Raspberry Pi 3 får nu Windows 10 Anniversary Update

Nye funktioner med fokus på kommunikation og sikkerhed er en del af Windows 10 IoT Core til Raspberry Pi.

Internet of things- og andre minicomputer-entusiaster med en forkærlighed for Windows, bliver nok glade for en nyhed fra Redmond-firmaet.

Nu får Windows 10 IoT Core nemlig også del i anniversary update. Den slanke version af operativsystemet er nemlig tilgængelig for Raspberry Pi 3 og andre kort-computere.

Det skriver Softpedia.

Opdateringen byder på en stribe nye funktioner, som eksempelvis bedre kommunikations-muligheder, og så sulle det blive lettere at installere softwaren.

Den nye kode fra Microsoft kommer til Raspberry Pi, Monnowmax og Dragonboard 410c, der altså alle kan teste nyheden.

De små computere giver en stribe muligheder for både hjemmebyggede enheder og for små IoT-enheder i professionelt regi.

Raspberry Pi er populær og eksempelvis blevet solgt i mere end fem millioner eksemplarer, hvis man tæller alle versionerne med.

De er primært tiltænkt platforme som Raspbian og Ubuntu, men Microsoft ser altså også potentialet.

Læs også: Ny Raspberry Pi 3 er 10 gange hurtigere end den første Pi

Kort-computer i skyen
Kort-computerne kan også kobles op imod Microsoftskyen Azure og medfølgende tjenester. Opdateringen indeholder da også forbedringer i skyen med fokus på sikkerhed og services.

Læs også: Windows 10 og Raspberry Pi skal sælges sammen i startpakke

Microsoft har også benyttet lejligheden til at rette fejl i systemet, og så har de forsøgt at slippe af med problemer med stemmegenkendelse.

Ligeledes kommer der en ny funktion til at fjernstyre kort-computeren både fra telefonen eller vi computeren.

Opdateringen tilfører også Raspberry pi'en mulighed for at kommunikere med flere nye IoT-standarder eksempelvis Iotivity Alljoyn, skriver Softpedia.

Du kan finde Microsofts Release Notes for Windows 10 IoT Core her.

Læs også:

Windows 10 og Raspberry Pi skal sælges sammen i startpakke

Mini-pc fra Microsoft skal knække Raspberry Pi

Nørdens ultimative våde drøm får nu et rigtigt lydkort
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.