Artikel top billede

Apples tablet-salg falder, men til vinter kommer mega-iPad'en

Ifølge et amerikansk medie vil Apple til næste år lancere den største iPad nogensinde.

Mens Apple formodentlig vil lancere en ny udgave af iPad Air og iPad Mini til efteråret, gør selskabets leverandører sig klar til produktionen af en helt ny variant af iPad'en, der bliver den største iPad nogensinde.

Den nye "mega-iPad" vil få en skærm på 12,9 tommer og vil blive lanceret i løbet af det første kvartal i 2015, skriver det amerikanske nyhedsbureau Bloomberg, der citerer flere anonyme kilder med kendskab til Apples planer.

Til sammenligning har iPad Mini og iPad Air en skærm på henholdsvis 7,9 tommer og 9,7 tommer, mens Microsofts kommende hybrid mellen en tablet og en pc, Surface Pro 3, får en skærm på 12 tommer.

Faldende iPad-salg

iPad'en er Apples næststørste produkt - kun overgået af iPhonen.  Men gennem de seneste to kvartaler har Apple oplevet et faldende iPad-salg.

En tendens som også bliver bekræftet hos den amerikanske elektronikkæde BestBuy, der til techsiden Re/Code oplyser, at tablet-salget har mistet pusten efter en årrække med gigantiske salgstal.

Derfor kan det være Apples forhåbning, at en ny og større iPad vil kunne puste nyt liv i iPad-salget.

Men Apples administrerende direktør, Tim Cook, sagde dog i forbindelse med det seneste kvartalsregnskab, at udviklingen i iPad-salget flugter med virksomhedens forventninger, og i et nyt interview med Re/Code tilføjer Tim Cook, at han blot ser udviklingen i tablet-salget som en naturlig opbremsning i et marked, der ellers har været i voldsom vækst.

Her er det værd at bemærke, at Apple siden lanceringen i 2010 har solgt over 210 millioner iPads. Ifølge den amerikanske tech-skribent MG Siegler, der i dag arbejder for Google Ventures, har Apples iPad-forretning nået et omfang, der betyder, at den ville være blandt de 100 største virksomheder i USA, hvis den blev udskilt i et selvstændigt selskab.

Læs også:
Forbrugerne skifter fokus: Derfor sælger tablets ikke længere så godt

Apples efterår kan blive historisk travlt - her er de produkter vi venter på 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere