Artikel top billede

Kæmpe pc-udbud forsinket - igen

It-forhandlere har sendt en byge af spørgsmål til ny stor pc-aftale, som nu bliver udskudt en måned.

Staten og Kommunerns Indkøbsservice (SKI) må nu for anden gang udskyde fristen for at give tilbud på en stor kommunal indkøbsaftale for pc'er.

Forsinkelsen betyder, at aftalen nu kommer til at træde i kraft i midten af maj - en måned senere end oprindelig planlagt.

Dermed må de kommunale it-chefer væbne sig med tålmodighed, før de kan begynde at købe ind gennem den nye aftale, som går under navnet "Computere 02.02".

Fristen for at afgive tilbud oprindelig sat til den 4. marts. Det blev så tidligere på måneden rykket til i går den 18. marts.

Fredag i sidste uge måtte SKI så endnu en gang skyde fristen - denne gang til den 25. marts.

En stribe af spørgsmål

Ifølge en meddelelse fra SKI, som Computerworld er i besiddelse af, er forklaringen, at de fem it-firmaer, som er kvalificeret til at byde på den 600 millioner kroner store aftale, har stillet en stribe spørgsmål til udbuddet, som skal afklares, inden de endelige tilbud sendes ind til SKI.

"Det er SKI's vurdering, at de indkomne spørgsmål viser, at det er nødvendigt at give tilbudsgiverne en afklaring på forhold, som er af betydning for deres afgivelse af tilbud," skriver SKI til it-firmaerne.

Fem it-firmaer er blevet prækvalificeret til at afgive tilbud på den nye pc-aftale. Det er Atea, Comm2ig, Dustin, KMD og Ricoh.

SKI: Det vil gavne brugerne
SKI's udbudsdirektør Christian Lunding bekræfter, at tilbudsfristen er blevet forlænget. Han forklarer, at SKI giver tilbudsgiverne ekstra tid til at forholde sig til vores svar, så de kan udforme de bedst mulige tilbud.

"I det konkrete udbud har spørgsmål givet anledning til at forlænge tilbudsfristen af to omgange, og det er udtryk for, at vi ikke jager udbuddet igennem, men i stedet giver de prækvalificerede tilbudsgivere tid og mulighed for at afgive de bedst mulige tilbud. Det gavner samtidig SKI's brugere i den offentlige sektor, der kan se frem til en endnu bedre SKI-aftale," siger Christian Lunding.

Den nye pc-aftale skulle ifølge den oprindelige plan været trådt i kraft i april. Nu forventes aftalen ifølge SKI at blive sat i drift i midten af maj.

Læs også:

Kapløb om kæmpe it-kontrakt: Her er favorit-feltet

Danske it-chefer: Derfor vil vi have flere pc-leverandører
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere