Kæmpe pc-udbud forsinket - igen

It-forhandlere har sendt en byge af spørgsmål til ny stor pc-aftale, som nu bliver udskudt en måned.

Staten og Kommunerns Indkøbsservice (SKI) må nu for anden gang udskyde fristen for at give tilbud på en stor kommunal indkøbsaftale for pc'er.

Forsinkelsen betyder, at aftalen nu kommer til at træde i kraft i midten af maj - en måned senere end oprindelig planlagt.

Dermed må de kommunale it-chefer væbne sig med tålmodighed, før de kan begynde at købe ind gennem den nye aftale, som går under navnet "Computere 02.02".

Fristen for at afgive tilbud oprindelig sat til den 4. marts. Det blev så tidligere på måneden rykket til i går den 18. marts.

Fredag i sidste uge måtte SKI så endnu en gang skyde fristen - denne gang til den 25. marts.

En stribe af spørgsmål
Ifølge en meddelelse fra SKI, som Computerworld er i besiddelse af, er forklaringen, at de fem it-firmaer, som er kvalificeret til at byde på den 600 millioner kroner store aftale, har stillet en stribe spørgsmål til udbuddet, som skal afklares, inden de endelige tilbud sendes ind til SKI.

"Det er SKI's vurdering, at de indkomne spørgsmål viser, at det er nødvendigt at give tilbudsgiverne en afklaring på forhold, som er af betydning for deres afgivelse af tilbud," skriver SKI til it-firmaerne.

Fem it-firmaer er blevet prækvalificeret til at afgive tilbud på den nye pc-aftale. Det er Atea, Comm2ig, Dustin, KMD og Ricoh.

SKI: Det vil gavne brugerne
SKI's udbudsdirektør Christian Lunding bekræfter, at tilbudsfristen er blevet forlænget. Han forklarer, at SKI giver tilbudsgiverne ekstra tid til at forholde sig til vores svar, så de kan udforme de bedst mulige tilbud.

"I det konkrete udbud har spørgsmål givet anledning til at forlænge tilbudsfristen af to omgange, og det er udtryk for, at vi ikke jager udbuddet igennem, men i stedet giver de prækvalificerede tilbudsgivere tid og mulighed for at afgive de bedst mulige tilbud. Det gavner samtidig SKI's brugere i den offentlige sektor, der kan se frem til en endnu bedre SKI-aftale," siger Christian Lunding.

Den nye pc-aftale skulle ifølge den oprindelige plan været trådt i kraft i april. Nu forventes aftalen ifølge SKI at blive sat i drift i midten af maj.


Læs også:

Kapløb om kæmpe it-kontrakt: Her er favorit-feltet

Danske it-chefer: Derfor vil vi have flere pc-leverandører
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere

Flere dybdegående Computerworld artikler

Morgen-briefing: HP-direktør: Danmark har ikke råd til at vente et år på ny digitaliseringsstrategi / Cbrain ser lysere på 2020 / Unity vil hjælpe små spiludviklere med at vokse

Morgen-briefing: HP-direktør: Danmark har ikke råd til at vente et år på ny digitaliseringsstrategi / Cbrain ser lysere på 2020 / Unity vil hjælpe små spiludviklere med at vokse / Rekordmange digitale meddelelser fra det offentlige under coronakrisen / Nyt værktøj skal gøre lokal udrulning af digital infrastruktur mere smidig / Logitech har tjent tykt på corona / Verizon Business udruller privat 5G på globalt plan / “Ingen bliver hacket”, sagde Trump (og glemte, at hans egne hoteller er blevet hacket) / Nintendo har solgt 365 procent flere spilkonsoller end Xbox

Microsoft indgår partnerskab med SpaceX: Nye Azure-datacentre skal have leveret internet fra rummet
Nu kan du streame dine Xbox spil på iPhone og iPad
Intel sælger ud: Sydkoreanere køber Intels NAND-forretning for 75 milliarder kroner
Hvis der er en patch, hvad er så problemet?
Sverige forbyder kommende operatører at anvende udstyr fra Huawei og ZTE i kommende 5G-net
Dating.dk dømt i retten: Skal betale bøde på 100.000 kroner for vildledning om priser og vilkår
1 Morgen-briefing: Corona-handel får danske netbutikker til at tro på solid vækst / Danske Falcon.io understøtter nu Instagram Messaging / Visma investerer i kvindeligt cykelhold på topplan med dansk rytter


Premium
SF og Enhedslisten kræver flere penge til politiets cyberenhed: Skal investeres i øget efterforskning af digitale krænkelser
Der skal flere penge til Rigspolitiets Cybercrime Center NC3. Det kræver SF og Enhedslisten, der mener, at der er brug for flere penge til at opklare digitale krænkelser.
Computerworld
Kinesiske OnePlus slipper vild telefon løs: Byder på et snedigt batteri-trick
Mobilproducenten OnePlus nye toptelefon byder på et uset batteri-trick - den lader usædvanlig hurtigt op.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kommer du i gang med outsourcing
Skaffer din virksomhed nemt alle de kompetencer, I har behov for – eller hæmmer manglen på medarbejdere med præcis de rette kernekompetencer undertiden jeres vækst? Mange virksomheder beslutter at afsøge muligheden for at outsource opgaver indenfor eksempelvis udvikling, men oplever også at det kan være vanskeligt at håndtere optimalt. Denne hvidbog kommer omkring en række af de risici og faldgruber, der kan være forbundet med outsourcing – og gennemgår nogle af de mest oplagte samarbejdsmodeller. Det gør det lettere at minimere eller afbøde nogle af de mest oplagte og ruster din virksomhed til bedre at give jer i kast med outsourcing.