Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Foto: Tesla (Foto: Foto Tesla)

Nu kommer Teslas vilde superlader-netværk til Danmark

Netop nu er elbilsproducenten Tesla ved at opføre sine første såkaldte Superchargers i Danmark.

Den amerikanske elbilsproducent Tesla opruster i Danmark, og i løbet af de kommende uger vil bilproducenten efter alt at dømme indvie sine første danske såkaldte Supercharger-ladestationer i Middelfart og Randers. 

Det fremgår af det danske elbilsforum teslaforum.dk, hvor en bruger har postet billeder af stationerne, der i disse dage er under opbygning.

Billederne, der er taget ved Hotel Comwell i Middelfart og Elvis Presley-museet Graceland i Randers, viser tydeligt en række ladestandere med Teslas logo.

Tesla lancerede i efteråret 2012 sine første amerikanske Superchargers, der gør det muligt for Tesla-ejere at få gratis og lynhurtig opladning, 

På en Supercharger ladestation kan en Model S få opladet sit batteri med 80 procent på 40 minutter, mens en 50 procents ladning kan klares på 20 minutter.

Hjemmeside bekræfter nye stationer

Tesla bekræfter også eksistensen af de nye stationer på sin hjemmeside, hvor et kort nu viser, at der i løbet af sommeren 2014 vil blive etableret to supercharger-stationer i Danmark.

Kortet viser desuden, at der inden årets udgang vil blive etableret ladestationer i Nordjylland, Sønderjylland og på Sjælland.

Ifølge en bruger på Teslaforum.dk vil den officielle åbning af ladestationenerne finde sted den 30. maj. Men Teslas skandinaviske kommunikationschef Esben Pedersen har dog ingen kommentar til åbningsdato eller placeringen af de danske Superchargers. 

"Jeg kan kun sige, hvad vi hidtil har meldt ud: Der kommer Superchargers i hele Europa, og Danmark er en del af det," siger han til Computerworld.

Stiftet af it-milliardær

Tesla blev i 2003 stiftet af it-milliardæren Elon Musk, der var med til at grundlægge betalingstjenesten Paypal. I 2008 sendte Tesla sin første bil, Tesla Roadster, på markedet, og i juni 2012 rullede den første udgave af den seneste model, Model S, ud til de første amerikanske kunder.

Tesla Model S kan ifølge de officielle opgørelser køre op til 502 km på en opladning, og med udrulningen af Supercharger-infrastrukturen håber Tesla på at kunne eliminere al skepsis om elbilers rækkevidde, hvilket hidtil har været de fleste andre elbilers store achilleshæl. 

I Norge har Tesla allerede etableret seks Supercharger-stationer, mens der er et tilsvarende antal i vores sydlige naboland, Tyskland.

I et interview med dagbladet Børsen i fjor sagde Tesla-stifteren Elon Musk følgende om planen for et europæisk Supercharger-netværk: 

"Vi begynder i Norge, hvor vi har den største kundebase, og fortsætter så til Danmark og Sverige - og derefter videre ned gennem Nord- og Vesteuropa. Så det bliver fra nord til syd. Og med tiden ruller vi vores Supercharger-netværk ud, så det bliver muligt at rejse overalt i Europa," sagde Elon Musk

I USA er Tesla betydeligt længere fremme med udbygningen af Supercharger-netværket, og her er det i dag muligt at køre fra kyst til kyst ved hjælp af lade-netværket.

Læs også:
Danske tech-iværksættere vil skabe 150 nye job med Teslaer 

Test: Tesla S er køreglæde og gadget i en fantastisk pakke

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere