Din indbakke har fået en ny hersker - her er det bedste mailprogram (til Mac)

Langt om længe er den hypede e-mail-app Mailbox kommet til din Mac. Og den har været værd at vente på.

Sjældent har et simpelt mailprogram høstet så meget opmærksomhed, som app'en Mailbox gjorde, da den blev lanceret som app til iPhone for knap halvandet år siden.

Dengang skrev mere end 700.000 iPhone-brugere sig på en ventelisten for at få adgang til app'en. 

Efterfølgende kom Mailbox til både iPad og Android-enheder, og nu - langt om længe - kan du også bruge Mailbox til din traditionelle computer. I første omgang til Apples Mac-computere.

Mailbox blev for knap en uge siden gjort tilgængelig i en beta-udgave. Du får adgang til beta-udgaven ved at skrive dig op til en såkaldt "beta-coin" via Mailbox' hjemmeside. Slår Google-program af tronen
For knap tre år siden udråbte vi her i spalterne e-mailprogrammet Sparrow til det bedste mailprogram til din Mac-computer. Den simple brugerflade betød, at programmet var alle andre alternativer - inklusive Apples egen e-mail-klient ‘Mail' - overlegne. 

Men i 2012 siden blev Sparrow opkøbt af Google, og e-mailprogrammet måtte lide en langsom, men sikker død, fordi folkene bag Sparrow blev sat til at løse andre opgaver hos søgemaskinegiganten.  

Med Mailbox har vi dog langt om længe fået den mail-klient til Mac, som mange af os har længtes efter, siden Sparrow blev skrinlagt.

Mailbox er en e-mail-klient, der er funktionel, æstetisk og simpel. Her slipper du for forvirrende mappestrukturer og andre forstyrrende elementer.

Det er bare dig og din indbakke.

Intuitiv mail-håndtering
Den store interesse for Mailbox skyldes dog i høj grad, at app'en har introduceret en helt ny og mere intuitiv form for mail-håndtering. Brugerne kan med et simpelt swipe lynhurtigt arkivere mails, og samtidig har programmet en funktion, der gør det muligt at "snooze" mails. 

Når du "snoozer" en mail, forsvinder den fra din indbakke midlertidigt og vender tilbage til din indbakke på et senere tidspunkt, hvor du har bedre tid til at håndtere den. Gennem det seneste år har jeg med stor tilfredshed brugt Mailbox til iPhone og iPad.

Det har hjulpet mig til at få bedre kontrol over min indbakke og udgjort et effektivt forsvarsværk mod det indbakke-kaos, som mange af os både frygter og afskyr. I perioder har jeg dog alligevel oplevet, at forsvarsværket er blevet løbet over ende. Og langsomt, men sikkert, er kaoset krøbet tilbage og har påny fået fodfæste i min indbakke. 

Det skyldes, at et forsvarsværk som bekendt ikke er stærkere end det svageste led, og det svageste led har været min Mac. Her har jeg indtil nu ikke har haft adgang til Mailbox, på trods af at det er her, en stor del af min e-mail-håndtering finder sted. Været længe undervejs
Mac-udgaven af Mailbox har været varslet længe, og det store spørgsmål har været, om det ville være muligt at overføre de populære kernefunktioner direkte fra en touchskærm på en mobil enhed til en Mac, der bruger tastatur og trackpad. 

Det amerikanske magasin Fast Co.Design fortæller, at Mailbox også har været i tvivl om, hvorvidt det kunne lade sig gøre, og derfor også har eksperimenteret med en lang række forskellige brugerflader. 

Til sidst faldt valget dog på en løsning der nærmest til forveksling ligner den, som vi kender fra iPhone, iPad og Android-udgaven af Mailbox. Den afgørende forskel er dog, at du i stedet for at swipe på en touchskærm nu skal swipe med to fingre på din Macs trackpad. 

Selv om man skulle tro, at den denne form for "gestures" ikke umiddelbart er så intuitiv på en traditionel computer som på en mobilenhed med touchskærm, fungerer det overraskende godt på en Macbooks store og velfungerende trackpad.

Let at komme i gang
Det er lynhurtigt at komme i gang med at bruge Mailbox, hvis du i forvejen bruger app'en på iPhone, iPad eller Android.

Sidste år blev Mailbox opkøbt af Dropbox, og derfor skal du blot logge ind med din Dropbox-konto, hvorefter alle dine indstillinger og oplysninger automatisk bliver hentet fra Dropbox-servere og ned på din computer. 

Indtil videre er Mailbox dog ikke tilgængelig for alle. Indtil videre findes app'en kun til iOS, Android og Mac OSX. Derudover undersøtter app'en i øjeblikket kun Gmail/Google Apps samt Apple Mail. 

Læs også:
Dropbox køber hypet e-mail-app for en halv milliard

Mailbox: En ny app der frelser dig fra mail-lede 


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.