Artikel top billede

Google udfordrer Microsoft i mødelokalet: Se det nye Jamboard, der ligner Surface Hub ret meget

Google har lanceret Jamboard, der er en cloud-forbundet samarbejds-computer indbygget i en 4K-skærm i stil med Microsofts Surface Hub.

Mange kreative teams benytter sig allerede af Google Docs i dag, men Google vil helt ind og være centrum i mødelokalet. 

Google Jamboard er et nyt fysisk produkt fra søgegiganten, en 55-tommer  4K-skærm, der skal agere whiteboard i dit mødelokale. 

Hvis det lyder bekendt, er det fordi Microsoft lancerede et lignende produkt måneder tilbage kaldet Microsoft Hub.  

Det kan du læse mere om her: Nu kommer Microsofts nye produkt til Danmark: Vi har prøvekort Surface Hub

Ligesom Microsoft Hub skal Google Jamboard digitalisere dit gamle, kedelige whiteboard, og ligesom Microsofts Hub er dybt forbundet med OneDrive, Skype og Office 365, er Google Apps integreret i Jamboard. 

Til de Google-glade

Jamboard er derfor kun interessant, hvis du er dybt integreret i Googles økosystem, hvilket blandt andet flere danske skoler er begyndt at være med sine storindkøb af Chromebooks. 

Jamboards touch-skærm kan håndtere 16 tryk på samme tid - mod Hubs 100 - og der medfølger en stylus og "viskelæder" og indbyggede kamera og højttalere. Meningen med Jamboard er, at du skal tegne og skrive ideer på 4K-skærmen, og du kan indsætte billeder og tekster direkte fra internettet i små post-it-noter. 

Googles tjenester som Docs, Drive og Hangout er dybt integreret, og du kan tilgå den delte skærm fra et hav af enheder på samme tid. Ud over skærmopløsningen har Google ikke løftet sløret for Jamboards specifikationer. 

Prisen ender på "under 6.000 dollars" - cirka 40.000 kroner - hvilket er en del billigere end Microsofts Surface Hub, der koster 65.000 kroner.

Hvorvidt Jamboard kommer til Danmark er uvist, men Googles hardware har tidligere været længe om at komme til det nordiske marked. 

Læs også: Vil præsentere ny hardware onsdag: Er dette Microsofts nye desktop-udgave af Surface?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere