Artikel top billede

Foto: Samsung

Nyt smartwatch fra Samsung fungerer uden telefon

Den ukronede konge på det unge smartwatchmarked kommer nu med tredje generation i deres smartwatch-serie. Denne gang er det et luksus-ur i stil med Samsungs Tab S-tablets.

Den koreanske telegigant Samsung er det firma, som har spyttet flest smartwatches ud på et marked, som endnu er fyldt med "unge" og ikke altid helt gennemførte produkter. 

Med det ene ur efter det andet har Samsung nærmet sig den rigtige opskrift for et smartwatch. Og i dag har Samsung så offentliggjort dets kommende smartwatch, Samsung Gear S.

S'et kommer fra samme serie som Tab S og er et udtryk for Samsungs absolutte topprodukter. Uret minder om en blanding mellem Gear 2 og Gear fit, der med en AMOLED-skærm på to tommer (360 x 480) kurver en smule hen over håndleddet. Armbåndet er også udstyret med alverdens målere som accelerometer, gyroskop, kompas, pulsmåler og barometer.

Smartwatch uden smartphone
Alle andre smartwatches fra Samsung - og for den sags skyld fra andre producenter - har tidligere skullet være tilsluttet en smartphone for at fungere optimalt.

Samsungs Gear Fit for eksempel kunne ikke opmåle træning særlig præcist, hvis den ikke under hele turen var tilsluttet med Bluetooth til en smartphone, hvilket har været et af de punkter, hvor traditionelle træningsure stadig har haft en fordel.

Men Gear S kommer nu med muligheden for at få tilføjet et 3G-simkort, så man automatisk kan få opdateringer direkte fra sociale tjenester. Desuden kan apps udnytte dataforbindelsen, for eksempel Samsungs eget træningsprogram eller Nike+.

Uret har både Wi-Fi og Bluetooth, så den kan stadig bruges som et mellemled mellem din smartphone og dig, men kan altså i princippet også bruges som et rigtigt Bond-ur, hvor du taler ned i det - uden at man skal have en telefon i lommen samtidig. Hvorvidt man så gider ligne noget fra en 80'er-film, er så noget andet. 

Ikke Android Wear

Det nye ur bruger Samsungs Tizen platform i stedet for Googles egen Android Wear, som ellers blev offentliggjort for et par måneder siden. Samsungs valg af Tizen kan ses som endnu et aktivt valg væk fra Googles monopollignende platform, som Samsung længe har skulet ondt på, da de langt hellere vil have deres egen app-platform.

Fordelen ved Tizen er, at det kræver en del mindre strøm, hvilket er et must på de små ure. Batteriet i Gear S kan ifølge Samsung holde i to dage.

Samsung har endnu ikke offentliggjort priser eller lanceringsdatoer, men skulle begynde at sende urene ud i oktober 2014.

Læs også: Test: Samsung-tablet er tynd, lækker og har en fantastisk skærm
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere