Artikel top billede

Nordmænd køber dansk software-hus - medarbejderne bliver

Norske Amesto Solutions har købt det det danske CRM-firma Adwiza, der har haft svært ved at opnå tilstrækkelig lønsomhed. Men det skal der laves om på nu, lyder det fra Norge.

De ansatte i det danske CRM-firma Adwiza skal nu til at lære at forstå norsk.

Virksomheden er nemlig blevet opkøbt af norske Amesto Solutions, hvilket skal biddrage til, at nordmændene sætter sig mere fast på landkortet inden for ERP, CRM og HRM i Norden.

Faktisk har nordmændene haft pungen fremme seks gange på fire år for at opkøbe små virksomheder i Norden, og det sidste skud på stammen er altså det danske udviklings- og integrationsselskab, Adwiza.

Amesto Solutions er et norskejet selskab, som arbejder med outsourcing af regnskaber, løn og HR, rekruttering og personaleudlejning. Der er 230 ansatte i virksomheden, der sidste år omsatte for en kvart milliard kroner.

Den mindre danske virksomhed Adwiza har 11 ansatte, der alle fortsætter under det nye flag med den ekstra blå farve. 

Selskabet er leverandøruafhængigt og tilbyder en række integrationer mellem ERP-løsninger og SuperOffice. 

Svært at tjene penge

Det har dog ikke været helt smertefrit at være en del af ledelsen i Adwiza, der ifølge den nye norske direktør, har haft problemer med indtjeningen.

"Adwiza er et meget spændende selskab, som vi har holdt øje med et stykke tid. Potentialet er stort, men ledelsen har kæmpet med at udnytte potentialet og dermed opnå tilstrækkelig lønsomhed," siger Jan Erik Kaasa, der er koncernchef i Amesto Solutions.

Nordmanden er dog fortrøstningsfuld i forhold til sammenlægningen af de to firmaer.

"Vi har en stærk tro på både ansatte, kunder, produkter og tjenester. Amesto sikrer økonomisk tryghed til at udvikle selskabets intellektuelle ejendom og udnytte det store potentiale, som findes dér," siger han.

Opkøbet ser ikke ud til at være det sidste fra norsk hånd.

"Opkøbet betyder, at vi nu har et fuldstændigt og integreret ERP- og CRM-tilbud i Norge, Sverige og Danmark. Så mangler vi blot HRM i Sverige og Danmark for at være dér, hvor vi skal være. Det betyder, at vi vil drive klapjagt på gode opkøbskandidater på disse markeder fremover," fortæller Jan Erik Kaasa.

Præcis hvor mange penge, der er blevet overført mellem de to firmaers konti, ønsker man ikke at fortælle.

"Vi går ikke ut med beløp," lyder det nordfra.

Læs også:

Glem de gammeldags CRM-løsninger: Cloud-løsningerne buldrer frem

Her er de vigtige oplysninger, der alt for ofte mangler i dit CRM-system

Hvilket er det bedste CRM-system - Salesforce.com eller Microsoft?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere