Artikel top billede

Kæmpe pc-udbud forsinket - igen

It-forhandlere har sendt en byge af spørgsmål til ny stor pc-aftale, som nu bliver udskudt en måned.

Staten og Kommunerns Indkøbsservice (SKI) må nu for anden gang udskyde fristen for at give tilbud på en stor kommunal indkøbsaftale for pc'er.

Forsinkelsen betyder, at aftalen nu kommer til at træde i kraft i midten af maj - en måned senere end oprindelig planlagt.

Dermed må de kommunale it-chefer væbne sig med tålmodighed, før de kan begynde at købe ind gennem den nye aftale, som går under navnet "Computere 02.02".

Fristen for at afgive tilbud oprindelig sat til den 4. marts. Det blev så tidligere på måneden rykket til i går den 18. marts.

Fredag i sidste uge måtte SKI så endnu en gang skyde fristen - denne gang til den 25. marts.

En stribe af spørgsmål

Ifølge en meddelelse fra SKI, som Computerworld er i besiddelse af, er forklaringen, at de fem it-firmaer, som er kvalificeret til at byde på den 600 millioner kroner store aftale, har stillet en stribe spørgsmål til udbuddet, som skal afklares, inden de endelige tilbud sendes ind til SKI.

"Det er SKI's vurdering, at de indkomne spørgsmål viser, at det er nødvendigt at give tilbudsgiverne en afklaring på forhold, som er af betydning for deres afgivelse af tilbud," skriver SKI til it-firmaerne.

Fem it-firmaer er blevet prækvalificeret til at afgive tilbud på den nye pc-aftale. Det er Atea, Comm2ig, Dustin, KMD og Ricoh.

SKI: Det vil gavne brugerne
SKI's udbudsdirektør Christian Lunding bekræfter, at tilbudsfristen er blevet forlænget. Han forklarer, at SKI giver tilbudsgiverne ekstra tid til at forholde sig til vores svar, så de kan udforme de bedst mulige tilbud.

"I det konkrete udbud har spørgsmål givet anledning til at forlænge tilbudsfristen af to omgange, og det er udtryk for, at vi ikke jager udbuddet igennem, men i stedet giver de prækvalificerede tilbudsgivere tid og mulighed for at afgive de bedst mulige tilbud. Det gavner samtidig SKI's brugere i den offentlige sektor, der kan se frem til en endnu bedre SKI-aftale," siger Christian Lunding.

Den nye pc-aftale skulle ifølge den oprindelige plan været trådt i kraft i april. Nu forventes aftalen ifølge SKI at blive sat i drift i midten af maj.

Læs også:

Kapløb om kæmpe it-kontrakt: Her er favorit-feltet

Danske it-chefer: Derfor vil vi have flere pc-leverandører
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere