Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Nyt design til Windows 10: Med tiden vil dit skrivebord og dine apps komme til at se fuldstændig anderledes ud

Microsoft er klar med endnu et designskift til apps i Windows 10, der omfavner gennemsigtige flader

Microsoft har officielt løftet sløret for sit nye designsprog, som kodegiganten opfordrer udviklere til at tage til sig i fremtidige Windows 10 apps.

Det skete til Microsofts store udviklerkonference Build i Seattle, der fandt sted i sidste uge.

Navnet for designsproget er Fluent Design System, og gik tidligere under navnet Project Neon, da det stadig blev testet i Microsofts beta-program, Windows Insider.

Det nye designsprog bliver en del af den kommende Fall Creator Update, der vil udkomme til september i år.

Fluent Design System er den første egentlige efterfølger til Microsofts Metro Design-retningslinjer, om selskabet udgav i forbindelse med Windows 8.

Gradueringer og løbende udrulning

Størstedelen ved det nye designsprog er gennemsigtige "glas-flader" og gradueringer i farver og slørede effekter, lidt i stil med Aero-overfladen i Windows Vista og 7.

Andre steder ligner faner, programmer og apps papir-stykker med tekst. 

Fluent Design System skal dog ikke tvinges ud på alle apps og programmer, men vil gradvist blive introduceret i systemet for ikke at virke anmassende, fortæller en Microsoft-talsmand til Computerworlds udsendte.

Dette er formodentligt en lære fra Metro-tiden, hvor mange designere hadede Metro-stilen med store firkantede felter i solide farver.

Billederne herunder er klippet ud fra Micosofts design-video, og lokker med en radikalt ændret stifinder. 

Artiklen fortsætter under billedet...

Microsofts Joe Belfiore var selv på scenen i dag til at præsentere Fluent Design System og fortalte, at design-linjerne vil være at finde i Microsofts egne Windows-apps og i Windows 10-brugergrænsefladen i forbindelse med Fall Creator Update, der udkommer til september.

Designlinjerne vil også være at finde i Microsofts andre apps på iOS og Android i løbet af året.

Vil du allerede nu se nogle eksempler på Fluent Design System, kan du blive en del af Windows Insider, hvor flere apps, heriblandt Groove-musikafspilleren - har modtaget små, men tydelige designændringer.

Som udvikler kan du læse mere om Fluent Design System her.

Læs også: Microsoft udgiver Visual Studio for Mac og ny verdensomspændende database




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere