Artikel top billede

(Foto: gratis /)

Pizza-kæde bygger robot-biler til mad-levering

I de kommende år bliver der testet ganske alternative leveringsrobotter på vejen og i luften. Læs her, hvordan pizzakæden Domino's Pizza fremover helst vil sende pizzaen ud til kunderne.

Efter Amazon for nylig fortalte verden om sine drone-leveringer af bøger og andet materiale fra net-butikken, barsler fast food-kæden Domino's Pizza nu med robotbiler til madlevering.

Den første prototype fra pizzaselskabets DRU-afdeling (Domino's Robotic Unit) er blevet udviklet i samarbejde med det australske tech-iværksætterselskab Marathon Targets til at køre på vejene i Australiens største delstat Queensland.

Læs også: Her er Amazons nye post-drone - pakker vil stå på dit dørtrin 30 minutter efter bestilling

Pizzaleverings-robotten er i store stræk bygget op som en selvkørende bil med sensorer på ydersiden, hvor indmaden er proppet med militært robot-isenkram for flere tusinde australske dollar.

Blandt andet har pizzarobotten indbygget gps med forbindelse til Google Maps og det samme LIDAR-systemet til afstandsmåling, som bliver brugt til selvkørende biler.

Det skriver Engadget.com.

Har indbygget pizzarum

Pizzakæden, og it-iværksætterfirmaet Marathon Targets har arbejdet sammen med Queenslands Transportdepartement for at udvikle en trafiksikker madlevering.

De første pizzaer er således allerede blevet leveret fra den selvkørende pizza-robotten, som udover sit navigationsudstyr også er i besiddelse af en pizzaboks med kode på.

Dette rum er bygget, så ingen forbipasserende med lange fingre får sig et stykke gratis pizza.

Når robotten triller op til en ens fortovskant er det derfor også kun personen med ordren, der med en mobil-kode kan åbne rummet ind til pizzaen.

Udover et rum med opvarmningsmuligheder er der også rum til kølige drikkevarer.

Domino's Pizza har meldt ud, at selskabet arbejder med globale partnere for at få rullet pizzaer ud på gade og stræder i andre lande end Australien, hvor det forventes, at de selvkørende pizzapiloter bliver et helt almindeligt syn om få år.

Læs også:
Ny advarsel fra politiet: Pas på - hackere kan overtage din bil




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere