OVERBLIKDramatisk dag i retten: 34-årig tilstår datatyveri mod Netcompany

Artikel top billede

Test: B&O Plays nye trådløse headset spiller djævelsk godt

H7 er navnet på B&O Plays nye headset, som med trådløs forbindelse giver en ganske god lyd..

B&O Play, Bang og Olufsens sub-brand, har lanceret et nyt headset med Bluetooth-forbindelse, 'over ear'-puder og en touch-flade på siden. Og selvfølgelig B&O Plays design og lyd - på godt og ondt.

H7 er et produkt, som ligger sig lige mellem H6 og H8 - derfor det originale H7-navn. Headsettet har taget over ear-designet fra H6 og blandet med den trådløse funktion fra H8. Et bastardbarn om man vil, men smukt er det.

I hvert fald, hvis man kan lide B&O og B&O Play. Stilen er umiskendelig, materialerne i ægte, tykt læder og tungt metal, og du er ikke i tvivl om, at der er brugt lang tid på designet.

Det afspejles også på prisen, som også er et nøk højere end konkurrenterne med lignende produkter, og det kan virkelig tale imod at købe et B&O Play H7.

Design, holdbarhed og knapper

Hvis vi begynder med det ydre, så er H7 som nævnt et produkt, som skal vises frem.

Det er stilet på en underspillet, dansk måde, som holder stilen fra andre B&O Play-produkter.

B&O Play er et sub-brand til struerske Bang og Olufsen, som er rettet mod et yngre, mere trendy og ofte urbaniseret målgruppe.

Puderne til at dække dine øre er i blødt læder, og bliver ikke ubehageligt varme at have på efter et par timer. Noget som andre over ear-headset kan blive. Ligeledes er H7 ikke et problem, hvis du har briller ligesom testeren her. Jeg kunne fint sidde i flere timer og lytte til AC/DC uden problemer. Noget der igen har været et problem på andre headset.

Der er sparet på mængden af knapper på headsettet. På siden er der en tænd/sluk/parring-knap, som sidder ved siden af et micro-USB og et mini-jackstik. På den anden side er der et udskifteligt batteri, så du kan have et ekstra på dig, hvis du er på en lang rejse. Du kan også bare sætte et mini-jackstik i.

På siden finder du også en touch-flade, som lader dig skifte og stoppe din musik, samt skrue op og ned for lydstyrken.

Hvor godt er det så?

Det er ikke til at komme uden om, at B&O Play bygger nogle af de dyreste headset på markedet. H7 koster 3.299 kroner. Det er 1.300 kroner mere end et tilsvarende headset fra for eksempel Parrot. Et Beats-headset med Bluetooth koster også "kun" 2.500 kroner.

Men du får også noget andet ved B&O Play H7.

Det mener B&O Play i hvert fald. Ud over et veldesignet og solidt produkt, får du en flot lyd, som både har dybde, en god klang og en ganske fin bas. En lidt neutral lyd ville nogle nok kalde det.

Jeg har dog ikke oplevet på noget tidspunkt, med nogen form for musik, at musikken ikke har lydt tilfredsstillende.

Knapperne på siden - touch-fladen - fungerer udmærket uden at være vildt effektiv.

Det er samme system, som du finder på H8, hvor du med swipes og roteringer skifter sang og ændre lydstyrke, men jeg synes alt for ofte, at jeg ramte forkert eller kom til at ringe nogen op ved en fejl.

Konklusion:
Imens målgruppen for H7 er personer, som gerne vil give lidt ekstra for designede produkter, så er prisen stadig noget, som trækker ned for H7.

3.299 kroner er rigtig mange penge for et headset - specielt når der på markedet er mange andre bluetooth-headset, som også giver dig en rigtig god lydoplevelse til markant færre penge.

Men går vi over den barriere, så er B&O Play H7 et rigtig godt headset.

Batteriet holder snildt en hel dags brug og lades hurtigt op igen. Ligeledes oplevede jeg aldrig at Bluetooth-forbindelsen røg - heller ikke under cykelture.

Touch-fladen er ikke den bedste, men fungerer udmærket, så snart du får fat i, hvordan den virker. Ligeledes er selve lydscenen rigtig god, men jeg mangler lidt, at jeg kan ændre den til min personlige smag, ligesom jeg kan igennem Parrot Zik 2.0's tilhørende app.

Læs også: Test: Headset fra B&O spiller fantastisk, men har alvorlig fejl


Loading ikon