Artikel top billede

Raspberry Pi 3 får nu Windows 10 Anniversary Update

Nye funktioner med fokus på kommunikation og sikkerhed er en del af Windows 10 IoT Core til Raspberry Pi.

Internet of things- og andre minicomputer-entusiaster med en forkærlighed for Windows, bliver nok glade for en nyhed fra Redmond-firmaet.

Nu får Windows 10 IoT Core nemlig også del i anniversary update. Den slanke version af operativsystemet er nemlig tilgængelig for Raspberry Pi 3 og andre kort-computere.

Det skriver Softpedia.

Opdateringen byder på en stribe nye funktioner, som eksempelvis bedre kommunikations-muligheder, og så sulle det blive lettere at installere softwaren.

Den nye kode fra Microsoft kommer til Raspberry Pi, Monnowmax og Dragonboard 410c, der altså alle kan teste nyheden.

De små computere giver en stribe muligheder for både hjemmebyggede enheder og for små IoT-enheder i professionelt regi.

Raspberry Pi er populær og eksempelvis blevet solgt i mere end fem millioner eksemplarer, hvis man tæller alle versionerne med.

De er primært tiltænkt platforme som Raspbian og Ubuntu, men Microsoft ser altså også potentialet.

Læs også: Ny Raspberry Pi 3 er 10 gange hurtigere end den første Pi

Kort-computer i skyen

Kort-computerne kan også kobles op imod Microsoftskyen Azure og medfølgende tjenester. Opdateringen indeholder da også forbedringer i skyen med fokus på sikkerhed og services.

Læs også: Windows 10 og Raspberry Pi skal sælges sammen i startpakke

Microsoft har også benyttet lejligheden til at rette fejl i systemet, og så har de forsøgt at slippe af med problemer med stemmegenkendelse.

Ligeledes kommer der en ny funktion til at fjernstyre kort-computeren både fra telefonen eller vi computeren.

Opdateringen tilfører også Raspberry pi'en mulighed for at kommunikere med flere nye IoT-standarder eksempelvis Iotivity Alljoyn, skriver Softpedia.

Du kan finde Microsofts Release Notes for Windows 10 IoT Core her.

Læs også:

Windows 10 og Raspberry Pi skal sælges sammen i startpakke

Mini-pc fra Microsoft skal knække Raspberry Pi

Nørdens ultimative våde drøm får nu et rigtigt lydkort
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere