Artikel top billede

Foto: Tesla

Nu kommer Teslas vilde superlader-netværk til Danmark

Netop nu er elbilsproducenten Tesla ved at opføre sine første såkaldte Superchargers i Danmark.

Den amerikanske elbilsproducent Tesla opruster i Danmark, og i løbet af de kommende uger vil bilproducenten efter alt at dømme indvie sine første danske såkaldte Supercharger-ladestationer i Middelfart og Randers. 

Det fremgår af det danske elbilsforum teslaforum.dk, hvor en bruger har postet billeder af stationerne, der i disse dage er under opbygning.

Billederne, der er taget ved Hotel Comwell i Middelfart og Elvis Presley-museet Graceland i Randers, viser tydeligt en række ladestandere med Teslas logo.

Tesla lancerede i efteråret 2012 sine første amerikanske Superchargers, der gør det muligt for Tesla-ejere at få gratis og lynhurtig opladning, 

På en Supercharger ladestation kan en Model S få opladet sit batteri med 80 procent på 40 minutter, mens en 50 procents ladning kan klares på 20 minutter.

Hjemmeside bekræfter nye stationer

Tesla bekræfter også eksistensen af de nye stationer på sin hjemmeside, hvor et kort nu viser, at der i løbet af sommeren 2014 vil blive etableret to supercharger-stationer i Danmark.

Kortet viser desuden, at der inden årets udgang vil blive etableret ladestationer i Nordjylland, Sønderjylland og på Sjælland.

Ifølge en bruger på Teslaforum.dk vil den officielle åbning af ladestationenerne finde sted den 30. maj. Men Teslas skandinaviske kommunikationschef Esben Pedersen har dog ingen kommentar til åbningsdato eller placeringen af de danske Superchargers. 

"Jeg kan kun sige, hvad vi hidtil har meldt ud: Der kommer Superchargers i hele Europa, og Danmark er en del af det," siger han til Computerworld.

Stiftet af it-milliardær

Tesla blev i 2003 stiftet af it-milliardæren Elon Musk, der var med til at grundlægge betalingstjenesten Paypal. I 2008 sendte Tesla sin første bil, Tesla Roadster, på markedet, og i juni 2012 rullede den første udgave af den seneste model, Model S, ud til de første amerikanske kunder.

Tesla Model S kan ifølge de officielle opgørelser køre op til 502 km på en opladning, og med udrulningen af Supercharger-infrastrukturen håber Tesla på at kunne eliminere al skepsis om elbilers rækkevidde, hvilket hidtil har været de fleste andre elbilers store achilleshæl. 

I Norge har Tesla allerede etableret seks Supercharger-stationer, mens der er et tilsvarende antal i vores sydlige naboland, Tyskland.

I et interview med dagbladet Børsen i fjor sagde Tesla-stifteren Elon Musk følgende om planen for et europæisk Supercharger-netværk: 

"Vi begynder i Norge, hvor vi har den største kundebase, og fortsætter så til Danmark og Sverige - og derefter videre ned gennem Nord- og Vesteuropa. Så det bliver fra nord til syd. Og med tiden ruller vi vores Supercharger-netværk ud, så det bliver muligt at rejse overalt i Europa," sagde Elon Musk

I USA er Tesla betydeligt længere fremme med udbygningen af Supercharger-netværket, og her er det i dag muligt at køre fra kyst til kyst ved hjælp af lade-netværket.

Læs også:
Danske tech-iværksættere vil skabe 150 nye job med Teslaer 

Test: Tesla S er køreglæde og gadget i en fantastisk pakke

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.