Artikel top billede

iPhone 7 er mere kraftfuld end den bedste Macbook Air

iPhone 7 er den hurtigste smartphone til dato.

Den nye iPhone 7 er den bedste iPhone til dato, men det er også den bedste smartphone til dato, hvis vi måler på rå ydeevne.

Målt i benchmarkprogrammet Geekbench ser vi, at den nye iPhone 7 lægger sig i toppen både målt på single core- og på multi core-opgaver.

(Oversigten her under er et screendump fra bloggen DaringFireball, men vi har tjekket tallene efter.)

iPhone 7 og 7Plus er hurtigere end begge Samsungs nyeste smartphones, Galaxy S6 og Note 7... og for den sags skyld alle andre smartphones på markedet. Det kan dog meget vel ændre sig efter jul, når nye Android-telefoner bliver lanceret med Qualcomms nyeste processor.

Men den nye iPhone 7 er ikke kun bedre end de nuværende telefoner. Den er også bedre end flere af Apples egne computere.

De to nye iPhone-telefoner er betydeligt hurtigere end samtlige Macbook Air-computere bortset fra den seneste Macbook Air fra 2015, der er en snert hurtigere end iPhone 7 målt på Multi Core-opgaver.

Telefonerne er mere kraftfulde på Single Core-målinger end Apples svindedyre Mac Pro-computer fra 2013, og de er endda hurtigere end den nye 2016-model af den lette Macbook-computer med en Core M-processor.

Alt sammen på grund af Apples egen A10 Fusion-processor.

Fra telefon til supercomputer

Det er fascinerende at se mobiltelefoner have udviklet sig fra at være opkaldsenheder til at være små supercomputere.

Jo, der er forskel på både arkitekturen og formålet med processorer i telefoner og computere, og specielt på serverområdet vil der nok gå længe før Apples processor kan erstatte Intels Xeon-processorer, lige som du heller ikke kan bruge iPhone-processoren til at arbejde i Final Cut Pro eller Photoshop.

Men tallene er reelle: Her er en smartphone med bedre ydelse end de fleste computere. Det viser tydeligt udviklingen inden for personlige computerenheder med en overgang fra pc til mobilenheder.

Der blev i 2015 produceret mere end 1,4 milliarder smartphone i verden. Til sammenligning blev der solgt under 300 millioner computere i samme periode - et fald på 10 procent i forhold til året før.

Læs også: Barsk besked til pc-producenterne: Lav jeres forretninger om - eller forlad markedet helt

Men hvad betyder det?

Processoren i iPhone 7 er en A10 Fusion-processor, som Apple selv har udviklet.

Med processoren vil du kunne bruge mere avancerede apps end tidligere, heriblandt hurtigere redigering og rendering af 4K-video i iMovie på iPhone 7.

Spil vil også blive både flottere og mere avancerede. En iPhone vil aldrig kunne erstatte et vandkølet gamertower med et par SLI-forbundne Nvidia GTX 1080-kort og 32 GB RAM, men der er i dag lige så mange penge i mobilgaming, som der er i pc-gaming. 

Langt de fleste iPhone 7-brugere vil dog ikke opleve, at iPhonen er synderligt hurtigere end andre smartphones. Eksisterende apps vil fungere som de plejer, men med så stærk en processor, er der rig mulighed for spekulationer for, hvad den kan bruges til. 

Medier er begyndt at spekulere i, om vi en dag vil se Apples A-processorer i Apples egne computere, der i dag er udstyret med processorer fra Intel. Det vil kræve, at MacOS erstattes af iOS eller et andet ARM-baseret styresystem, men tanken er ikke længere så fjern, at det er usandsynligt. 

Konkurrerende producenter har allerede forsøgt sig med nytænking i, hvordan man kan bruge al den computerkraft i sine smartphones.

Microsoft forsøgte sig med Continuum for Phones i sine mest kraftfulde Windows 10-telefoner, en funktion til at projicere skærmbilledet op på en skærm og omdanne telefonen til en "næsten"-computer.

Læs også: Endelig kan du hente dine desktop-programmer i Windows Store
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere