Artikel top billede

Nye rygter: Nu kommer Googles eget lækre smartwatch - se planerne her

Google på trapperne med splinternyt smartwatch. Se her, hvornår det rammer butikkerne.

Smartwatches er 2014's helt store samtaleemne inden for gadget-verdenen.

Samsung har netop lanceret sin Gear 2, Sony fremviser sin Smartband til Mobile World Congress, og rygterne kører evindeligt om Apples - måske - kommende smartwatch, og nu fortæller amerikanske Cnet, at Google er på vej med et smartwatch.

På samme måde som Google tidligere har gjort det med sine Nexus-modeller, vil Google stå for at designe og udføre softwaredelen af uret, mens produktionen af hardwaren vil blive overdraget til en producent - i dette tilfælde LG, der tidligere har produceret de to succestelefoner Nexus 4 og 5.

Google vil ifølge Cnet fremvise de første billeder af det nye smartwatch til marts, mens de første fysiske eksemplarer af apparatet vil blive præsenteret på Googles årlige I/O Conference til juni.

En potentiel guldgrubbe
Grunden til at så mange producenter går efter smartwatch-tendensen er, at det kan vise sig at være en potentiel guldgrube.

Wearables, smartwatches og udstyr som Google Glasses estimeres til at vill have en markedsværdi på over 120 milliarder kroner i 2018.

Endnu har salget af wearables dog ikke været prangende. Sony har været på markedet et stykke tid, men har ikke haft det store salg, og salget af Samsungs Galaxy Gear har heller ikke været imponerende.

De fleste klagepunkter ligger på, at urene er for store og tunge, eller at de simpelthen ikke har nok funktioner.

Hvordan og om Google vil bryde den negative trend er uvist, men Cnet beskriver i hvert fald, at Googles ur vil indeholde Google Now, Googles stemmekontrollerede søgefunktion der også styrer Google Glasses, der har alle Googles søgefunktioner lige ved hånden.

Googles Smartwatch skulle eftersigende komme til at fungere til en stor del af enheder, som sælges igennem Googles egen Play Store.

Læs også:

Se her hvad Google arbejder på i 2014

Trenden du ikke slipper for: It-produkterne klæber til kroppen

Sådan ser den nye hær af supergadgets ud

Prøvekørt: Sådan virker Samsungs nye ur - Galaxy Gear

De fedeste smartphone-ure til din sommerferie
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere