Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Kæmpe pc-udbud forsinket - igen

It-forhandlere har sendt en byge af spørgsmål til ny stor pc-aftale, som nu bliver udskudt en måned.

Staten og Kommunerns Indkøbsservice (SKI) må nu for anden gang udskyde fristen for at give tilbud på en stor kommunal indkøbsaftale for pc'er.

Forsinkelsen betyder, at aftalen nu kommer til at træde i kraft i midten af maj - en måned senere end oprindelig planlagt.

Dermed må de kommunale it-chefer væbne sig med tålmodighed, før de kan begynde at købe ind gennem den nye aftale, som går under navnet "Computere 02.02".

Fristen for at afgive tilbud oprindelig sat til den 4. marts. Det blev så tidligere på måneden rykket til i går den 18. marts.

Fredag i sidste uge måtte SKI så endnu en gang skyde fristen - denne gang til den 25. marts.

En stribe af spørgsmål

Ifølge en meddelelse fra SKI, som Computerworld er i besiddelse af, er forklaringen, at de fem it-firmaer, som er kvalificeret til at byde på den 600 millioner kroner store aftale, har stillet en stribe spørgsmål til udbuddet, som skal afklares, inden de endelige tilbud sendes ind til SKI.

"Det er SKI's vurdering, at de indkomne spørgsmål viser, at det er nødvendigt at give tilbudsgiverne en afklaring på forhold, som er af betydning for deres afgivelse af tilbud," skriver SKI til it-firmaerne.

Fem it-firmaer er blevet prækvalificeret til at afgive tilbud på den nye pc-aftale. Det er Atea, Comm2ig, Dustin, KMD og Ricoh.

SKI: Det vil gavne brugerne
SKI's udbudsdirektør Christian Lunding bekræfter, at tilbudsfristen er blevet forlænget. Han forklarer, at SKI giver tilbudsgiverne ekstra tid til at forholde sig til vores svar, så de kan udforme de bedst mulige tilbud.

"I det konkrete udbud har spørgsmål givet anledning til at forlænge tilbudsfristen af to omgange, og det er udtryk for, at vi ikke jager udbuddet igennem, men i stedet giver de prækvalificerede tilbudsgivere tid og mulighed for at afgive de bedst mulige tilbud. Det gavner samtidig SKI's brugere i den offentlige sektor, der kan se frem til en endnu bedre SKI-aftale," siger Christian Lunding.

Den nye pc-aftale skulle ifølge den oprindelige plan været trådt i kraft i april. Nu forventes aftalen ifølge SKI at blive sat i drift i midten af maj.

Læs også:

Kapløb om kæmpe it-kontrakt: Her er favorit-feltet

Danske it-chefer: Derfor vil vi have flere pc-leverandører
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Kom på flere e-handelsplatforme uden besvær – og sæt fart i dit salg!
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.