Massere af nyt Apple-grej: :Læs om den nye store MacBook Air 15" og den mægtige Apple Mac Pro

Artikel top billede

Danmark har flere trådløse bredbåndsforbindelser end indbyggere

Syv lande i verden har flere trådløse bredbåndsforbindelser end indbyggere. Og Danmark er et af dem, viser en ny rapport fra OECD.

Trådløse bredbåndsforbindelser bliver stadig mere udbredte i landene, der indgår i OECD-samarbejdet. Syv lande har endda overgået en 100 procent udbredelse.

Det viser en ny rapport fra OECD.

Finland, Australien, Japan, Danmark, Sverige, Sydkorea og USA har alle over 100 procent udbredelse. Det vil sige, at der er mere end én trådløs forbindelse per indbygger, hvilket giver god mening, når man tænker over, hvor mange forbindelser en gennemsnitlig forbruger har i sit hjem. Ofte har man både en forbindelse i hjemmet, en datapakke til sin smartphone og en på arbejdspladsen.

Finland har den gule førertrøje på med en udbredelse på hele 123 procent.

Flere og flere forbindelser - også kablede
Fordelt over OECD's 37 samarbejdslande har trådløst bredbånd fået en udbredelse på godt og vel 72 procent med en stigning på 14,6 procent (tallene er fra december, 2013). OECD's rapporter bliver ofte set som et udtryk for, hvor langt den udviklede verden i forhold til hinanden.

Samtidig med, at udbredelsen af de trådløse forbindelser er vokset, er der også kommet flere kablede forbindelser, så der nu er 27 procent udbredelse. Det vil sige, at der er en kablet forbindelse for hver fjerde person.

Forklaringen på det noget lavere tal end trådløst bredbånd er, at kablede forbindelser såsom DSL ofte bliver delt i husstande eller på arbejdspladser.

Schweitz fører denne kategori med en udbredelse på 44 procent, hvor Holland og Danmark stærkt følger efter. Til sammenligning har USA kun 30 kablede forbindelser per hundrede indbygger og Tyrkiet kun 11.

DSL er stadig den foretrukne kablede forbindelse med en udbredelse på 51 procent. Fiberforbindelser er nede på 16,7 procent, men er stærkt på vej til at overtage DSL-forbindelsen. I Storbritannien blev mængden af fiberkabler fordoblet sidste år, og en lignende udvikling ses også i Spanien, Frankrig og Tyrkiet.

Ovenstående lande har dog stadig en relativ lav fiberdækning. Omvendt er det i lande som Korea og Japan, hvor 70 procent af alle kablede forbindelser er fiber.

Læs også: TDC: Sådan kan vi få bredbånd til Danmarks yderområder

Læs også: Langtsomt internet? Der er nok (også) støj din linje
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere