Artikel top billede

Nyt design til Windows 10: Med tiden vil dit skrivebord og dine apps komme til at se fuldstændig anderledes ud

Microsoft er klar med endnu et designskift til apps i Windows 10, der omfavner gennemsigtige flader

Microsoft har officielt løftet sløret for sit nye designsprog, som kodegiganten opfordrer udviklere til at tage til sig i fremtidige Windows 10 apps.

Det skete til Microsofts store udviklerkonference Build i Seattle, der fandt sted i sidste uge.

Navnet for designsproget er Fluent Design System, og gik tidligere under navnet Project Neon, da det stadig blev testet i Microsofts beta-program, Windows Insider.

Det nye designsprog bliver en del af den kommende Fall Creator Update, der vil udkomme til september i år.

Fluent Design System er den første egentlige efterfølger til Microsofts Metro Design-retningslinjer, om selskabet udgav i forbindelse med Windows 8.

Gradueringer og løbende udrulning

Størstedelen ved det nye designsprog er gennemsigtige "glas-flader" og gradueringer i farver og slørede effekter, lidt i stil med Aero-overfladen i Windows Vista og 7.

Andre steder ligner faner, programmer og apps papir-stykker med tekst. 

Fluent Design System skal dog ikke tvinges ud på alle apps og programmer, men vil gradvist blive introduceret i systemet for ikke at virke anmassende, fortæller en Microsoft-talsmand til Computerworlds udsendte.

Dette er formodentligt en lære fra Metro-tiden, hvor mange designere hadede Metro-stilen med store firkantede felter i solide farver.

Billederne herunder er klippet ud fra Micosofts design-video, og lokker med en radikalt ændret stifinder. 

Artiklen fortsætter under billedet...

Microsofts Joe Belfiore var selv på scenen i dag til at præsentere Fluent Design System og fortalte, at design-linjerne vil være at finde i Microsofts egne Windows-apps og i Windows 10-brugergrænsefladen i forbindelse med Fall Creator Update, der udkommer til september.

Designlinjerne vil også være at finde i Microsofts andre apps på iOS og Android i løbet af året.

Vil du allerede nu se nogle eksempler på Fluent Design System, kan du blive en del af Windows Insider, hvor flere apps, heriblandt Groove-musikafspilleren - har modtaget små, men tydelige designændringer.

Som udvikler kan du læse mere om Fluent Design System her.

Læs også: Microsoft udgiver Visual Studio for Mac og ny verdensomspændende database




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere