Topnyhed:Nana Bule forlader Microsoft: Her er den nye direktør for Microsoft Danmark

Artikel top billede

Ukendte storage-firmaer vinder frem med stor hast: Nyt marked dominerer udviklingen

Store storage-forhandlere bliver alvorligt udfordret af en række mindre selskaber, der til gengæld har fundet et guldrandet marked, som de store leverandører har svært ved at komme ind på.

Der er gang i handlerne på storage-markedet, hvor leverandørerne især har gang i salget til cloud-leverandørerne, der har brug for massive mængder diske og storage til deres data-centre.

Det er især noget, som en lang række af mindre storage-leverandører nyder godt af, viser ny rapport fra analysehuset IDC.

De har nemlig fundet en vej direkte ind til de store cloud-leverandører, som Google og Facebook, som de altså sælger direkte til i en pærevælling af ordrer og mærker.

Til gengæld ser det værre ud for de mere traditionelle storage-systemer, hvor de store, klassiske spillere typisk leverer meget store sæt af storage-systemer på én gang.

Ifølge IDC skrumper dette marked, selv om de klassiske spillere som EMC og HP fortsat er størst.

Humlen er, at de rigtigt store cloud-leverandører ikke anvender specialiserede og samlede storage-systemer i deres store datacentre - som vel at mærket vokser og udbygges med høj fart i disse år.

Meget stor kapacitet

I stedet investerer de typisk i meget stor kapacitet i form af diverse forskelligartet og spraglet hardware fra et væld af mindre producenter, som til gengæld strømlines og sammensættes og håndteres ved hjælp af fælles software-systemer.

Det betyder, at det altså er softwaren - og ikke hardwaren - der definerer storage-arkitekturen, hvilket blandt andet gør, at storage kan håndteres via virtuelle maskiner frem for via de forskellige storage-units.

De såkaldte ODM-leverandører stammer især fra Taiwan. De producerer typisk hardware under flere forskellige navne på samme fabrikker og tæller mærker som eksempelvis Quanta og Wistron.

Ifølge IDC har cloud-leverandørerne alene i løbet af det seneste år således skruet gevaldigt op for mængden af ordrer lagt hos disse mindre producenter, der modtager 25,8 procent mere af markedet end for et år siden med en samlet ordremængde på en milliard dollar i det seneste kvartal.

Det er langt højere end storage-industriens samlede vækst, der blot ligger på 2,1 procent. Samlet blev der indkøbt storage i kvartalet for 8,8 milliarder dollar, hvilket svarer til omkring 59 milliarder kroner.

Handler stort set kun med cloud-firmae

De mindre producenter af 'no name-'typen (som vi i gamle dage kaldte for 'bambus-computere') har typisk ikke megen handel med virksomheder, som fortsat selv håndterer deres datacentre i kælderen.

De foretrækker nemlig ofte mere kendte mærker som EMC etc, lyder det fra IDC.

Computerworld har tidligere været på besøg i Microsofts kæmpe datacenter i Dublin, hvor selskabet håndterer alle sine europæsiske cloud-operationer i Azure, Hotmail, Dynamics og lignende.

Her fortalte Microsoft, at selskabet fik leveret systemer fra 'alle mulige.'

"Uanset om de er fra Dell, HP, Qualcomm eller hvem nu, så leverer de jo samme vare til os, og derfor er det ikke så vigtigt for os, hvilket navn der står på dem," lød det dengang fra Microsoft.

Du kan læse hele historien om Microsofts datacenter med de titusindvis af snurrende diske her: Microsofts tophemmelige datacenter: Her gemmer vi dine data.

Det modsatte er altså tilfældet i de såkaldte 'hyperscale deployments,' som til gengæld tager mere og mere af storage-markedet via den fremgang, som cloud computing for tiden bliver til del.

Ifølge IDC er den foretrukne storage-platform for tiden i stigende grad x86.

Ganske vist udgør et traditionelt system som SAN fortsat den største del af markedet. Men sådan bliver det næppe ved, for salget er begyndt at falde.

Overordnet er salget af storage-kapacitet steget med hele 37 procent i forhold til den samme periode i fjor, lyder det fra IDC.

Læs også:

I problemer? Sådan får du styr på storage og backup

USA vil have Microsoft til at udlevere europæiske data: Men Microsoft nægter

Vildt komplicerede pris-modeller forvirrer: Bliver du snydt af din cloud-leverandør?

AMD trækker sig helt ud af nyt server-marked - skrotter milliard-investering

Oracles store cloud-satsning: Har selskabet en chance eller er toget kørt?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere