Artikel top billede

EG sluger endnu et firma - og varsler nye opkøb

Nyt opkøb gør den danske it-koncern til den største spiller på markedet for it-løsninger til praktiserende læger. Og flere opkøb er på vej, lyder det fra koncernchefen.

It-koncernen EG har endnu en gang været i banken for at hæve penge til et opkøb.

Denne gang handler det om selskabet Emar A/S, som er specialiseret i it-systemer til praktiserende læger og vagt- og speciallæger.

Det er mindre end en uge siden, at EG købte firmaet It Minds, og over de seneste fire-fem år har EG købt massivt op indenfor især ERP-firmaer.

Det seneste opkøb gør ifølge koncernchef Leif Vestergaard EG til den dominerende spiller på dette nichemarked med 70 medarbejdere og op mod 900 kunder. Det øger EG's markedsandel på området fra 22 til 32 procent svarende til en samlet årlig omsætning på 80 millioner kroner.

Dermed fortsætter EG sin hidsige opkøbsstrategi, hvor man konsoliderer eksisterende forretningsområder ved at købe sig til større volumen, samtidig med at man får nye kompetencer med i købet. Leif Vestergaard lover dog, at det seneste opkøb bliver det sidste EG foretager inden sommerferien.

"Det er lige ud ad landevejen. Ligesom mange af de andre opkøb, vi har foretaget, køber vi noget på et område, som vi kender til i forvejen, med henblik på at få mere kritisk masse, så vi hurtigere kan udvikle løsninger til markedet. Markedet efterspørger konstant innovation, og vi tager dette skridt for at sikre, at vi holder os på forkant af udviklingen," siger Leif Vestergaard.

Han advarer dog om, at man ikke skal holde for lang sommerferie, hvis man vil følge med i næste kapitel af EG's opkøbsraid.

Det seneste opkøb betyder, at Emars nuværende direktør Tom Høg Sørensen tiltræder som ansvarlig for den nye, større organisation EG Læger. For den nyudnævnte direktør bliver den første opgave at sikre, at de to organisationer kan spille sammen fra dag ét.

"Nu består opgaven i at smelte organisationerne sammen og udvikle en effektiv plan for, hvordan vi skal levere en samlet løsning til markedet, der afspejler de voksende krav fra læger, speciallæger og sundhedssektoren generelt," siger Tom Høg Sørensen.

Læs også:

Dansk it-kæmpe klar til nye opkøb efter rekordregnskab

Kendt dansk it-koncern solgt i al hemmelighed
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere