Artikel top billede

Mand solgte brugt printer for 260 kroner - blev derefter sagsøgt for 200.000 kroner

Et salg af en brugt sort/hvid printer endte i sandt mareridt for printersælgeren, der havnede i kløerne på en serie-sagsøger. Læs her, hvordan en brugt printer til 240 kroner endte med at koste sælgeren flere tusinde kroner i sagsomkostninger.

Tilbage i 2009 solgte den nu 66-årige amerikaner Doug Costello en brugt sort/hvid printer på handelssitet Graiglist for 260 kroner.

Herefter startede seks et halvt års juridisk mareridt for printersælgeren, der undervejs har måttet betale 80.000 kroner i advokatbistand for at slippe ud af kløerne på køberen.

For hvad Doug Costello ikke vidste var, at han i køberen, den ukrainskfødte Gersh Zavodnik, var rendt ind i en vaskeægte serie-sagsøger, som på baggrund af beskyldninger om manglende printerdele sagsøgte Doug Costello for 30.000 dollar (knap 200.0000 kroner).

Søgsmålet gik på falsk reklame og kontraktbrud, da printeren ikke virkede efter hensigten og manglede dele.

Det skriver USA Today.

Vil ikke smadre folks knæ

Det mærkværdige forløb startede egentlig med, at køberen Gersh Zavodnik forsøgte sig med det maksimale erstatningsbeløb på 6.000 dollar (40.000 kroner) i den amerikanske 'small claims court'.

Her blev sagen afvist, da Gersh Zavodnik havde smidt bevismaterialet - det vil sige printeren - væk.

Med et generalieblad på over 120 søgsmål siden 2008 i hjemmeområdet, Marion-distriktet i den amerikanske stat Indiana tog Gersh Zavodnik sagen videre til Marions domstol.

Her førte han traditionen tro selv retssagen uden advokat. For på trods af, at han erhvervsmæssigt er fotograf og illustrator, er han mest beskæftiget med alle sine søgsmål, som overvejende bliver ført uden juridisk bistand.

"Jeg kan ikke gå rundt og smadre folks knæ, som de gjorde tilbage i Rusland. Disse folk har stjålet, og derfor henvender jeg mig til domstolen for at opnå retfærdighed," har han tidligere udtalt i et interview omkring sine mange søgsmål.

Taber 200.000 kroner

Også i slagsmålet om printeren til 240 kroner - faktisk knap 490 kroner inklusiv fragt - følte han sig trådt over tæerne i sådan en grad, at sagen blev kørt helt i bund.

Efter flere juridiske sværdslag havnede sagen for Appelretten i Indiana i 2012, som mente, at den skulle afprøves ved en høring.

Undervejs i forløbet havde Gersh Zavodnik sendt printersælgeren Doug Costello flere retsindkaldelser med krav på både 300.000 og 600.000 dollar (to millioner til fire millioner kroner), som Doug Costello ikke besvarede inden de krævede 30 dage.

Grundet denne teknikalitet endte Doug Costello ifølge retten med at indrømme sin misvedligeholdelse af kontrakten, og han stod dermed til at skulle betale erstatning på 200.000 kroner.

Doug Costello har efterfølgende hævdet, at han aldrig har modtaget disse krav sendt fra Gersh Zavodnik, og med nederlaget og det store erstatningsbeløb på sine skuldre hyrede han derpå en advokat til at redde trådene ud for sig i en ny appelsag.

"Hvilken form for virkelighed lever jeg i nu? Jeg aner ikke, hvad der sker. Hvorfor ved jeg ikke, hvad der sker," genkalder Doug Costello sine følelser omkring den fatale afgørelse over for USA Today.

Brød næsten sammen

Herefter blev sagen taget op igen af en dommer, der denne gang dømte til Doug Costellos fordel, da dommeren i appelsagen vurderede, at retsindkaldelserne med de høje økonomiske krav blev sendt i ond tro.

"Han sendte dem, fordi han håbede, at Costello ikke ville svare, og at det ville gælde som en indrømmelse af skyld," skriver dommeren, Nancy Vaidik i en afgørelse, der ikke lader megen tvivl tilbage om hendes holdning til Gersh Zavodnik.

Da Doug Costello hørte om afgørelsen på en forretningsrejse, brød han ifølge eget udsagn næsten sammen af glæde ved en forretningsmiddag.

"Jeg har båret denne økonomiske og følelsesmæssige byrde i seks et halvt år. Jeg har ikke brug for ham (Gersh Zavodnik, red.) i mit liv længere," forklarer Doug Costello til USA Today.

Han tilføjer, at han aldrig nogensinde vil sælge noget på nettet igen.

Sagen er dog ikke helt slut.

For Gersh Zavodnik har endnu engang appelleret afgørelsen, og sagen skal endnu engang i høring. Her skal dommeren blandt andet tage stilling til, om sagen helt skal afvises.

Læs også:
Bølge af Bluetooth-sager truer: Patentfirma presser 100 millioner kroner ud af Samsung
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere