Artikel top billede

Google udfordrer Microsoft i mødelokalet: Se det nye Jamboard, der ligner Surface Hub ret meget

Google har lanceret Jamboard, der er en cloud-forbundet samarbejds-computer indbygget i en 4K-skærm i stil med Microsofts Surface Hub.

Mange kreative teams benytter sig allerede af Google Docs i dag, men Google vil helt ind og være centrum i mødelokalet. 

Google Jamboard er et nyt fysisk produkt fra søgegiganten, en 55-tommer  4K-skærm, der skal agere whiteboard i dit mødelokale. 

Hvis det lyder bekendt, er det fordi Microsoft lancerede et lignende produkt måneder tilbage kaldet Microsoft Hub.  

Det kan du læse mere om her: Nu kommer Microsofts nye produkt til Danmark: Vi har prøvekort Surface Hub

Ligesom Microsoft Hub skal Google Jamboard digitalisere dit gamle, kedelige whiteboard, og ligesom Microsofts Hub er dybt forbundet med OneDrive, Skype og Office 365, er Google Apps integreret i Jamboard. 

Til de Google-glade

Jamboard er derfor kun interessant, hvis du er dybt integreret i Googles økosystem, hvilket blandt andet flere danske skoler er begyndt at være med sine storindkøb af Chromebooks. 

Jamboards touch-skærm kan håndtere 16 tryk på samme tid - mod Hubs 100 - og der medfølger en stylus og "viskelæder" og indbyggede kamera og højttalere. Meningen med Jamboard er, at du skal tegne og skrive ideer på 4K-skærmen, og du kan indsætte billeder og tekster direkte fra internettet i små post-it-noter. 

Googles tjenester som Docs, Drive og Hangout er dybt integreret, og du kan tilgå den delte skærm fra et hav af enheder på samme tid. Ud over skærmopløsningen har Google ikke løftet sløret for Jamboards specifikationer. 

Prisen ender på "under 6.000 dollars" - cirka 40.000 kroner - hvilket er en del billigere end Microsofts Surface Hub, der koster 65.000 kroner.

Hvorvidt Jamboard kommer til Danmark er uvist, men Googles hardware har tidligere været længe om at komme til det nordiske marked. 

Læs også: Vil præsentere ny hardware onsdag: Er dette Microsofts nye desktop-udgave af Surface?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere