Artikel top billede

Danmark har flere trådløse bredbåndsforbindelser end indbyggere

Syv lande i verden har flere trådløse bredbåndsforbindelser end indbyggere. Og Danmark er et af dem, viser en ny rapport fra OECD.

Trådløse bredbåndsforbindelser bliver stadig mere udbredte i landene, der indgår i OECD-samarbejdet. Syv lande har endda overgået en 100 procent udbredelse.

Det viser en ny rapport fra OECD.

Finland, Australien, Japan, Danmark, Sverige, Sydkorea og USA har alle over 100 procent udbredelse. Det vil sige, at der er mere end én trådløs forbindelse per indbygger, hvilket giver god mening, når man tænker over, hvor mange forbindelser en gennemsnitlig forbruger har i sit hjem. Ofte har man både en forbindelse i hjemmet, en datapakke til sin smartphone og en på arbejdspladsen.

Finland har den gule førertrøje på med en udbredelse på hele 123 procent.

Flere og flere forbindelser - også kablede
Fordelt over OECD's 37 samarbejdslande har trådløst bredbånd fået en udbredelse på godt og vel 72 procent med en stigning på 14,6 procent (tallene er fra december, 2013). OECD's rapporter bliver ofte set som et udtryk for, hvor langt den udviklede verden i forhold til hinanden.

Samtidig med, at udbredelsen af de trådløse forbindelser er vokset, er der også kommet flere kablede forbindelser, så der nu er 27 procent udbredelse. Det vil sige, at der er en kablet forbindelse for hver fjerde person.

Forklaringen på det noget lavere tal end trådløst bredbånd er, at kablede forbindelser såsom DSL ofte bliver delt i husstande eller på arbejdspladser.

Schweitz fører denne kategori med en udbredelse på 44 procent, hvor Holland og Danmark stærkt følger efter. Til sammenligning har USA kun 30 kablede forbindelser per hundrede indbygger og Tyrkiet kun 11.

DSL er stadig den foretrukne kablede forbindelse med en udbredelse på 51 procent. Fiberforbindelser er nede på 16,7 procent, men er stærkt på vej til at overtage DSL-forbindelsen. I Storbritannien blev mængden af fiberkabler fordoblet sidste år, og en lignende udvikling ses også i Spanien, Frankrig og Tyrkiet.

Ovenstående lande har dog stadig en relativ lav fiberdækning. Omvendt er det i lande som Korea og Japan, hvor 70 procent af alle kablede forbindelser er fiber.

Læs også: TDC: Sådan kan vi få bredbånd til Danmarks yderområder

Læs også: Langtsomt internet? Der er nok (også) støj din linje
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.