Artikel top billede

Oversigt: Her er forårets bedste Android-telefoner

LG G5, Samsung Galaxy S7, HTC 10 og Huawei P9 er navnene på årets fire indtil videre mest interessante smartphones. Hvilken af dem skal du vælge?

Mobilmarkedet fornyes hvert eneste år. Nye smartphones bliver lanceret, gamle tages af markedet, og udviklingen af smartphones fortsætter.

I år har der ikke været store teknologiske nyheder blandt lanceringerne, der for producenterne har handlet om at genfinde sig selv eller forfine eksisterende finesser.

Samsung lancerede først sin Samsung Galaxy S7, så kom LG med sin LG G5, herefter fremviste Huawei sin P9 og til sidst HTC med HTC 10.

Alle toptelefoner på hver sin måde, og som alle byder på unikke evner - nogle flere end andre.

Samsung Galaxy S7

Samsung er verdens største producent af smartphones, og med Samsung Galaxy S7 ligger det sydkoreanske selskab i førerpositionen.

S7 er en smartphone i metal og glas, som oser af kvalitet og gode materialer. Den fås i to modeller, S7 eller S7 Edge, hvoraf sidstnævnte er en smule større og har den ikoniske buede kant.

Inde i Samsung S7 finder du Samsungs egen processor i den nyeste model, som placerer den sammen med HTC 10 og LG G5 i toppen af skalaen over de mest kraftfulde telefoner på markedet.

Særligt ved Samsung Galaxy S7 er skærmen med sin Super AMOLED-teknologi farverig og kontrastfyldt.

Læs anmeldelse: Test af Samsung Galaxy S7 og S7 Edge: Blandt de bedste telefoner på markedet lige nu

Værd at nævne er også kameraet, der med sin optiske billedstabilisator og 12 megapixel fanger flotte billeder - også i mørke omgivelser.

Vores kritik af S7 ligger hovedsageligt mod den buede skærm, som du finder på S7 Edge-modellen. Der er ganske enkelt meget få - hvis nogen overhovedet - funktioner, som retfærdiggør en øget pris på næsten 800 kroner.

Pris: 5.400 kroner

HTC 10

HTC's nyeste telefon byder ikke på de store nyheder, men det er netop dét, der er nyheden. Det er en smartphone med specifikationer i top, men uden softwarefnidderfnadder.

I samarbejde med Google er der ryddet gevaldigt op blandt softwaren, så der ikke er to af de samme apps, som du ser det i en S7 eller G5. HTC 10's software ligner stadig HTC-software, men på en passende måde.

Kameraet er også et ganske godt og habilt, men det er ikke marginalt bedre end de andre.

Vi er ikke fan af kameraets app, der godt kan blive lidt for enkel uden muligheder for selv at pille ved indstillinger trods en gennemført "pro"-funktion.

Det største problem ved HTC 10 er dog prisen. Den koster ved lancering godt 6.000 kroner, hvilket er 600 kroner mere end Samsungs S7, 1.000 kroner mere end LG G5 og 2.000 kroner mere end Huawei P9.

HTC 10 er uden tvivl en virkelig kraftfuld og god telefon, men spørgsmålet er, om den er 2.000 kroner bedre end P9?

LG G5

LG G5 er en markant anderledes telefon end sidste års G4. G4 var en småtyk telefon iført lædercover, og G5 er en slank, metallisk smartphone med et par unikke evner.

Du kan trække bunden af telefonen af og få adgang til et udskifteligt batteri, hvilket er positivt for mange fans.

Bunden kan du så skifte ud med andre moduler som for eksempel et batterimodul eller en B&O Play-enhed, der giver bedre musikkvalitet.

På bagsiden sidder der to kameraer. Hovedkameraet er på 12 megapixel, og tager skarpe og flotte billeder, men skal du for eksempel tage billeder af grupper eller landskaber, skifter du til kamera to.

Det andet kamera er kun på otte megapixel, men til gengæld er det udstyret med en vidvinkel, så du får langt mere af omgivelserne med.

Det er en smart funktion, som gør telefonen unik.

Priserne begynder ved 5.000 kroner.

Huawei P9

P9 er navnet på den nyeste af Huaweis telefoner. Det er en billigere topmodel, som måske ikke når helt op på de samme specifikationer og benchmarktal som de tre andre telefoner. Men den gør sig stadig fortjent til at være i topsegmentet.

Læs anmeldelse: Test af Huawei P9: Dobbelt kamera og attraktiv pris gør P9 til en god telefon

Det særlige ved P9 er kameraet og prisen. Kameraet fordi der er to af dem, men ikke på samme måde som på LG G5.

P9's to kameraer på hver 12 megapixel tager hver et billede og lægger dem sammen til et. Det ene kamera fokuserer på farver, imens det andet er sort/hvid og kigger på, hvor meget lys der kommer ind - og ikke hvilken farve det har.

Resultatet er skarpe, kontrastfyldte billeder selv i modlys. Et minus er dog manglen på optisk stabilisering, som særligt kan ses under videooptagelse.

Prisen ligger på 4.000 kroner.

Læs også: Langtidstest: Hvordan holder Samsungs top-telefon efter seks måneders brug?