Artikel top billede

Tesla-ejer kørte i døden med autopilot slået til

Ifølge et vidne så Tesla-chaufføren en Harry Potter-film, da ulykken indtraf. Nu bliver sagen undersøgt af de amerikanske myndigheder.

De amerikanske myndigheder undersøger nu en dødsulykke, der involverede en Tesla Model S med autopiloten aktiveret. Det oplyser Tesla selv på virksomhedens blog.

Teslas autopilot er en af de mest avancerede i branchen, og den gør det muligt for bilen at køre, uden at chaufføren betjener rattet eller pedalerne.

Koliderede med lastbil

Ulykken fandt sted på en landevej i den amerikanske stat Florida, hvor bilen kolliderede med en lastbil med anhænger, der krydsede vejen. Hverken bilens autopilot eller chaufføren registrerede køretøjets hvide trailer i kraftigt modlys.

Teslas administrerende direktør Elon Musk oplyser i et tweet, at lastbilen ikke blev registreret af bilens indbyggede radar, fordi radaren fejlfortolkede traileren som et vejskilt over vejbanen.

Uheldet bliver nu undersøgt at den amerikanske myndighed National Highway Traffic Safety Administration, der har åbnet en "indledende evaluering af uheldet" .

Kørt 209 millioner kilometer

Ifølge Tesla har virksomhedens biler sammenlagt kørt 209 millioner kilometer med autopiloten, og der er indtil nu kun registreret én dødsulykke.

Til sammenligning sker på amerikanske landeveje en dødsulykke for hver gang, der er kørt 151 millioner kilometer.

Lastbilchaufføren fortæller ifølge nyhedsbureauet AP, at Teslaen kørte så stærkt, at den efter kollisionen fortsatte under lastbilens trailer og kolliderede med en telefonpæl 400 meter længere ned af vejen.

Så chaufføren film i mens?

Lastbilchaufføren hævder ligeledes, at føreren afspillede en Harry Potter-film i kabinen, da ulykken skete, og at lyden fra filmen stadigvæk kunne høres fra kabinen efter ulykken.

Tesla oplyser dog til AP, at det ikke er muligt at se film på bilens touchskærm. 

Tesla understreger ligeledes, at chaufføren aktivt skal slå autopiloten til, før den virker, samt at Tesla informerer chaufføren om, at det er en ny teknologi, der fortsat er i "beta-stadiet".

Chaufføren bliver derfor også instrueret i, at vedkommende hele tiden skal holde sine hænder på rattet og være parat til at overtage styringen, mens autopiloten er slået til. 

Computerworld har tidligere testet Teslas autopilot-funktion, og herunder kan du se, hvordan det gik:

Læs også: 

Test: Teslas opdaterede Model S - med autopilot og 400 heste

Nu kan Tesla S køre selv med Autosteer: Vi har været på tur i den (næsten) selvkørende bil 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere