Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Spænding om stort Microsoft-event i aften: Disse nyheder kan du forvente (tror vi)

Microsoft afholder onsdag eftermiddag et stort event med fokus på Windows 10. Diverse læk og rygter peger allerede nu på, at vi blandt andet kan se frem til en helt ny Surface-computer.

Onsdag eftermiddag åbner Microsoft dørene for et event i New York - samme sted hvor Microsoft sidste år lancerede sin Surface Pro 4, Lumia 950 og Surface Book-computer. 

I år forventes eventet at handle mindre om hardware og mere om 3D og kreativitet, der manifesteres i den forventede Surface alt-i-en-computer og nye funktioner i de kommende Windows 10-opdateringer. 

Her er fem ting, vi forventer at se til aftenens event.

1. Surface Alt-i-en

Vi begynder med den nye hardware. Alle rygter og læk til amerikanske medier peger på, at Microsoft lancerer en ny computer i sin Surface-familie. 

Det bliver efter alt at dømme en stationær computer i stil med Apples iMac, hvor computeren er indbygget i skærmen. Også Lenovo, HP, Acer og andre har bygget alt-i-en-computere. 

Læs også: Vil præsentere ny hardware onsdag: Er dette Microsofts nye desktop-udgave af Surface?

Læk og patentbilleder peger på en skærmcomputer i enten 24 eller 27 tommer, der via et hængsel kan lægges fladt ned på bordet. 

Skærmen vil formodentligt være en touch-skærm og fungere med Microsofts stylus, og selve computeren formodes at ligge i bunden af standen, så skærmen kan være så tynd som muligt. 

Microsoft forventes også at lancere både mus og tastatur i Surface-familien, hvilket allerede er blevet afsløret i dokumenter hos det amerikanske FCC-agentur.

Navnet rygtes at blive Surface Studio.

2. Ingen Surface Pro 5 eller Surface Book 2

Hvis du havde ventet andre nye Surface-produkter, bliver du nok skuffet. Microsoft forventes ikke at lancere nye versioner af sine Surface Pro eller Surface Book-computere. De forventes i stedet at blive opdateret i begyndelsen af 2017.

Der er dog en lille chance for, at Surface Pro 4 og Surface Book kommer i en mindre opdateret version med Intels Kaby Lake-processor.

Havde du glædet dig til en ny Windows 10-telefon, så må vi igen skuffe dig.

Salget af Windows-telefoner er faldet med 71 procent siden sidste år, og Microsoft har nedskaleret telefon-delen af virksomheden til en brøkdel. Det er uvist, om Microsoft overhovedet har planer om at udvikle og lancere sin egen smartphone, og du kommer næsten med garanti ikke til at se en Surface Phone ved eventet.

3. Windows 10-nyheder

Hardware er spændende, men eventet vil i hovedtræk handle om Windows 10 og de to kommende opdateringer i 2017 - den første i marts. 

Forvent at Microsoft åbner op for godteposen med nyheder om den første opdatering til marts, der blandt andet indeholder forbedret touchpad-software i stil med, hvad vi kender fra Mac-computere til bedre navigation. 

Der tales desuden om en ny HomeHub til alle dine IoT-forbundne enheder, samt en funktion til at nedsætte mængden af blå lys fra skærmen i de sene aftentimer. 

Der er en chance for, at Microsoft også vil tale om Windows 10 Mobile på smartphones, Continuum og fremtidsplanerne. En mulighed for Microsoft kunne være at forbinde sin Azure-sky og telefonen og streame virtualiserede .net/win32-programmer i Continuum, ligesom HP allerede gør i dag med udvalgte apps på sin HP Elite x3-telefon.

4. 3D

HoloLens' hologrammer er en stor del af Microsofts fremtidsscenarie, og derfor forventes Microsoft også at fremvise en række værktøjer til at bygge og skabe 3D-universer til HoloLens. 

For to uger siden blev en ny version af det gamle Paint-program lækket. Paint er nu en Windows 10-app og har et stærk fokus på 3D, hvor du kan tegne 3D-figurer. Figurer som kan ses svæve rundt i stuen med et par HoloLens-briller. 

Der går også rygter om en 3D-version af Skype og PowerPoint.

5. HoloLens

Til sidst forventer vi også at se Microsofts måske vigtigste hardware-produkt til dato: HoloLens. Microsoft har solgt brillerne til udviklere og virksomheder i måneder, men det er stadig uvist, hvad Microsofts større planer med HoloLens og hologrammer egentlig er. 

Blandt andet tales der om, at Microsoft ønsker andre producenter at udvikle sine egne AR-headset, der kan forbinde til et kommende Microsoft hologram-økosystem.

Det forventes ikke, at Microsoft lancerer en HoloLens 2. I stedet vil vi nok se en dybere integration af HoloLens i Windows 10, så en almindelig Windows 10-computer kan vise hologrammer.

Hvordan det fungerer vil vi forhåbentlig se mere af i aften. 

Computerworld er klar ved tasterne klokken 16.00, men hvis du selv vil se eventet, kan du følge dette link.

Læs også: Test af Microsoft Surface Pro 4: Hurtigere, bedre, hårdere, stærkere