Artikel top billede

Microsofts store datacenter i Dublin.

Microsoft: Nu får du dobbelt så meget OneDrive-plads

Microsoft driller Apple ved at give iPhone-brugere dobbelt op på lagerpladsen i cloud-tjenesten OneDrive. Men andre kan også være med.

Microsoft driller Apple i forbindelse med lanceringen af æble-firmates nye telefon.

Entry-modellen fra Apple har 16 gigabyte lagerplads, hvilket Redmond-fabrikken åbenbart ikke mener, er nok.

"Her til aften (fredag den 19. september, red,) kan vi annoncere, at vi fordobler størrelsen af den gratis lagerplads på OneDrive," skriver Microsoft på sin OneDrive-blog.

"Det kan virke underligt, at komme med nye funktioner en fredag aften, men vi har lyttet til kommentarerne angående lagerplads på den nye iPhone, og vi vil give dig mere lagerplads med det samme," fortsætter bloggen med et vink med en vognstang om, at entry-modellen af iPhone 6 blot leveres med 16 gigabyte lagerplads.

Få hele overblikket her: Overblik: Her er specs på iPhone 6 - og ni andre smartphones

"Vi tror, du vil sætte pris på mere gratis lagerplads, når du sætter din iPhone 6 op eller opgraderer til iOS 8," fortsætter drillerierne.

Anledningen er således også, som antydet på bloggen, at Apples nye styresystem i version 8, der blev lanceret i sidste uge, kræver fem gigabyte ledig lagerplads på telefonen for at opgradere fra iOS 7.

Ved at kopiere billederne til OneDrive, behøver brugerne - ifølge Microsoft - ikke slette dem, fordi der skal skabes plads til opdateringen på telefonen.

Selv om drillerierne er rettet mod Apple, fungerer de 15 ekstra gigabyte også med Android og Windows Phone.

Fra 15 til 30 gigabyte

Normalt tilbyder Microsoft tre gigabyte ekstra, når du slår sikkerhedskopieringen af billeder til i OneDrive, men i resten af september har Redmond-butikken altså hævet loftet til 15 gigabyte.

Det, Microsoft helt konkret tilbyder, er muligheden for at fordoble lagerpladsen fra 15 til 30 gigabyte, uden beregning.

Det kan du gøre resten af denne måned, og du kan gøre det fra samtlige platforme. 

Det eneste, du skal gøre som bruger, er at hente OneDrive-app'en og slå funktionen sikkerhedskopiering af billeder til i menuen.

I praksis betyder det, at alle billede du tager med telefonen automatisk sikkerhedskopieres til OneDrive.

I juni fordoblede Microsoft også lagerpladsen fra 7,5 gigabyte til de 15 gigabyte.

Konkurrencen om at hive brugerne ind i de forskellige online-univers er hård, hvilket du kan læse mere om her: Google dumper prisen på ubegrænset lagerplads i skyen

Her er ni forskellige lagerbygninger i skyen.

Læs også:

Galleri: Gratis cloud-tjenester du bare ikke må misse

Sådan fungerer Amazons gratis cloud-storage

Nu skal du betale: Populær webtjeneste dropper gratis online storage
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere