Artikel top billede

Apples tablet-salg falder, men til vinter kommer mega-iPad'en

Ifølge et amerikansk medie vil Apple til næste år lancere den største iPad nogensinde.

Mens Apple formodentlig vil lancere en ny udgave af iPad Air og iPad Mini til efteråret, gør selskabets leverandører sig klar til produktionen af en helt ny variant af iPad'en, der bliver den største iPad nogensinde.

Den nye "mega-iPad" vil få en skærm på 12,9 tommer og vil blive lanceret i løbet af det første kvartal i 2015, skriver det amerikanske nyhedsbureau Bloomberg, der citerer flere anonyme kilder med kendskab til Apples planer.

Til sammenligning har iPad Mini og iPad Air en skærm på henholdsvis 7,9 tommer og 9,7 tommer, mens Microsofts kommende hybrid mellen en tablet og en pc, Surface Pro 3, får en skærm på 12 tommer.

Faldende iPad-salg

iPad'en er Apples næststørste produkt - kun overgået af iPhonen.  Men gennem de seneste to kvartaler har Apple oplevet et faldende iPad-salg.

En tendens som også bliver bekræftet hos den amerikanske elektronikkæde BestBuy, der til techsiden Re/Code oplyser, at tablet-salget har mistet pusten efter en årrække med gigantiske salgstal.

Derfor kan det være Apples forhåbning, at en ny og større iPad vil kunne puste nyt liv i iPad-salget.

Men Apples administrerende direktør, Tim Cook, sagde dog i forbindelse med det seneste kvartalsregnskab, at udviklingen i iPad-salget flugter med virksomhedens forventninger, og i et nyt interview med Re/Code tilføjer Tim Cook, at han blot ser udviklingen i tablet-salget som en naturlig opbremsning i et marked, der ellers har været i voldsom vækst.

Her er det værd at bemærke, at Apple siden lanceringen i 2010 har solgt over 210 millioner iPads. Ifølge den amerikanske tech-skribent MG Siegler, der i dag arbejder for Google Ventures, har Apples iPad-forretning nået et omfang, der betyder, at den ville være blandt de 100 største virksomheder i USA, hvis den blev udskilt i et selvstændigt selskab.

Læs også:
Forbrugerne skifter fokus: Derfor sælger tablets ikke længere så godt

Apples efterår kan blive historisk travlt - her er de produkter vi venter på 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Claus Thorsgaard skal sætte gang i væksten som ny CEO: Her er hovedopgaverne som topchef i Luxion
Den tidligere Conscia-topchef Claus Thorsgaard skal nu sætte gang i væksten hos den danske it-virksomhed Luxion. "Luxion har et kæmpe uudnyttet potentiale. Ordrerne vælter ind ad døren uden en aktiv salgsindsats, så hvis vi begynder at fokusere på det, så skulle det gerne gå endnu bedre," siger den nye direktør til Computerworld.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.