Er det her virkelig nødvendigt? Logitech er klar med en næsten lydløs mus

Nu kan du fjerne de åh så irriterende, frustrerende og øreoverdøvende museklik fra arbejdspladsen med en ny, støjsvag mus.

Logitech har smidt en mus på markedet, der larmer 90 procent mindre end andre mus på markedet.

Man kunne sige, at den er musestille? ... 

Man kan diskutere, om der er brug for en næsten lydløs mus, for det er sjældent musen, der larmer mest i det åbne kontorlandskab. Snakkende kolleger, telefonsamtaler, larmende tastaturer eller trafikstøj fra åbne vinduer er langt større støjsyndere.

Faktisk vil vi foreslå et headset med aktiv støjreduktion som det første og bedste værn mod støj.

Læs også: Test: Sennheiser-headset er dit bedste værn mod larmende kollegaer

Men forsøger du at fjerne så mange unødvendige lyde fra din arbejdsplads eller fra hjemmekontoret, så er Logitechs Silent (m220) og Silent Plus (m330) en ny mulighed (Forskellen på de to mus er den fysiske størrelse). 

Silent Plus-musen er identisk med den ældre m280-mus fra Logitech og er trods dens "plus"-efternavn en lille mus. Den ligger dog godt i hånden, men det er som med alle mus en smagssag. 

Den fungerer til gengæld godt og er lige så præcis som sin forgænger.

Kan næsten ikke høres

Musens to taster er blevet modificeret, så de næsten ikke afgiver den klassiske klik-lyd, men uden at selve følelsen af et klik er forsvundet. Klikket er lidt hult, og afgiver den samme lyd, som en Macbooks touchpad. 

Også scroll-hjulet har fået påsat en lyddæmper, og scroller du lidt forsigtigt, afgiver den ingen lyd overhovedet. Komplet stilhed. 

Det er indtil, du begynder at køre musen hen over din bordplade uden musemåtte. Da larmer det fuldstændig lige så meget som alle andre mus. 

Inde i musen finder du et AA-batteri, der ifølge Logitech skulle holde i 24 måneder, for det skal udskiftes. Det lyder optimistisk, men vi har ikke haft 24 måneder til at efterteste påstanden.

Kræver bluetooth-dongle

Musen koster 270 kroner. Et enkelt minus ved musen er, at du ikke kan forbinde til din computer via computerens indbyggede bluetooth-enhed. I stedet skal du isætte en dongle, som skal stikke ud af computeren. 

Det er formodentligt med til at give en bedre forbindelse og en længere batterilevetid, men det optager et af de livsvigtige USB-porte, som der med årene er blevet færre af. 

En støjsvag mus er langt hen ad vejen et overflødigt produkt, men hvis du allerede har lukket munden på din kollega, fået udskiftet tastaturet med et mindre støjende et af slagsen, så er musen måske det næste køb i jagten på stilhed. 

Du kan desuden overveje Logitechs K780-tastatur, der også er relativt stille at skrive på.

Læs også: Test af Logitech K780: Ét tastatur til at styre alle dine enheder
Premium
Humac-direktør Michael Bech: "Vi kommer til at se prisstigninger på elektronik i fremtiden"
Interview: Den globale chip-tørke vil få elektronikpriserne til at stige, lyder det fra Michael Bech, CEO i Apple-forhandleren Humac. De hyppige knaldtilbud giver nemlig ikke mening, når der ikke er varer nok på hylderne, og kunderne samtidig er villige til at betale fuld pris.
Computerworld
Hackergruppe bag Colonial Pipeline-nedbrud angriber nu Toshiba: Har stjålet 740 gigabyte data med følsomme oplysninger
Hackergruppen DarkSide har nu angrebet it-giganten Toshiba. Det sker blot en uge efter, at de it-kriminelle tvang USA's største brændstofledning i knæ.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.