Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Tech-brief: Ny iOS-opdatering stopper sikkerhedshul i din iPhone / Russisk hacker får fem års fængsel for malware-udvikling / LinkedIn-app kommer til Windows 10

Bruger du åbne WiFi-forbindelser, skal du opdatere din iPhone med det samme, russisk hacker bliver smidt i spjældet for udvikling af malware, og Microsoft udgiver en LinkedIn-app til Windows 10.

Det blev torsdag, og forhåbentlig skinner solen lige så meget hos dig som hos os her i Herlev.

Her kommer dagens korte tech-orienterede nyheder.

iOS-opdatering stopper sikkerhedshul

Apple har onsdag udgivet en opdatering, som alle, der elsker WiFi bør hente og installere, altså jer alle sammen.

iOS 10.3.3 retter sikkerhedshuller flere steder i systemet heriblandt i kontakter, beskeder, notifikationer og Safari.

En af de farligste huller kunne dog findes i iPhonens WiFi-chipsæt, hvor en hacker potentielt kunne tilgå telefonen, hvis din telefon ledte efter et åbent netværk.

Sårbarheden kendes som Bradpwn-exploit, som Google udsendte en Android-opdatering for at rette 5 juli.

Du opdaterer ved at gå ind i indstillinger > Generelt > Softwareopdatering.

Hacker sendt fem år i fængsel

En russisk mand som var med til at udvikle malware designet til at stjæle personlige oplysninger blev onsdag idømt fem års fængsel i Atlanta, USA.

Det drejer sig om Mark “Kolypto” Vartanyan, der var med til at udvikle, forbedre og vedligeholde Citadel-malwaren, der via keylogging stjal finansielle oplysninger om ofrene. Citadel blokerede også for antivirus-sider, hvilket gjorde det sværere at fjerne Citadel.

Anklagerne mener, at Citadel har inficeret op imod 11 millioner computere verden over og forårsaget over 3.2 millarder kroner i skade.

Mark Vartanyan fik dog skåret to år af sin straf, da han allerede har siddet varetægtsfængslet i blandt andet Norge, og da han har erklæret sig skyldig og angrede sine handlinger.

LinkedIn til Windows 10

Microsoft har udsendt en LinkedIn-app til Windows 10, som kan hentes fra Windows 10 Store. Det skriver Microsoft i et blogindlæg.

Formålet og fordelene ved den nye LinkedIn-app er, at tjenesten integreres bedre i Windows 10 med LiveTiles og notifikationer.

LinkedIn blev sidste år opkøbt af Microsoft, som blandt andet skulle benyttes sammen med virksomhedens Dynamic-løsning.

I alt har LinkedIn over 500 millioner brugere og benyttes i 200 lande verden over.

Læs også: Elgiganten indgår stort samarbejde med benchmark-firma: Skal gøre det lettere at vælge den rette computer

Formatet her er et forsøg hen over sommeren, men giv gerne din mening til kende i kommentarfeltet om, hvordan vi kan videreudvikle det.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere