Artikel top billede

Snapdragon 835: Så vilde bliver Android-telefonerne i 2017

Chip-producenten Qualcomm har løftet sløret en anelse for de kommende Snapdragon 835-processorer og lover bedre ydeevne eller markant bedre batterilevetid.

Til februar begynder den næste omgang af lanceringer af Android-toptelefoner, og som tidligere bliver det med de nyeste processorer fra Qualcomm. 

Denne gang hedder den 835, og Qualcomm har givet et lille hint til, hvad de nye chipset kan udrette. 

Det skriver Anandtech.

Uden at berette om, hvor hurtig Snapdragon 835 egentlig er, lover Qualcomm, at den nye processor enten vil være 27 procent hurtigere end den eksisterende Snapdragon 821-processor, eller have op til 40 procent længere driftstid på en enkelt opladning. 

Særligt det sidste er interessant. Det er sjældent, at der sker store teknologiske spring inden for batteriteknologi, så skal vi have bedre batterilevetid på vores smartphones, handler det om optimeringer i systemet. 

Processoren vil desuden understøtte Quick Charge 4.0, der på papiret skulle oplade din telefon med 5 timers oppetid efter fem minutters opladning.  

10 nm arkitektur
Den nye 835 bygger på Samsungs 10nm-arkitektur, der betyder, at det er muligt at presse op til dobbelt så mange transistorer ned på det samme fysiske størrelse som tidligere. 

Resultatet er den forbedrede ydeevne og mindre strømforbrug samt, at selve processoren fylder mindre. Det betyder, at den optager mindre plads i de kommende smartphones, så der måske (vi krydser fingre) kan være plads til et større batteri. 

Det forventes, at de kommende flagskibstelefoner i 2017 vil blive udstyret med den nye 835-processor. De første lanceringer burde se dagens lys i februar/marts måned, hvor LG, HTC og Samsung plejer at gå på scenen i forbindelse med Mobile World Congress-messen. 

Der går dog rygter om, at Samsung venter med en lancering af sin formodentlige S8'er til april. 

Læs også: Efter den eksplosive Note 7: Samsungs næste smartphone får virtuel assistent fra skaberne af Siri
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere