4K-revolutionen: Her kan du rent faktisk få 4K-indhold til dit fjernsyn

Med 4K-opløsningen håbede producenterne på et regimeskift - på samme måde som Full HD for nogle år siden. Men der er langt mellem det knivskarpe 4K-materiale. Se oversigten over, hvor du kan se 4K-indhold.

Da 1.080p-skærme tilbage i 2006 begyndte at komme frem, gik alle og brokkede sig over, at der ikke var nok indhold.

Det var for eksempel først i 2013, at samtlige af Danmarks Radios kanaler kom i HD - før dette var det kun den ene DR HD (2009-2013) - og de såkaldte HD-kanaler er alligevel kun 720p.

Nu er 4K-standarden så på vej. Fire gange så mange pixels som 1.080p, og igen lader indholdet vente på sig.

Det er som historien om hønen og ægget: Producenterne holder sig tilbage fra at bygge forbrugervenlige (læs billige) skærme, da der ikke er indhold til de store opløsninger - og udbyderne tilbyder ikke 4K-indhold, fordi der ikke er nok skærme til at afspille det i stuerne.

Det går dog hurtigere med indholdet denne gang. Det mener i hvert fald Samsungs danske direktør for tv-salg, Kasper Thomsen.

"Vi kan allerede se, at udviklingen går langt hurtigere, end den gik med Full HD (1.080p). Firmaer som Netflix presser på med 4K, så det er kun et spørgsmål om tid, før det virkelig slår igennem," siger Kasper Thomsen, da Computerworld har en snak med ham om 4K.

Selv om det går stærkt, er der dog stadig lang vej endnu, før det bliver samme gængse standard som HD og Full HD - hvis det da nogensinde sker. Der er dog et par steder, som nu tilbyder 4K, hvis du altså har en skærm, der kan afspille det.

Det kunne for eksempel være en 4K-moniter fra Samsung, som vi for nylig har anmeldt her på Computerworld, eller Samsungs buede 4K-fjernsyn, som vi også har haft et kig på.

YouTube/Vimeo
To af verdens mest brugte videotjenester er det første sted, hvor du kan finde 4K-materiale. YouTube startede sidste år med at begynde at tilbyde 4K-materiale, og flere og flere kanaler begynder at kunne findes i 4K.

YouTube har selv en mindre playliste af smuk natur, som er i 4K.

Udvalget er dog stadig sparsomt, og ofte er det netop kun landskabsvideoer, som dog er helt igennem fantastiske at se på en 4K-skærm.

Men da der bliver uploadet 100 timers video hvert eneste minut på YouTube, stiger mængden af 4K støt og roligt. Blandt andet er flere tech-bloggere begyndt at uploade i 4K.

Vimeo tilbyder også 4K, og også her er det i stor stil videoer fra naturens verden, men eftersom Vimeos primære fokus er på kreativt arbejde som kort- og indiefilm, kan man formode, at der snart kommer mere.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Online seminar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

04. juni 2020 | Læs mere

Flere dybdegående Computerworld artikler

Morgen-briefing: Cisco udskyder konference som følge af amerikanske uroligheder / Telenor får adgang til Norlys' fibernet / Dansk Erhverv: "Det er en mærkedag i dansk tele- og digitaliseringspolitik" / Dansk Gartner-profil skifter til Combitech

Morgen-briefing: Cisco udskyder konference som følge af amerikanske uroligheder. Telenor får adgang til Norlys' fibernet. Dansk Erhverv: "Det er en mærkedag i dansk tele- og digitaliseringspolitik". Dansk Gartner-profil skifter til Combitech. Indisk it-gigant vil bringe stadionoplevelsen hjem i stuerne med virtual reality. NNIT er tæt på at være fuldtallig igen. Dansk DXC Technology-boss udgiver spændingsroman.

1 Industry 4.0 bygger på farlig forudsætning om tillid
Politiet geoblokerer adgang til danske coronahjemmesider grundet frygt for DDoS-angreb
Hitachi vil indføre fast hjemmearbejde som 'new normal'
Wipro ansætter ny topchef: Henter Capgemini-veteran
Morgen-briefing: 3 tilbagebetaler lønkompensation / 7N dropper udbytte til ejerne / Facebook-ansatte gennemfører virtuel udvandring/ Teleselskaber positivt overrasket over få konkurser blandt kunder / Danske Radiobotics modtager bevilling på 10 millioner
Hjemmearbejdets mange klimafordele understreger behovet for mere energivenlige data
2 Ugen i tech: Verdens største el-passagerfly går i luften – bruger strøm for 40 kroner / Så afsindig dyrt er Bang & Olufsens nye drømmefjernsyn / SpaceX mission lykkedes: Indleder en ny æra for kommerciel rumudforskning

mest debatterede artikler

Computerworld
Forsvarsministeren overvejer at give dansk politi lov til at blokere for websites uden dommerkendelse
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil diskutere muligheden for at give politiet mulighed for at blokere for websites uden dommerkendelse.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Sådan skaber du mere effektive forretningsprocesser med automatisering
Virksomheder skal kunne håndtere enorme mængder af data, hvilket har affødt et behov for smartere og mere effektive løsninger til håndtering af de daglige, ensformige og rutineprægede processer. Hvor disse opgaver tidligere kunne klares via manuel arbejdskraft, kalder markedets udvikling og efterspørgsel nu i højere grad på automatiserede alternativer. Og det er netop her, at process mining kommer ind i billedet som et operativt værktøj til at kunne maksimere procesautomatiseringernes samlede effekt og afkast – gennem visualisering og analyse af dit komplekse dataflow. I dette whitepaper kan du lære om koblingen mellem procesoptimering og process mining – et intelligent optimeringsværktøj, der giver dig mulighed for at spore og visualisere dine data, så de bliver analyserbare og kan udnyttes til procesoptimering og til at eliminere dine digitale omveje.