Artikel top billede

Foto: Tesla (Foto: Foto Tesla)

Nu kommer Teslas vilde superlader-netværk til Danmark

Netop nu er elbilsproducenten Tesla ved at opføre sine første såkaldte Superchargers i Danmark.

Den amerikanske elbilsproducent Tesla opruster i Danmark, og i løbet af de kommende uger vil bilproducenten efter alt at dømme indvie sine første danske såkaldte Supercharger-ladestationer i Middelfart og Randers. 

Det fremgår af det danske elbilsforum teslaforum.dk, hvor en bruger har postet billeder af stationerne, der i disse dage er under opbygning.

Billederne, der er taget ved Hotel Comwell i Middelfart og Elvis Presley-museet Graceland i Randers, viser tydeligt en række ladestandere med Teslas logo.

Tesla lancerede i efteråret 2012 sine første amerikanske Superchargers, der gør det muligt for Tesla-ejere at få gratis og lynhurtig opladning, 

På en Supercharger ladestation kan en Model S få opladet sit batteri med 80 procent på 40 minutter, mens en 50 procents ladning kan klares på 20 minutter.

Hjemmeside bekræfter nye stationer

Tesla bekræfter også eksistensen af de nye stationer på sin hjemmeside, hvor et kort nu viser, at der i løbet af sommeren 2014 vil blive etableret to supercharger-stationer i Danmark.

Kortet viser desuden, at der inden årets udgang vil blive etableret ladestationer i Nordjylland, Sønderjylland og på Sjælland.

Ifølge en bruger på Teslaforum.dk vil den officielle åbning af ladestationenerne finde sted den 30. maj. Men Teslas skandinaviske kommunikationschef Esben Pedersen har dog ingen kommentar til åbningsdato eller placeringen af de danske Superchargers. 

"Jeg kan kun sige, hvad vi hidtil har meldt ud: Der kommer Superchargers i hele Europa, og Danmark er en del af det," siger han til Computerworld.

Stiftet af it-milliardær

Tesla blev i 2003 stiftet af it-milliardæren Elon Musk, der var med til at grundlægge betalingstjenesten Paypal. I 2008 sendte Tesla sin første bil, Tesla Roadster, på markedet, og i juni 2012 rullede den første udgave af den seneste model, Model S, ud til de første amerikanske kunder.

Tesla Model S kan ifølge de officielle opgørelser køre op til 502 km på en opladning, og med udrulningen af Supercharger-infrastrukturen håber Tesla på at kunne eliminere al skepsis om elbilers rækkevidde, hvilket hidtil har været de fleste andre elbilers store achilleshæl. 

I Norge har Tesla allerede etableret seks Supercharger-stationer, mens der er et tilsvarende antal i vores sydlige naboland, Tyskland.

I et interview med dagbladet Børsen i fjor sagde Tesla-stifteren Elon Musk følgende om planen for et europæisk Supercharger-netværk: 

"Vi begynder i Norge, hvor vi har den største kundebase, og fortsætter så til Danmark og Sverige - og derefter videre ned gennem Nord- og Vesteuropa. Så det bliver fra nord til syd. Og med tiden ruller vi vores Supercharger-netværk ud, så det bliver muligt at rejse overalt i Europa," sagde Elon Musk

I USA er Tesla betydeligt længere fremme med udbygningen af Supercharger-netværket, og her er det i dag muligt at køre fra kyst til kyst ved hjælp af lade-netværket.

Læs også:
Danske tech-iværksættere vil skabe 150 nye job med Teslaer 

Test: Tesla S er køreglæde og gadget i en fantastisk pakke

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere