Artikel top billede

Dansk iPhone-bande afsløret: Solgte falske mobiler for millionbeløb

I netbutikker og københavnske telebutikker er kunder blevet narret til at købe falske iPhones.

Københavns Politi sigter tre mænd for salg af falske iPhones. Det tre er desuden sigtet for groft skattesvig i form af omfattende momssvindel.

De tre har ifølge Københavns Politi snydt med momsbetalingen for et beløb på 4,9 millioner kroner. De har desuden solgt kopier af iPhones til intetanende kunder. Værdien af de falske iPhones løber op i 1,3 millioner kroner.

Chefen for Københavns Politis afdeling for økonomisk kriminalitet Henning Schmidt fortæller til Computerworld, at de tre sigtede i midten af juni i år blev varetægtsfængslet i to uger i Københavns Byret. Fængslingen af den formodede hovedmand i sagen er siden blevet forlænget flere gange. Han sidder fortsat fængslet.

Af hensyn til efterforskningen har byretten indtil videre valgt at køre sagen for lukkede døre. Ifølge Henning Schmidt skal byretten i næste uge tage stilling til, om fængslingen skal forlænges yderligere.

"Hovedmanden er fængslet indtil mandag den 26. august, hvor vi vil begære ham yderligere varetægtsfængslet," siger Henning Schmidt.

Salget af de falske iPhones er ifølge Computerworlds oplysninger foregået via netbutikker og mindre københavnske telebutikker.

"Bedrageriet er sket over for kunder. Det viser sig, at det er kopiprodukter, de sælger. Så der er rigtigt mange forurettede i sagen. Folk tror jo rent faktisk, at de har købt en rigtig iPhone, og så viser det sig at være et billigt kopiprodukt," lyder det fra Henning Schmidt.

De tre sigtede i sagen nægter sig ifølge politiet skyldige.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere