Artikel top billede

Verdens første smartphone fylder 20 år

Smartphonen Simon kom for første gang til salg i 1994. Vægten lød på et halvt kilogram, og prislappen var astronomisk i forhold til funktionerne.

Kan du huske din første smartphone?

Hvis ja, er der stor sandsynlighed for, at der ikke stod IBM på siden af den.

Ikke desto mindre er det IBM-telefonen Simon, som fylder 20 år på elektronikmarkedet, efter at udviklingen af den store, sorte boks med tale- og mailmuligheder blev søsat i 1987 og siden blev luftet offentligt for første gang på en it-messe i 1992.

En app til telefax

Efter det officielle salg gik i gang den 16. august 1994, blev der solgt 50.000 modeller på det amerikanske marked, som telefonen var begrænset til.

Herefter kunne den håndholdte computerenhed kommunikere i 15 netværk i USA, hvor det mobile internet dengang var noget af en fjern fremtidsdrøm.

Prislappen på det halvt kilogram tunge monstrum lød tilbage i 1990'erne på 899 dollar (5.000 kroner i nutidens kurs), men så kunne Simon til gengæld også bruges til at sende mails med, tage noter med - og naturligvis tale i.

Ud over disse funktioner havde Simon-telefonen også en touch-skærm, som dog helst skulle bruges med en stylus-pen for at virke optimalt.

Hvis man derudover hentede en app, kunne Simon også sættes op til at sende og modtage telefax, hvis man altså kunne nå det i telefonens batteritid på én time. 

Bliver udstillet

Simon er for øvrigt blevet hædret med en plads blandt 800 andre afgørende teknologihistoriske fortidslevn på det britiske London Science Museums informationsalder-galleri.

Her bliver verdens første smartphone udstillet fra slutningen af oktober, hvor den forhåbentligt får en noget længere levetid end de seks måneder, som Simon overlevede på markedet efter sin kommercielle fødsel for 20 år siden.

IBM har i dag ingen smartphones på det marked, som selskabet selv var med til at skabe.

It-giganten har dog tidligere hævdet over for Computerworld, at selskabet tjener gode penge på hele smartphone-revolutionens tekniske indmad.

Læs også:
 

Galleri: Her er IBM's mange mistede milliard-muligheder

Galleri: De mest banebrydende mobiltelefoner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere