Kæmpe-underskud: Elektronik-kæden Power har tabt 132 millioner kroner på et år

Varehus-kæden Power tabte 132 millioner kroner i 2015. Egenkapitalen er blæst helt væk. Nu venter store ekspansionsplaner imidlertid forude.

Den danske elektronik-kæde Power tabte i 2015 hele 132 millioner kroner. Det viser selskabets netop offentliggjorde regnskab.

Dermed har Power i de seneste fem år tabt i alt næsten 400 millioner kroner med rekord i 2014, hvor underskuddet landede på 161 millioner kroner.

Samtidig er omsætningen faldet markant til omkring en milliard kroner. Det er omtrent det halve af niveauerne i både 2011, 2012 og 2013, hvor Power omsatte for rundt regnet to milliarder kroner.

Overskudsgraden i selskabet er med -12,1 procent samtidig på laveste niveau siden 2011. Det samme er antallet af medarbejdere, der i 2015 talte 209 styks, ligesom hele selskabskapitalen er væk, og egenkapitalen er negativ med et minus på hele 221 millioner kroner.

'Utilfredsstillende'
Selskabet betegner selv regnskabet for 'utilfredsstillende,' men selskabet er dog ikke lukningstruet trods den alarmerende situation og det store minus i egenkapitalen.

Det skyldes blandt andet, at selskabets ejer, Expert-kæden, står klar med en kapitaltilførsel på op mod 340 millioner kroner, hedder det.

Power-kæden åbnede ellers med et ordentligt brag i løbet af foråret med masser af larm i gaden og gode tilbud, der for alvor skulle skabe opmærksomhed omkring kæden.

Det kan du læse mere om her: 15.000 kunder besøgte Power i Glostrup på åbningsdagen - overvældet direktør har aldrig prøvet noget lignende

Kæden betegner da også åbningen som 'meget succesfuld.' I den negative retning trækker lukningerne af Punkt1- og Expert-butikker i lange baner, som har kostet langt mere end forventet.

De har haft 'en væsentlig negativ indflydelse på cirka -18 millioner kroner', hedder det.

Det har desuden kostet langt mere end forventet at opstarte Power-butikkerne i foråret.

Det skyldes paradoksalt nok den store interesse under opstarten, hvor Power reklamerede med forskellige markante tilbud på elektronik.

Power peger i regnskabet på, at konkurrencen på det danske marked for forbrugerelektronik fortsat er hård.

"Det stiller krav til effektiviseringer og stram omkostningsstyring, og det vil få betydning for lønsomheden i branchen og for antallet af aktører i de kommende år," hedder det.

Power-kæden står overfor markante vækst-krav fra moderkoncernen i de kommende år.

Det er tidligere kommet frem i et lækket dokument, at Expert har som mål at mangedoble sin omsætning på det danske marked inden for de kommende fem år.

Målet er således, at omsætningen i Danmark skal vokse fra en milliard kroner til hele 3,5 milliarder kroner allerede i 2020.

Disse planer indebærer blandt andet, at der skal åbnes en hel stribe nye Power-varehuse i Danmark. Det arbejdes således på at åbne 25 varehuse i de kommende år rundt omkring i Danmark.

Du kan læse mere om disse planer her: Vildt vækstmål for Power-ejer: Omsætningen skal tredobles i Danmark.

Planerne er led i en krig, der udspiller sig på markedet for forbrugerelektronik herhjemme med Power og Elgiganten som de helt store kombattanter.

Den slags krig udløser typisk faldende priser, hvilket betyder, at de danske elektronikkunder meget vel kan have noget at glæde sig til.

Det kan du læse mere om her: Presset og desperat: Derfor er Expert tvunget til at åbne masser af nye butikker.

Krigen kostede i løbet af foråret det danske folke-klenodie Fona livet. Efter lang tids nedtur gik Fona i februar i betalingsstandsning og efter flere forsøg på omstrukturering og frasalg endte krisen med, at norske Elkjøp - der ejer Elgiganten - købte 10 Fona-butikker, mens resten lukkes.

Det kan du læse mere om her: Elgiganten overtager Fona
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Premium
Ildevarslende signaler præger den danske it-sektor: Væksten styrtdykker
It-komet 2020 Årets vækstkometer kan langt fra leve op til tidligere års markante fremgang i den danske it-branche. Væksten er i frit fald. Det sender en række ildevarslende signaler til it-virksomhederne på det danske marked.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.