Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Apples CEO Tim Cook peger selv på, at det alligevel pæne regnskab skyldes et "stærkt salg af iPhones og Mac-computere, og den stadig stigende omsætning i Apples økosystem."

Apple scorer kassen, men salget skuffer

Apple skovler penge ind, viser det seneste kvartalsregnskab. Men salget af både iPhones og iPads skuffer.

Apples senste kvartalsregnskab viser, at selskabet tjener kassen på salget af iPhones og Mac-computere, men væksten er samtidig mindre end forventet.

Det skriver IDG News Service.

Regnskabet viser indtægter på op imod 42 milliarder kroner i april-juni-kvartalet, og det er 12 procent mere end samme periode sidste år - og mere end de ellers forventede 41 milliarder, som flere analytikere havde forventet.

Samtidig er omsætningen steget med fem procent til 207,1 milliarder kroner, men det er stadig skuffende for, for Apple har tidligere meldt ud, at selskabet regnede med at nå en omsætning på 210,5 milliarder kroner.

Apples CEO Tim Cook peger selv på, at det alligevel pæne regnskab skyldes et "stærkt salg af iPhones og Mac-computere, og den stadig stigende omsætning i Apples økosystem."

iPads skuffer
Hvor man til gengæld ikke kan snakke om et stærk salg er salget af iPads. Mens Apples solgte 35,2 millioner iPhones - analytikerne havde forventet 35,9 millioner solgte - solgte Apple 9 procent færre iPads end i den tilsvarende periode sidste år, "kun" 13,3 millioner enheder.

"iPad-salget har mødt vores forventninger, men vi kan se, at det ikke har mødt jeres," sagde Tim Cook i et telefonmøde efter regnskabet til IDG News Service. Specielt faldende efterspørgsel på det europæiske og amerikanske marked fik skylden for det faldende salg.

Mac-computere har til gengæld solgt 18 procent mere end samme periode sidste år med 4.4 millioner enheder solgte.

Apple brager mod BRIK-landene
Mens salget af tablets og iPhones falder på de vestlige markeder, så er der fuld fart på i Kina og de andre BRIK-lande.

Efter at salget af Apples produkter åbnede op hos Kinas største teleoperatør, China Mobile, er salget i Kina steget med 28 procent. I de samlede BRIK-lande; Brasilien, Rusland, Indien og Kina, er salget steget med 55 procent.

Det forventes, at salget af iPhones igen vil stige til efteråret hvor det forventes, at Apple lancerer iPhone 6.

Læs også:Apple skruer voldsomt op for forventningerne til iPhone 6

Læs også: Apple og IBM går sammen i kæmpe-aftale - IBM satser fuldt ud på iOS

Læs også: Nu kommer det: Apple klar til at sende millioner af iWatches på gaden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere