Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Billetter til stort Counter Strike-stævne i Odense revet væk

Odense skal være værtsby for den næste store Counter Strike-finale i ESL-ligaen, og det forventes, at flere millioner vil se med.

Odense skal være værtsby for finalen i verdens største turnering i computerspillet Counter Strike, CS:GO ESL Pro League.

Og der er stor interesse i finalen, der skal afvikles i Sparekassen Fyn-Arenaen.

I hvert fald er de omkring 5.000 billetter, der i første omgang er blevet udbudt, alle blevet solgt på et under et døgn.

Tilbage i første bølge er nu de markant dyrere premium-billetter. De koster op mod 1.200 kroner stykket.

Odense Kommune forventer, at mere end 13.500 mennesker i løbet af finaledagene til december skal se finalen.

Yderligere events og turneringer skal trække op mod 30.000 mennesker yderligere til byen, hvilket svarer til et samlet event på størrelse med den odenseanske festival Tinderbox.

ESL og Odense Kommune forventer desuden, at over 4 millioner seere verden over vil følge med live ved finalen, der løber af stablen d. 10-12 december.

I øjeblikket overvejer Sparekassen Fyn Arena at udvide antallet af billetter, og du kan skrive dig op her

Læs også: Millioninvesteringer baner vejen: Stor officiel dansk e-sport-liga på vej

Ikke en døgnflue

Counter Strike er et af de mest populære computerspil i den voksende eSports-bølge.

Alene spillet League of Legends har flere registrerede spillere i Danmark, end der er medlemmer i Dansk Håndboldunion, og  nogle af verdens bedste Counter Strike-spillere er fra Danmark. De spiller blandt andet på holdene Heroic, North og Astralis.

Det er stort for Odense, at CS:GO-finalen er kommet til byen. Det mener Jane Jegind, der er by- og kulturrådmand i Odense kommune.

“Det er kæmpestort, at CS:GO-finalen kommer til Danmark og til Odense. Det er ikke bare en døgnflue, når vi kan se, hvad det betyder for vores unge, og vi er slet ikke i tvivl om, at eSport er en del af vores nutid og fremtid,” siger Jane Jegind til Computerworld.

Læs også: Dansk Counter Strike-hold vinder 3,3 milllioner kroner i kæmpe-turnering

Ikke bare for bebumsede drenge

Odense er allerede indehaver af to større eSportsforeninger, Marienlyst eSport og DHG, der udspringer i de gamle sportsklubber, som begge oplever stor interesse fra de unge.

“Jeg deler ikke opfattelsen af, at eSport er noget negativt. Du kan ikke være en rigtig god eSport-spiller, hvis du lever af cola, chips og pizza. Det er fordomme, som vi skal have bekæmpet, hvis vi skal gøre eSporten ære, og vi samarbejder allerede med vores eSportsforeninger her i kommunen på området,” siger Jane Jegind.

Imens hun ikke selv spiller computerspil - hverken på konkurrenceniveau eller blot for hyggens skyld - så har hun stadig eSporten tæt på livet.

“Min datter spiller Counter Strike og Overwatch, og jeg var selv på besøg ved Dreamhack (stor eSport-turnering i Sverige) i 2016, hvor jeg virkelig kunne mærke stemningen og opbakningen, og den stemning glæder jeg mig til rammer Odense,” siger Jane Jegind til Computerworld.

Ud over at skabe omsætning for Odense under finalen, er formålet med værtskabet at tiltrække unge til Odenses drone- og robotvirksomheder samt nyt blod til byens it-uddannelser.

Læs også: Dansker vinder stor eSports-turnering: 400.000 kroner og en plads til verdensmesterskabet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere