Efter opkøb af IBM-afdeling i september: Nu ryger hver fjerde tidligere IBM-ansat ud af Lenovo Danmark

Mere eller mindre frivillige fratrædelser har ramt en række af de danske medarbejdere, som fulgte med da Lenovo i september sidste år overtog IBM's small server-forretning. Nedskæringerne er en del af en global prikkerunde.

Kun knap otte måneder efter at Lenovo i september i fjor overtog IBM's x86-server-forretning har den kinesiske producent sat gang i en større udrensning, som rammer hårdt blandt de IBM-ansatte, som fulgte med ved overtagelsen.

Her i Danmark har Lenovo ved det seneste månedsskifte skilt sig af med seks til otte ud af de godt 20 tidliere IBM-folk. Det fortæller flere kilder til Computerworld.

Lenovo i Danmark har øjensynligt gjort sig stor umage med at undgå direkte at udskrive fyresedler.

Nogle er blevet bedt om at sige op. Andre er blevet fritstillet, mens andre igen har lavet en "selvstændig aftale" med Lenovo, som det udtrykkes.

Flere måneders løn
Fælles for dem er, at Lenovo angiveligt har betalt en eller flere måneders løn i godtgørelse udover, hvad de ansatte havde krav på i henhold til opsigelsesbetingelserne i deres kontrakter.

Computerworld har talt med flere af de nu forhenværende Lenovo/IBM-folk, men ingen ønsker at udtale sig.

Lenovo bekræfter i en mail til Computerworld, at seks danske medarbejdere har forladt deres job. Ifølge Lenovo har de selv valgt at tage imod en aftrædelsesordning i forbindelse med Lenovos overtagelse af IBM's x86-serverdivision for nylig.

Lenovo betalte to milliarder dollar for overtagelsen af IBM x86-servere, og på globalt plan fulgte omkring 6.000 IBM-ansatte med i handelen.

Nedskæringerne i den danske organisation er ikke nogen enlig svale. Tilsvarende nedskæringer eller fyringsrunder har ramt både i Skandinavien og resten af Europa.

Også på globalt plan er Lenovo i gang med en større tilpasning af medarbejderstyrken.

Tirsdag i denne uge meldte Lenovo officielt ud, at man i forlængelse af opkøbet af IBM's x86-forretning har gennemført en såkaldt "resource action", som vil betyde fyringer blandt selskabet amerikanske ansatte. Der er dog angiveligt ikke planer om at gribe til direkte fyringer i Europa.

Ligesom i Europa rammer de amerikansker fyringer især blandt de tidligere IBM-medarbejdere. Det sker trods tidligere løfter fra Lenovos øverste ledelse om, at alle ville få tilbudt job i Lenovo.

Fyringer i USA er balndt andet gået ud over 235 ansatte på koncernens udviklingscenter Triangle Park i North Carolina.

Stiv modvind
Nedskæringerne og fyringerne i Lenovo kommer efter at den kinesiske producent i foråret var ude i et par gevaldige stormvejr.

I februar fik selskabet voldsom kritik i den såkaldte Superfish-skandale, hvor præinstalleret software på firmaets pc'er gjorde brugere sårbare overfor malware-angreb.

Læs også: Vrede brugere trækker Lenovo i retten for at have installeret spion-software

Senere vist det sig at sikkerheden på Lenovos System Update Service indeholdt sårbarheder, der tillod malware at blive installeret på firmaets pc'er.

Læs også: Først var det Superfish - nu lukker Lenovo nye alvorlige systemhuller

Desuden har Lenovo været ramt af hardwareproblemer i den nye bærbare, LaVie Z 360.

Læs også:
Først nuppede Lenovo pc-markedet - nu går selskabet efter servermarkedet

Klar til serverkrig: Lenovos konkurrenter holder vejret
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vælg den rigtige løsning til produktion af forretningsdokumenter
ERP-løsninger er fremragende til at give overblik og holde rede på forretningskritiske data – men omvendt notorisk ufleksible og svære at anvende til udformning og tilpasning af rapporter og forretningsdokumenter. I denne hvidbog kan du læse en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved de tre dominerende løsninger på markedet, der bygger bro mellem ERP og dokumenthåndtering.