Artikel top billede

EG sluger endnu et firma - og varsler nye opkøb

Nyt opkøb gør den danske it-koncern til den største spiller på markedet for it-løsninger til praktiserende læger. Og flere opkøb er på vej, lyder det fra koncernchefen.

It-koncernen EG har endnu en gang været i banken for at hæve penge til et opkøb.

Denne gang handler det om selskabet Emar A/S, som er specialiseret i it-systemer til praktiserende læger og vagt- og speciallæger.

Det er mindre end en uge siden, at EG købte firmaet It Minds, og over de seneste fire-fem år har EG købt massivt op indenfor især ERP-firmaer.

Det seneste opkøb gør ifølge koncernchef Leif Vestergaard EG til den dominerende spiller på dette nichemarked med 70 medarbejdere og op mod 900 kunder. Det øger EG's markedsandel på området fra 22 til 32 procent svarende til en samlet årlig omsætning på 80 millioner kroner.

Dermed fortsætter EG sin hidsige opkøbsstrategi, hvor man konsoliderer eksisterende forretningsområder ved at købe sig til større volumen, samtidig med at man får nye kompetencer med i købet. Leif Vestergaard lover dog, at det seneste opkøb bliver det sidste EG foretager inden sommerferien.

"Det er lige ud ad landevejen. Ligesom mange af de andre opkøb, vi har foretaget, køber vi noget på et område, som vi kender til i forvejen, med henblik på at få mere kritisk masse, så vi hurtigere kan udvikle løsninger til markedet. Markedet efterspørger konstant innovation, og vi tager dette skridt for at sikre, at vi holder os på forkant af udviklingen," siger Leif Vestergaard.

Han advarer dog om, at man ikke skal holde for lang sommerferie, hvis man vil følge med i næste kapitel af EG's opkøbsraid.

Det seneste opkøb betyder, at Emars nuværende direktør Tom Høg Sørensen tiltræder som ansvarlig for den nye, større organisation EG Læger. For den nyudnævnte direktør bliver den første opgave at sikre, at de to organisationer kan spille sammen fra dag ét.

"Nu består opgaven i at smelte organisationerne sammen og udvikle en effektiv plan for, hvordan vi skal levere en samlet løsning til markedet, der afspejler de voksende krav fra læger, speciallæger og sundhedssektoren generelt," siger Tom Høg Sørensen.

Læs også:

Dansk it-kæmpe klar til nye opkøb efter rekordregnskab

Kendt dansk it-koncern solgt i al hemmelighed




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere