Artikel top billede

Peter Perregaard færdig som topchef i EMC: Forlader selskabet med omgående virkning

Brancheveteranen Peter Perregaard forlader meget pludseligt sit job som direktør i storage-firmaet EMC.

Efter to et halvt år på posten er Peter Perregaard færdig som dansk direktør hos storage-producenten EMC.

En række kilder i branchen fortæller til Computerworld, at de i denne uge er blevet orienteret om, at Peter Perregaard er blevet opsagt fra sit job i EMC, hvor han kom til i begyndelsen af 2013.

Så sent som i juli i år tog Peter Perregaard yderligere et skridt fremad i EMC's hierarki og overtog ansvaret for EMC's forretning i hele Norden og Baltikum.

En kilde med kendskab til sagen fortæller til Computerworld, at nyheden om, at Perregaard har forladt selskabet, blev annonceret af en af EMC's europæiske chefer på et internt personalemøde.

På mødet blev det antydet, at Perregaards exit hænger sammen med overtrædelse af EMC's interne procedurer.

'Seriøs virksomhed'

Ved samme lejlighed blev det samtidig understreget, at EMC er en "seriøs virksomhed", som er meget optaget af at overholde EMC's regler for forretningsetik.

Computerworld har gentagne gange forsøgt at få en kommentar fra både EMC og Peter Perregaard, men ingen af parterne har reageret på Computerworlds henvendelser.

Det fremgår imidlertid af Peter Perregaards LinkedIn-profil, at hans arbejdsforhold med EMC er ophørt. Profilen er blevet rettet i torsdagens løb, i det det torsdag morgen fremgik, at Perregaard fortsat arbejde for EMC.

Det er langt fra første gang, at Peter Perregaard meget pludseligt må forlade et direktørjob.

I 2011 sagde han farvel til direktørposten i selskabet Software Innovation efter fire år på posten.

Helt tilbage i 2003 blev han bortvist fra jobbet som direktør i den danske afdeling af Oracle på grund af rod i bogføringen. Han tabte siden en retssag mod Oracle i Østre Landsret, hvor han havde krævet million-erstatning for uretmæssig bortvisning.

Det er kun en måned siden, at EMC blev købt af Dell i den næststørste virksomhedshandel nogensinde i teknologi-branchen. Købsprisen blev angivet tilat være på cirka 440 milliarder kroner.

I modsætning til Dell er EMC noteret på børsen i New York, og ligesom mange andre børsnoterede amerikanske virksomheder styrer man efter at nå bestemte kvartalsmål for omsætning mm.

Fusionen mellem Dell og EMC forventes først at være endeligt afsluttet om et års tid.

- opdateret kl. 13.46

Læs også:

Perregaard fyret i Software Innovation

Peter Perregaard taber sag mod Oracle Danmark

Kendt it-direktør skal rydde op i Jensby-ruin

Dansk it-topnavn ny administrerende direktør i EMC
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere