Artikel top billede

Danmark har flere trådløse bredbåndsforbindelser end indbyggere

Syv lande i verden har flere trådløse bredbåndsforbindelser end indbyggere. Og Danmark er et af dem, viser en ny rapport fra OECD.

Trådløse bredbåndsforbindelser bliver stadig mere udbredte i landene, der indgår i OECD-samarbejdet. Syv lande har endda overgået en 100 procent udbredelse.

Det viser en ny rapport fra OECD.

Finland, Australien, Japan, Danmark, Sverige, Sydkorea og USA har alle over 100 procent udbredelse. Det vil sige, at der er mere end én trådløs forbindelse per indbygger, hvilket giver god mening, når man tænker over, hvor mange forbindelser en gennemsnitlig forbruger har i sit hjem. Ofte har man både en forbindelse i hjemmet, en datapakke til sin smartphone og en på arbejdspladsen.

Finland har den gule førertrøje på med en udbredelse på hele 123 procent.

Flere og flere forbindelser - også kablede
Fordelt over OECD's 37 samarbejdslande har trådløst bredbånd fået en udbredelse på godt og vel 72 procent med en stigning på 14,6 procent (tallene er fra december, 2013). OECD's rapporter bliver ofte set som et udtryk for, hvor langt den udviklede verden i forhold til hinanden.

Samtidig med, at udbredelsen af de trådløse forbindelser er vokset, er der også kommet flere kablede forbindelser, så der nu er 27 procent udbredelse. Det vil sige, at der er en kablet forbindelse for hver fjerde person.

Forklaringen på det noget lavere tal end trådløst bredbånd er, at kablede forbindelser såsom DSL ofte bliver delt i husstande eller på arbejdspladser.

Schweitz fører denne kategori med en udbredelse på 44 procent, hvor Holland og Danmark stærkt følger efter. Til sammenligning har USA kun 30 kablede forbindelser per hundrede indbygger og Tyrkiet kun 11.

DSL er stadig den foretrukne kablede forbindelse med en udbredelse på 51 procent. Fiberforbindelser er nede på 16,7 procent, men er stærkt på vej til at overtage DSL-forbindelsen. I Storbritannien blev mængden af fiberkabler fordoblet sidste år, og en lignende udvikling ses også i Spanien, Frankrig og Tyrkiet.

Ovenstående lande har dog stadig en relativ lav fiberdækning. Omvendt er det i lande som Korea og Japan, hvor 70 procent af alle kablede forbindelser er fiber.

Læs også: TDC: Sådan kan vi få bredbånd til Danmarks yderområder

Læs også: Langtsomt internet? Der er nok (også) støj din linje
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere