Artikel top billede

Apples CEO Tim Cook peger selv på, at det alligevel pæne regnskab skyldes et "stærkt salg af iPhones og Mac-computere, og den stadig stigende omsætning i Apples økosystem."

Apple scorer kassen, men salget skuffer

Apple skovler penge ind, viser det seneste kvartalsregnskab. Men salget af både iPhones og iPads skuffer.

Apples senste kvartalsregnskab viser, at selskabet tjener kassen på salget af iPhones og Mac-computere, men væksten er samtidig mindre end forventet.

Det skriver IDG News Service.

Regnskabet viser indtægter på op imod 42 milliarder kroner i april-juni-kvartalet, og det er 12 procent mere end samme periode sidste år - og mere end de ellers forventede 41 milliarder, som flere analytikere havde forventet.

Samtidig er omsætningen steget med fem procent til 207,1 milliarder kroner, men det er stadig skuffende for, for Apple har tidligere meldt ud, at selskabet regnede med at nå en omsætning på 210,5 milliarder kroner.

Apples CEO Tim Cook peger selv på, at det alligevel pæne regnskab skyldes et "stærkt salg af iPhones og Mac-computere, og den stadig stigende omsætning i Apples økosystem."

iPads skuffer
Hvor man til gengæld ikke kan snakke om et stærk salg er salget af iPads. Mens Apples solgte 35,2 millioner iPhones - analytikerne havde forventet 35,9 millioner solgte - solgte Apple 9 procent færre iPads end i den tilsvarende periode sidste år, "kun" 13,3 millioner enheder.

"iPad-salget har mødt vores forventninger, men vi kan se, at det ikke har mødt jeres," sagde Tim Cook i et telefonmøde efter regnskabet til IDG News Service. Specielt faldende efterspørgsel på det europæiske og amerikanske marked fik skylden for det faldende salg.

Mac-computere har til gengæld solgt 18 procent mere end samme periode sidste år med 4.4 millioner enheder solgte.

Apple brager mod BRIK-landene
Mens salget af tablets og iPhones falder på de vestlige markeder, så er der fuld fart på i Kina og de andre BRIK-lande.

Efter at salget af Apples produkter åbnede op hos Kinas største teleoperatør, China Mobile, er salget i Kina steget med 28 procent. I de samlede BRIK-lande; Brasilien, Rusland, Indien og Kina, er salget steget med 55 procent.

Det forventes, at salget af iPhones igen vil stige til efteråret hvor det forventes, at Apple lancerer iPhone 6.

Læs også:Apple skruer voldsomt op for forventningerne til iPhone 6

Læs også: Apple og IBM går sammen i kæmpe-aftale - IBM satser fuldt ud på iOS

Læs også: Nu kommer det: Apple klar til at sende millioner af iWatches på gaden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere