Artikel top billede

Apples CEO Tim Cook peger selv på, at det alligevel pæne regnskab skyldes et "stærkt salg af iPhones og Mac-computere, og den stadig stigende omsætning i Apples økosystem."

Apple scorer kassen, men salget skuffer

Apple skovler penge ind, viser det seneste kvartalsregnskab. Men salget af både iPhones og iPads skuffer.

Apples senste kvartalsregnskab viser, at selskabet tjener kassen på salget af iPhones og Mac-computere, men væksten er samtidig mindre end forventet.

Det skriver IDG News Service.

Regnskabet viser indtægter på op imod 42 milliarder kroner i april-juni-kvartalet, og det er 12 procent mere end samme periode sidste år - og mere end de ellers forventede 41 milliarder, som flere analytikere havde forventet.

Samtidig er omsætningen steget med fem procent til 207,1 milliarder kroner, men det er stadig skuffende for, for Apple har tidligere meldt ud, at selskabet regnede med at nå en omsætning på 210,5 milliarder kroner.

Apples CEO Tim Cook peger selv på, at det alligevel pæne regnskab skyldes et "stærkt salg af iPhones og Mac-computere, og den stadig stigende omsætning i Apples økosystem."

iPads skuffer
Hvor man til gengæld ikke kan snakke om et stærk salg er salget af iPads. Mens Apples solgte 35,2 millioner iPhones - analytikerne havde forventet 35,9 millioner solgte - solgte Apple 9 procent færre iPads end i den tilsvarende periode sidste år, "kun" 13,3 millioner enheder.

"iPad-salget har mødt vores forventninger, men vi kan se, at det ikke har mødt jeres," sagde Tim Cook i et telefonmøde efter regnskabet til IDG News Service. Specielt faldende efterspørgsel på det europæiske og amerikanske marked fik skylden for det faldende salg.

Mac-computere har til gengæld solgt 18 procent mere end samme periode sidste år med 4.4 millioner enheder solgte.

Apple brager mod BRIK-landene
Mens salget af tablets og iPhones falder på de vestlige markeder, så er der fuld fart på i Kina og de andre BRIK-lande.

Efter at salget af Apples produkter åbnede op hos Kinas største teleoperatør, China Mobile, er salget i Kina steget med 28 procent. I de samlede BRIK-lande; Brasilien, Rusland, Indien og Kina, er salget steget med 55 procent.

Det forventes, at salget af iPhones igen vil stige til efteråret hvor det forventes, at Apple lancerer iPhone 6.

Læs også:Apple skruer voldsomt op for forventningerne til iPhone 6

Læs også: Apple og IBM går sammen i kæmpe-aftale - IBM satser fuldt ud på iOS

Læs også: Nu kommer det: Apple klar til at sende millioner af iWatches på gaden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere