Artikel top billede

Google udfordrer Microsoft i mødelokalet: Se det nye Jamboard, der ligner Surface Hub ret meget

Google har lanceret Jamboard, der er en cloud-forbundet samarbejds-computer indbygget i en 4K-skærm i stil med Microsofts Surface Hub.

Mange kreative teams benytter sig allerede af Google Docs i dag, men Google vil helt ind og være centrum i mødelokalet. 

Google Jamboard er et nyt fysisk produkt fra søgegiganten, en 55-tommer  4K-skærm, der skal agere whiteboard i dit mødelokale. 

Hvis det lyder bekendt, er det fordi Microsoft lancerede et lignende produkt måneder tilbage kaldet Microsoft Hub.  

Det kan du læse mere om her: Nu kommer Microsofts nye produkt til Danmark: Vi har prøvekort Surface Hub

Ligesom Microsoft Hub skal Google Jamboard digitalisere dit gamle, kedelige whiteboard, og ligesom Microsofts Hub er dybt forbundet med OneDrive, Skype og Office 365, er Google Apps integreret i Jamboard. 

Til de Google-glade

Jamboard er derfor kun interessant, hvis du er dybt integreret i Googles økosystem, hvilket blandt andet flere danske skoler er begyndt at være med sine storindkøb af Chromebooks. 

Jamboards touch-skærm kan håndtere 16 tryk på samme tid - mod Hubs 100 - og der medfølger en stylus og "viskelæder" og indbyggede kamera og højttalere. Meningen med Jamboard er, at du skal tegne og skrive ideer på 4K-skærmen, og du kan indsætte billeder og tekster direkte fra internettet i små post-it-noter. 

Googles tjenester som Docs, Drive og Hangout er dybt integreret, og du kan tilgå den delte skærm fra et hav af enheder på samme tid. Ud over skærmopløsningen har Google ikke løftet sløret for Jamboards specifikationer. 

Prisen ender på "under 6.000 dollars" - cirka 40.000 kroner - hvilket er en del billigere end Microsofts Surface Hub, der koster 65.000 kroner.

Hvorvidt Jamboard kommer til Danmark er uvist, men Googles hardware har tidligere været længe om at komme til det nordiske marked. 

Læs også: Vil præsentere ny hardware onsdag: Er dette Microsofts nye desktop-udgave af Surface?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere