Artikel top billede

KMD bliver lukket ind i Surface-varmen

It-giganten får snart lov til at sælge Microsofts tablet-pc. Det vil åbne en vigtig kanal til det offentlige marked for både Microsoft og KMD.

Microsofts salgsstrategi for tablet-pc'en Surface bliver løsnet en smule, når KMD ifølge COmputerworlds oplysninger om kort tid bliver lukket ind i varmen som autoriseret forhandler af den meget roste tablet-computer.

Flere kilder fortæller til Computerworld, at en endelig aftale om at give KMD ret til at sælge Surface er lige om hjørnet. Bortset fra et par enkelte detaljer ligger kontrakten klar til underskrift - måske allerede i denne uge, lyder det.

Ud over en stribe retail-kæder som Elgiganten, Fona, Computercity og Expert er det i dag kun Atea og Dustin, der som mere erhvervsrettede forhandlere kan sælge Surface. Men det selskab bliver altså nu udvidet med KMD.

Hos KMD ønsker man ikke at kommentere sagen, mens divisionsdirektøren i Microsoft Danmark, Martin Thorning Hansen, afviser, at en aftale er på vej.

"Jeg kender ikke til, at vi er i gang med at udvide (med nye forhandlere, der kan sælge Surface, red.). Vi evaluerer hele tiden vores kanal, men på nuværende tidspunkt har vi altså kun Atea og Dustin," siger Martin Thorning Hansen.

Vil gerne ud af den amerikanske spændetrøje

Han erkender dog, at tanken om at udvide antallet af forhandlere på erhvervsmarkedet ikke er en fremmed tankegang i Microsofts danske hovedkvarter, selv om man er underlagt den salgsstrategi, som er udstukket af koncernens amerikanske ledelse.

"Der er mange interessante spillere i markedet, og vi vil gerne have noget af den her bredde (i forhandlerleddet, red.) med, som er så stærk i Danmark. Der er jo flere rigtig dygtige hardwareleverandører i Danmark, som har deres kerne-kompetencer med netop det her salg, som vi også godt kunne tænke os, at vores produkt kom ind under," siger Martin Thorning Hansen.

Både her i Danmark og internationalt er Microsoft siden lanceringen af Surface for snart to år siden blevet kritiseret for at satse alt for ensidigt på at markedsføre Surface gennem store retail-kæder. Softwaregigantens store net af erhvervsforhandlere er derimod ikke inviteret til festen.

I Danmark er det kun et år siden, at Atea og Dustin kom med på vognen.

Mere hardwaresalg


Hos KMD vil en Surface-aftale fuldende sortimentet inden for hardware, som har været i øget fokus hos KMD. Blandt andet vil Surface-tabletten så også kunne sælges under SKI's indkøbsaftale (02.02) for pc'er og tablets, som KMD vandt tidligere i år.

I forbindelse med at KMD vandt SKI's pc-aftale, udtalte områdedirektør Morten Grønnebæk blandt andet:

"Ud over salg af hardware som en selvstændig forretning er det et rigtigt godt element at have med, når vi eksempelvis leverer projekter på områder som uddannelse og health care. Det giver mange gange rigtig god mening at tænke device-infrastruktur og software sammen."

Den nyeste version af Surface-tabletten, Surface Pro 3, lanceres på det danske marked torsdag i denne uge.

Læs også:

It-forhandlere: Derfor gider vi ikke sælge Windows Phone og Surface

Surface-eventyret har kostet Microsoft milliarder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere