Artikel top billede

Foto: Samsung

Nyt smartwatch fra Samsung fungerer uden telefon

Den ukronede konge på det unge smartwatchmarked kommer nu med tredje generation i deres smartwatch-serie. Denne gang er det et luksus-ur i stil med Samsungs Tab S-tablets.

Den koreanske telegigant Samsung er det firma, som har spyttet flest smartwatches ud på et marked, som endnu er fyldt med "unge" og ikke altid helt gennemførte produkter. 

Med det ene ur efter det andet har Samsung nærmet sig den rigtige opskrift for et smartwatch. Og i dag har Samsung så offentliggjort dets kommende smartwatch, Samsung Gear S.

S'et kommer fra samme serie som Tab S og er et udtryk for Samsungs absolutte topprodukter. Uret minder om en blanding mellem Gear 2 og Gear fit, der med en AMOLED-skærm på to tommer (360 x 480) kurver en smule hen over håndleddet. Armbåndet er også udstyret med alverdens målere som accelerometer, gyroskop, kompas, pulsmåler og barometer.

Smartwatch uden smartphone
Alle andre smartwatches fra Samsung - og for den sags skyld fra andre producenter - har tidligere skullet være tilsluttet en smartphone for at fungere optimalt.

Samsungs Gear Fit for eksempel kunne ikke opmåle træning særlig præcist, hvis den ikke under hele turen var tilsluttet med Bluetooth til en smartphone, hvilket har været et af de punkter, hvor traditionelle træningsure stadig har haft en fordel.

Men Gear S kommer nu med muligheden for at få tilføjet et 3G-simkort, så man automatisk kan få opdateringer direkte fra sociale tjenester. Desuden kan apps udnytte dataforbindelsen, for eksempel Samsungs eget træningsprogram eller Nike+.

Uret har både Wi-Fi og Bluetooth, så den kan stadig bruges som et mellemled mellem din smartphone og dig, men kan altså i princippet også bruges som et rigtigt Bond-ur, hvor du taler ned i det - uden at man skal have en telefon i lommen samtidig. Hvorvidt man så gider ligne noget fra en 80'er-film, er så noget andet. 

Ikke Android Wear

Det nye ur bruger Samsungs Tizen platform i stedet for Googles egen Android Wear, som ellers blev offentliggjort for et par måneder siden. Samsungs valg af Tizen kan ses som endnu et aktivt valg væk fra Googles monopollignende platform, som Samsung længe har skulet ondt på, da de langt hellere vil have deres egen app-platform.

Fordelen ved Tizen er, at det kræver en del mindre strøm, hvilket er et must på de små ure. Batteriet i Gear S kan ifølge Samsung holde i to dage.

Samsung har endnu ikke offentliggjort priser eller lanceringsdatoer, men skulle begynde at sende urene ud i oktober 2014.

Læs også: Test: Samsung-tablet er tynd, lækker og har en fantastisk skærm
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Ny dansk Oracle-topchef vil sætte skub i den store cloud-udrulning: Vil have flere Oracle-kunder over på cloud
Cloud skal fylde en større del af forretningen hos Oracle Danmark. Ny landechef Marc Jardorf har som hovedprioritet at sikre, at flest mulige kunder kommer med over på den cloud-udrulning, der har præget den amerikanske it-gigant de senere år. " Vi har alle produkterne nu," siger han til Computerworld. Se hans plan her.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.