Artikel top billede

EG sluger endnu et firma - og varsler nye opkøb

Nyt opkøb gør den danske it-koncern til den største spiller på markedet for it-løsninger til praktiserende læger. Og flere opkøb er på vej, lyder det fra koncernchefen.

It-koncernen EG har endnu en gang været i banken for at hæve penge til et opkøb.

Denne gang handler det om selskabet Emar A/S, som er specialiseret i it-systemer til praktiserende læger og vagt- og speciallæger.

Det er mindre end en uge siden, at EG købte firmaet It Minds, og over de seneste fire-fem år har EG købt massivt op indenfor især ERP-firmaer.

Det seneste opkøb gør ifølge koncernchef Leif Vestergaard EG til den dominerende spiller på dette nichemarked med 70 medarbejdere og op mod 900 kunder. Det øger EG's markedsandel på området fra 22 til 32 procent svarende til en samlet årlig omsætning på 80 millioner kroner.

Dermed fortsætter EG sin hidsige opkøbsstrategi, hvor man konsoliderer eksisterende forretningsområder ved at købe sig til større volumen, samtidig med at man får nye kompetencer med i købet. Leif Vestergaard lover dog, at det seneste opkøb bliver det sidste EG foretager inden sommerferien.

"Det er lige ud ad landevejen. Ligesom mange af de andre opkøb, vi har foretaget, køber vi noget på et område, som vi kender til i forvejen, med henblik på at få mere kritisk masse, så vi hurtigere kan udvikle løsninger til markedet. Markedet efterspørger konstant innovation, og vi tager dette skridt for at sikre, at vi holder os på forkant af udviklingen," siger Leif Vestergaard.

Han advarer dog om, at man ikke skal holde for lang sommerferie, hvis man vil følge med i næste kapitel af EG's opkøbsraid.

Det seneste opkøb betyder, at Emars nuværende direktør Tom Høg Sørensen tiltræder som ansvarlig for den nye, større organisation EG Læger. For den nyudnævnte direktør bliver den første opgave at sikre, at de to organisationer kan spille sammen fra dag ét.

"Nu består opgaven i at smelte organisationerne sammen og udvikle en effektiv plan for, hvordan vi skal levere en samlet løsning til markedet, der afspejler de voksende krav fra læger, speciallæger og sundhedssektoren generelt," siger Tom Høg Sørensen.

Læs også:

Dansk it-kæmpe klar til nye opkøb efter rekordregnskab

Kendt dansk it-koncern solgt i al hemmelighed
IT-JOB

Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur

Udvikler til GIS og geodæsi

Capgemini Danmark A/S

Data Engineer Consultant

Køge Kommune

Netværksspecialist
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere