Efter opkøb af IBM-afdeling i september: Nu ryger hver fjerde tidligere IBM-ansat ud af Lenovo Danmark

Mere eller mindre frivillige fratrædelser har ramt en række af de danske medarbejdere, som fulgte med da Lenovo i september sidste år overtog IBM's small server-forretning. Nedskæringerne er en del af en global prikkerunde.

Kun knap otte måneder efter at Lenovo i september i fjor overtog IBM's x86-server-forretning har den kinesiske producent sat gang i en større udrensning, som rammer hårdt blandt de IBM-ansatte, som fulgte med ved overtagelsen.

Her i Danmark har Lenovo ved det seneste månedsskifte skilt sig af med seks til otte ud af de godt 20 tidliere IBM-folk. Det fortæller flere kilder til Computerworld.

Lenovo i Danmark har øjensynligt gjort sig stor umage med at undgå direkte at udskrive fyresedler.

Nogle er blevet bedt om at sige op. Andre er blevet fritstillet, mens andre igen har lavet en "selvstændig aftale" med Lenovo, som det udtrykkes.

Flere måneders løn
Fælles for dem er, at Lenovo angiveligt har betalt en eller flere måneders løn i godtgørelse udover, hvad de ansatte havde krav på i henhold til opsigelsesbetingelserne i deres kontrakter.

Computerworld har talt med flere af de nu forhenværende Lenovo/IBM-folk, men ingen ønsker at udtale sig.

Lenovo bekræfter i en mail til Computerworld, at seks danske medarbejdere har forladt deres job. Ifølge Lenovo har de selv valgt at tage imod en aftrædelsesordning i forbindelse med Lenovos overtagelse af IBM's x86-serverdivision for nylig.

Lenovo betalte to milliarder dollar for overtagelsen af IBM x86-servere, og på globalt plan fulgte omkring 6.000 IBM-ansatte med i handelen.

Nedskæringerne i den danske organisation er ikke nogen enlig svale. Tilsvarende nedskæringer eller fyringsrunder har ramt både i Skandinavien og resten af Europa.

Også på globalt plan er Lenovo i gang med en større tilpasning af medarbejderstyrken.

Tirsdag i denne uge meldte Lenovo officielt ud, at man i forlængelse af opkøbet af IBM's x86-forretning har gennemført en såkaldt "resource action", som vil betyde fyringer blandt selskabet amerikanske ansatte. Der er dog angiveligt ikke planer om at gribe til direkte fyringer i Europa.

Ligesom i Europa rammer de amerikansker fyringer især blandt de tidligere IBM-medarbejdere. Det sker trods tidligere løfter fra Lenovos øverste ledelse om, at alle ville få tilbudt job i Lenovo.

Fyringer i USA er balndt andet gået ud over 235 ansatte på koncernens udviklingscenter Triangle Park i North Carolina.

Stiv modvind
Nedskæringerne og fyringerne i Lenovo kommer efter at den kinesiske producent i foråret var ude i et par gevaldige stormvejr.

I februar fik selskabet voldsom kritik i den såkaldte Superfish-skandale, hvor præinstalleret software på firmaets pc'er gjorde brugere sårbare overfor malware-angreb.

Læs også: Vrede brugere trækker Lenovo i retten for at have installeret spion-software

Senere vist det sig at sikkerheden på Lenovos System Update Service indeholdt sårbarheder, der tillod malware at blive installeret på firmaets pc'er.

Læs også: Først var det Superfish - nu lukker Lenovo nye alvorlige systemhuller

Desuden har Lenovo været ramt af hardwareproblemer i den nye bærbare, LaVie Z 360.

Læs også:
Først nuppede Lenovo pc-markedet - nu går selskabet efter servermarkedet

Klar til serverkrig: Lenovos konkurrenter holder vejret
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.