Artikel top billede

Microsofts store datacenter i Dublin.

Microsoft: Nu får du dobbelt så meget OneDrive-plads

Microsoft driller Apple ved at give iPhone-brugere dobbelt op på lagerpladsen i cloud-tjenesten OneDrive. Men andre kan også være med.

Microsoft driller Apple i forbindelse med lanceringen af æble-firmates nye telefon.

Entry-modellen fra Apple har 16 gigabyte lagerplads, hvilket Redmond-fabrikken åbenbart ikke mener, er nok.

"Her til aften (fredag den 19. september, red,) kan vi annoncere, at vi fordobler størrelsen af den gratis lagerplads på OneDrive," skriver Microsoft på sin OneDrive-blog.

"Det kan virke underligt, at komme med nye funktioner en fredag aften, men vi har lyttet til kommentarerne angående lagerplads på den nye iPhone, og vi vil give dig mere lagerplads med det samme," fortsætter bloggen med et vink med en vognstang om, at entry-modellen af iPhone 6 blot leveres med 16 gigabyte lagerplads.

Få hele overblikket her: Overblik: Her er specs på iPhone 6 - og ni andre smartphones

"Vi tror, du vil sætte pris på mere gratis lagerplads, når du sætter din iPhone 6 op eller opgraderer til iOS 8," fortsætter drillerierne.

Anledningen er således også, som antydet på bloggen, at Apples nye styresystem i version 8, der blev lanceret i sidste uge, kræver fem gigabyte ledig lagerplads på telefonen for at opgradere fra iOS 7.

Ved at kopiere billederne til OneDrive, behøver brugerne - ifølge Microsoft - ikke slette dem, fordi der skal skabes plads til opdateringen på telefonen.

Selv om drillerierne er rettet mod Apple, fungerer de 15 ekstra gigabyte også med Android og Windows Phone.

Fra 15 til 30 gigabyte

Normalt tilbyder Microsoft tre gigabyte ekstra, når du slår sikkerhedskopieringen af billeder til i OneDrive, men i resten af september har Redmond-butikken altså hævet loftet til 15 gigabyte.

Det, Microsoft helt konkret tilbyder, er muligheden for at fordoble lagerpladsen fra 15 til 30 gigabyte, uden beregning.

Det kan du gøre resten af denne måned, og du kan gøre det fra samtlige platforme. 

Det eneste, du skal gøre som bruger, er at hente OneDrive-app'en og slå funktionen sikkerhedskopiering af billeder til i menuen.

I praksis betyder det, at alle billede du tager med telefonen automatisk sikkerhedskopieres til OneDrive.

I juni fordoblede Microsoft også lagerpladsen fra 7,5 gigabyte til de 15 gigabyte.

Konkurrencen om at hive brugerne ind i de forskellige online-univers er hård, hvilket du kan læse mere om her: Google dumper prisen på ubegrænset lagerplads i skyen

Her er ni forskellige lagerbygninger i skyen.

Læs også:

Galleri: Gratis cloud-tjenester du bare ikke må misse

Sådan fungerer Amazons gratis cloud-storage

Nu skal du betale: Populær webtjeneste dropper gratis online storage
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere