Artikel top billede

Tv-serie gør grin med nørder og it-guldfeberen i Silicon Valley

HBO lancerer snart tv-serie, der handler om en flok nørder, som forsøger at score kassen med en iværksætter-virksomhed. Komedie-serien tager en humoristisk svingom med livet i Silicon Valley.

De er en håndfuld introverte nørder, og de er vant til at blive hånet.

Men nu skal de vise verden, hvem der er konger.

Derfor forsøger de sig med en iværksætter-virksomhed, der udvikler en søgealgoritme.

Sådan er konceptet i en ny komedie fra HBO, der udspiller sig i Silicon Valley, hvilket også er titlen på serien.

Den tager livtag med iværksættermiljøet på den amerikanske vestkyst i området omkring San Francisco, hvor drømmen er at blive den næste tech-milliardær.

På sin hjemmeside skriver HBO, at serien handler om high-tech guldfeberen i Silicon Valley, hvor de personer, som har størst sandsynlighed for succes, samtidig er dem, som er dårligst til at håndtere den.

Det er Mike Judge, som står bag serien, og han er blandt kendt for "King of the Hill" samt "Beavis & Butthead".

Den nye serie skulle angiveligt være delvist inspireret af nogle af hans egne oplevelser, da han arbejdede i Silicon Valley i slutningen af 1980'erne.

Rigtig algoritme

Der er dog også foretaget mere nutidig research til serien, hvor Mike Judge har snuset til startup-miljøet og set massevis af TED Talks.

Ifølge Mercurynews.com har det været vigtigt for ham, at serien til en vis grad er troværdig.

Derfor arbejdede holdet bag serien sammen med studerende fra Stanford University for at skabe noget, der kunne fungere som en autentisk algoritme.

Senere blev den pitchet til rigtige ventureinvestorer for at få en forståelse for, hvilken samtale der ville opstå i sådan en sammenhæng.

Premiere på HBO Nordic

Silicon Valley er efterhånden ved at være en populær scene i fiktionens verden, og den seneste tid har tech-mekkaet været omdrejningspunkt for flere film som "The Social Network", "The Internship" og "Jobs".

Tv-serien "Silicon Valley" har premiere på streamingtjenesten HBO Nordic den 7. april, og første sæson byder på otte afsnit, der hver varer 30 minutter.

Her følger traileren for HBO's nye komedie-serie:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere