Artikel top billede

Dansker vinder stor eSports-turnering: 400.000 kroner og en plads til verdensmesterskabet

Endnu en dansker tager topplacering i eSporten og skal til verdensmesterskabet om tre måneder i Hearthstone-spillet.

Danmark har nogle af verdens bedste computerespillere på konkurrence-niveau, kaldet eSportspillere, og nu har endnu en dansker taget position som en af de bedste i verden.

Danskeren Frederik Høj Nielsen med gamer-navnet “Hoej” deltog i Hearthstone Championship Tour: Spring, HCT, i Shanghai og vandt førstepræmien på 400.000 kroner og en plads direkte til verdensmesterskabet i starten af efteråret. 

Det skriver gaming.dk.

Hearthstone er et kortspil, der i høj grad minder om kortspil som Magic The Gathering eller pokemon-kort, hvor man i enkle dyster skal angribe modstanderen og forsvare sig selv med forskellige karakterer og tricks.

“Hoej” slog i finalen Aleksander “Kolento” Malsh, der anses for at være en af de bedste Hearthstone-spillere i verden.

Danmark som eSports-nation

Hvorvidt eSport skal defineres som en sportsgren eller ej diskuteres ofte og passioneret, men Danmark er allerede en stærk eSports-nation.

Counter Strike-holdene Astralis og North trækker overskrifter og vinder store turngeringer verden over.

Læs også: Dansk Counter Strike-hold vinder 3,3 milllioner kroner i kæmpe-turnering

Blandt andet vandt Astralis i marts 700.000 kroner i turneringen IEM Katowice, og selskabet bag, Rfrsh Entertainment, fik skudt 63 millioner kroner i sig af flere investorer i slutningen af juni.

Læs også: F.C. København og Nordisk Film retter sigtekortet mod e-sporten: Satser benhårdt på Counter Strike-hold til Parken

Også i spillet League of Legends med over 100 millioner spillere, findes der danskere i den absolutte top.

Søren “Bjergsen” Bjerg er i dag en af verdens mest kendte eSport-spillere og spiller sammen med sin danske medspiller Dennis “Svenskeren” Johnsen på det amerikanske hold TeamSoloMid.

De to danskere vandt for nylig Rift Rivals-turneringen 2017 sammen med deres hold i Berlin.

Læs også: Forsvaret headhunter computerspillere til at kontrollere det danske luftrum




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere