Artikel top billede

iPhone 7 er mere kraftfuld end den bedste Macbook Air

iPhone 7 er den hurtigste smartphone til dato.

Den nye iPhone 7 er den bedste iPhone til dato, men det er også den bedste smartphone til dato, hvis vi måler på rå ydeevne.

Målt i benchmarkprogrammet Geekbench ser vi, at den nye iPhone 7 lægger sig i toppen både målt på single core- og på multi core-opgaver.

(Oversigten her under er et screendump fra bloggen DaringFireball, men vi har tjekket tallene efter.)

iPhone 7 og 7Plus er hurtigere end begge Samsungs nyeste smartphones, Galaxy S6 og Note 7... og for den sags skyld alle andre smartphones på markedet. Det kan dog meget vel ændre sig efter jul, når nye Android-telefoner bliver lanceret med Qualcomms nyeste processor.

Men den nye iPhone 7 er ikke kun bedre end de nuværende telefoner. Den er også bedre end flere af Apples egne computere.

De to nye iPhone-telefoner er betydeligt hurtigere end samtlige Macbook Air-computere bortset fra den seneste Macbook Air fra 2015, der er en snert hurtigere end iPhone 7 målt på Multi Core-opgaver.

Telefonerne er mere kraftfulde på Single Core-målinger end Apples svindedyre Mac Pro-computer fra 2013, og de er endda hurtigere end den nye 2016-model af den lette Macbook-computer med en Core M-processor.

Alt sammen på grund af Apples egen A10 Fusion-processor.

Fra telefon til supercomputer

Det er fascinerende at se mobiltelefoner have udviklet sig fra at være opkaldsenheder til at være små supercomputere.

Jo, der er forskel på både arkitekturen og formålet med processorer i telefoner og computere, og specielt på serverområdet vil der nok gå længe før Apples processor kan erstatte Intels Xeon-processorer, lige som du heller ikke kan bruge iPhone-processoren til at arbejde i Final Cut Pro eller Photoshop.

Men tallene er reelle: Her er en smartphone med bedre ydelse end de fleste computere. Det viser tydeligt udviklingen inden for personlige computerenheder med en overgang fra pc til mobilenheder.

Der blev i 2015 produceret mere end 1,4 milliarder smartphone i verden. Til sammenligning blev der solgt under 300 millioner computere i samme periode - et fald på 10 procent i forhold til året før.

Læs også: Barsk besked til pc-producenterne: Lav jeres forretninger om - eller forlad markedet helt

Men hvad betyder det?

Processoren i iPhone 7 er en A10 Fusion-processor, som Apple selv har udviklet.

Med processoren vil du kunne bruge mere avancerede apps end tidligere, heriblandt hurtigere redigering og rendering af 4K-video i iMovie på iPhone 7.

Spil vil også blive både flottere og mere avancerede. En iPhone vil aldrig kunne erstatte et vandkølet gamertower med et par SLI-forbundne Nvidia GTX 1080-kort og 32 GB RAM, men der er i dag lige så mange penge i mobilgaming, som der er i pc-gaming. 

Langt de fleste iPhone 7-brugere vil dog ikke opleve, at iPhonen er synderligt hurtigere end andre smartphones. Eksisterende apps vil fungere som de plejer, men med så stærk en processor, er der rig mulighed for spekulationer for, hvad den kan bruges til. 

Medier er begyndt at spekulere i, om vi en dag vil se Apples A-processorer i Apples egne computere, der i dag er udstyret med processorer fra Intel. Det vil kræve, at MacOS erstattes af iOS eller et andet ARM-baseret styresystem, men tanken er ikke længere så fjern, at det er usandsynligt. 

Konkurrerende producenter har allerede forsøgt sig med nytænking i, hvordan man kan bruge al den computerkraft i sine smartphones.

Microsoft forsøgte sig med Continuum for Phones i sine mest kraftfulde Windows 10-telefoner, en funktion til at projicere skærmbilledet op på en skærm og omdanne telefonen til en "næsten"-computer.

Læs også: Endelig kan du hente dine desktop-programmer i Windows Store
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere