Artikel top billede

Google udfordrer Microsoft i mødelokalet: Se det nye Jamboard, der ligner Surface Hub ret meget

Google har lanceret Jamboard, der er en cloud-forbundet samarbejds-computer indbygget i en 4K-skærm i stil med Microsofts Surface Hub.

Mange kreative teams benytter sig allerede af Google Docs i dag, men Google vil helt ind og være centrum i mødelokalet. 

Google Jamboard er et nyt fysisk produkt fra søgegiganten, en 55-tommer  4K-skærm, der skal agere whiteboard i dit mødelokale. 

Hvis det lyder bekendt, er det fordi Microsoft lancerede et lignende produkt måneder tilbage kaldet Microsoft Hub.  

Det kan du læse mere om her: Nu kommer Microsofts nye produkt til Danmark: Vi har prøvekort Surface Hub

Ligesom Microsoft Hub skal Google Jamboard digitalisere dit gamle, kedelige whiteboard, og ligesom Microsofts Hub er dybt forbundet med OneDrive, Skype og Office 365, er Google Apps integreret i Jamboard. 

Til de Google-glade

Jamboard er derfor kun interessant, hvis du er dybt integreret i Googles økosystem, hvilket blandt andet flere danske skoler er begyndt at være med sine storindkøb af Chromebooks. 

Jamboards touch-skærm kan håndtere 16 tryk på samme tid - mod Hubs 100 - og der medfølger en stylus og "viskelæder" og indbyggede kamera og højttalere. Meningen med Jamboard er, at du skal tegne og skrive ideer på 4K-skærmen, og du kan indsætte billeder og tekster direkte fra internettet i små post-it-noter. 

Googles tjenester som Docs, Drive og Hangout er dybt integreret, og du kan tilgå den delte skærm fra et hav af enheder på samme tid. Ud over skærmopløsningen har Google ikke løftet sløret for Jamboards specifikationer. 

Prisen ender på "under 6.000 dollars" - cirka 40.000 kroner - hvilket er en del billigere end Microsofts Surface Hub, der koster 65.000 kroner.

Hvorvidt Jamboard kommer til Danmark er uvist, men Googles hardware har tidligere været længe om at komme til det nordiske marked. 

Læs også: Vil præsentere ny hardware onsdag: Er dette Microsofts nye desktop-udgave af Surface?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere