Artikel top billede

Nordmænd køber dansk software-hus - medarbejderne bliver

Norske Amesto Solutions har købt det det danske CRM-firma Adwiza, der har haft svært ved at opnå tilstrækkelig lønsomhed. Men det skal der laves om på nu, lyder det fra Norge.

De ansatte i det danske CRM-firma Adwiza skal nu til at lære at forstå norsk.

Virksomheden er nemlig blevet opkøbt af norske Amesto Solutions, hvilket skal biddrage til, at nordmændene sætter sig mere fast på landkortet inden for ERP, CRM og HRM i Norden.

Faktisk har nordmændene haft pungen fremme seks gange på fire år for at opkøbe små virksomheder i Norden, og det sidste skud på stammen er altså det danske udviklings- og integrationsselskab, Adwiza.

Amesto Solutions er et norskejet selskab, som arbejder med outsourcing af regnskaber, løn og HR, rekruttering og personaleudlejning. Der er 230 ansatte i virksomheden, der sidste år omsatte for en kvart milliard kroner.

Den mindre danske virksomhed Adwiza har 11 ansatte, der alle fortsætter under det nye flag med den ekstra blå farve. 

Selskabet er leverandøruafhængigt og tilbyder en række integrationer mellem ERP-løsninger og SuperOffice. 

Svært at tjene penge

Det har dog ikke været helt smertefrit at være en del af ledelsen i Adwiza, der ifølge den nye norske direktør, har haft problemer med indtjeningen.

"Adwiza er et meget spændende selskab, som vi har holdt øje med et stykke tid. Potentialet er stort, men ledelsen har kæmpet med at udnytte potentialet og dermed opnå tilstrækkelig lønsomhed," siger Jan Erik Kaasa, der er koncernchef i Amesto Solutions.

Nordmanden er dog fortrøstningsfuld i forhold til sammenlægningen af de to firmaer.

"Vi har en stærk tro på både ansatte, kunder, produkter og tjenester. Amesto sikrer økonomisk tryghed til at udvikle selskabets intellektuelle ejendom og udnytte det store potentiale, som findes dér," siger han.

Opkøbet ser ikke ud til at være det sidste fra norsk hånd.

"Opkøbet betyder, at vi nu har et fuldstændigt og integreret ERP- og CRM-tilbud i Norge, Sverige og Danmark. Så mangler vi blot HRM i Sverige og Danmark for at være dér, hvor vi skal være. Det betyder, at vi vil drive klapjagt på gode opkøbskandidater på disse markeder fremover," fortæller Jan Erik Kaasa.

Præcis hvor mange penge, der er blevet overført mellem de to firmaers konti, ønsker man ikke at fortælle.

"Vi går ikke ut med beløp," lyder det nordfra.

Læs også:

Glem de gammeldags CRM-løsninger: Cloud-løsningerne buldrer frem

Her er de vigtige oplysninger, der alt for ofte mangler i dit CRM-system

Hvilket er det bedste CRM-system - Salesforce.com eller Microsoft?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere