Artikel top billede

Apples CEO Tim Cook peger selv på, at det alligevel pæne regnskab skyldes et "stærkt salg af iPhones og Mac-computere, og den stadig stigende omsætning i Apples økosystem."

Apple scorer kassen, men salget skuffer

Apple skovler penge ind, viser det seneste kvartalsregnskab. Men salget af både iPhones og iPads skuffer.

Apples senste kvartalsregnskab viser, at selskabet tjener kassen på salget af iPhones og Mac-computere, men væksten er samtidig mindre end forventet.

Det skriver IDG News Service.

Regnskabet viser indtægter på op imod 42 milliarder kroner i april-juni-kvartalet, og det er 12 procent mere end samme periode sidste år - og mere end de ellers forventede 41 milliarder, som flere analytikere havde forventet.

Samtidig er omsætningen steget med fem procent til 207,1 milliarder kroner, men det er stadig skuffende for, for Apple har tidligere meldt ud, at selskabet regnede med at nå en omsætning på 210,5 milliarder kroner.

Apples CEO Tim Cook peger selv på, at det alligevel pæne regnskab skyldes et "stærkt salg af iPhones og Mac-computere, og den stadig stigende omsætning i Apples økosystem."

iPads skuffer
Hvor man til gengæld ikke kan snakke om et stærk salg er salget af iPads. Mens Apples solgte 35,2 millioner iPhones - analytikerne havde forventet 35,9 millioner solgte - solgte Apple 9 procent færre iPads end i den tilsvarende periode sidste år, "kun" 13,3 millioner enheder.

"iPad-salget har mødt vores forventninger, men vi kan se, at det ikke har mødt jeres," sagde Tim Cook i et telefonmøde efter regnskabet til IDG News Service. Specielt faldende efterspørgsel på det europæiske og amerikanske marked fik skylden for det faldende salg.

Mac-computere har til gengæld solgt 18 procent mere end samme periode sidste år med 4.4 millioner enheder solgte.

Apple brager mod BRIK-landene
Mens salget af tablets og iPhones falder på de vestlige markeder, så er der fuld fart på i Kina og de andre BRIK-lande.

Efter at salget af Apples produkter åbnede op hos Kinas største teleoperatør, China Mobile, er salget i Kina steget med 28 procent. I de samlede BRIK-lande; Brasilien, Rusland, Indien og Kina, er salget steget med 55 procent.

Det forventes, at salget af iPhones igen vil stige til efteråret hvor det forventes, at Apple lancerer iPhone 6.

Læs også:Apple skruer voldsomt op for forventningerne til iPhone 6

Læs også: Apple og IBM går sammen i kæmpe-aftale - IBM satser fuldt ud på iOS

Læs også: Nu kommer det: Apple klar til at sende millioner af iWatches på gaden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere