valley, hvor de personer, som har størst sandsynlighed for succes, samtidig er dem, som er dårligst til at håndtere den.

Det er Mike Judge, som står bag serien, og han er blandt kendt for "King of the Hill" samt "Beavis & Butthead".

Den nye serie skulle angiveligt være delvist inspireret af nogle af hans egne oplevelser, da han arbejdede i Silicon Valley i slutningen af 1980'erne.

Rigtig algoritme
Der er dog også foretaget mere nutidig research til serien, hvor Mike Judge har snuset til startup-miljøet og set massevis af TED Talks.

Ifølge Mercurynews.com har det været vigtigt for ham, at serien til en vis grad er troværdig.

Derfor arbejdede holdet bag serien sammen med studerende fra Stanford University for at skabe noget, der kunne fungere som en autentisk algoritme.

Senere blev den pitchet til rigtige ventureinvestorer for at få en forståelse for, hvilken samtale der ville opstå i sådan en sammenhæng.

Premiere på HBO Nordic

Silicon Valley er efterhånden ved at være en populær scene i fiktionens verden, og den seneste tid har tech-mekkaet været omdrejningspunkt for flere film som "The Social Network", "The Internship" og "Jobs".

Tv-serien "Silicon Valley" har premiere på streamingtjenesten HBO Nordic den 7. april, og første sæson byder på otte afsnit, der hver varer 30 minutter.

Her følger traileren for HBO's nye komedie-serie:

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.