Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Tidligere CBB-direktør bliver marketingchef i fintech-selskab / Næsten alle kommuner med i fælles biblioteks-samarbejde / Børn bliver ældre og ældre før de får deres første mobil / Japanere vil købe stor luns af Uber

Tidligere CBB-direktør bliver marketingchef i fintech-selskab. Næsten alle kommuner med i fælles biblioteks-samarbejde. Børn bliver ældre og ældre før de får deres første mobil. Japanere vil købe stor luns af Uber. Sophie Løhde (V) på turne i Indien.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Tidligere CBB-direktør bliver marketingchef i fintech-selskab

Den tidligere administrerende direktør i CBB Mobil, Signe Julie Valeur, tiltræder på fredag som ny CMO - chief marketing officer - i fintech-startup’en Lunar Way, meddeler selskabet.

Hun har i det seneste års tid boet i Dubai, hvor hun har arbejdet som ‘chief commercial officer’ i Virgin Mobile Mellemøsten og Afrika.

“Jeg har været en del af teleindustrien siden 2001 og kan genkende nogle af de samme muligheder for at optimere kundeoplevelsen i bankindustrien. Lunar Way har et solidt forretningsfundament, som bygger på et hul i markedet for bankprodukter. Man vil udfordre traditionelle banker, og det vil jeg gerne være en del af,” lyder det fra den kommende CMO.

Næsten alle kommuner med i fælles biblioteks-samarbejde

Biblioteker i 96 af Danmarks 98 kommuner er nu koblet på deres fælles biblioteks-it-løsning med det mundrette navn ‘Fælles Bibliotekssystem,’ som aarhusianske Systematic har udviklet.

Ifølge kommunernes it-organisation Kombit er der tale om ‘et af de største projekter på biblioteksområdet på verdensplan.’ Udviklingen tog sin begyndelse i 2013, og de første kommuner blev koblet på systemet i 2015.

“Formålet med løsningen har været at skabe et moderne system, der løfter it-området på bibliotekerne, men som samtidig giver nye muligheder for samarbejde og fælles udvikling,” lyder det fra Kombit.

Børn bliver ældre og ældre før de får deres første mobil

Gennemsnitsalderen for danske børn, der får deres første mobiltelefon, stiger, oplyser Telia, der i flere år har indsamlet oplysninger om, hvor gamle de danske børn er, før de får deres første mobiltelefon.

I de senere par har gennemsnitsalderen været otte år. Det svarer til, at ungerne går i anden klasse. Men en ny måling viser, at gennemsnitsalderen nu er steget til ni år og to måneder, hvilket svarer til, at de går i tredje klasse.

”Det er vores opfattelse, at forældre generelt gerne vil vente en smule længere med den første mobiltelefon, fordi en smartphone jo udover at være tryghedsskabende, samtidig er en kanal til en hel verden af websites, chat, sms’er, sociale medier med mere, som det kræver nogle forholdsregler og modenhed at bevæge sig ud i”, lyder det fra privatkundedirektør i Telia, Gustav Berghog.

Japanere vil købe stor luns af Uber

Japanske Softbank er interesseret i at købe mindst 14 procent af Uber fra medarbejdere og investorer, skriver Wall Street Journal.

Det japanske selskab rutter dog ikke med pengene og har i første omgang tilbudt en pris, som ligger 30 procent under den seneste markedspris-vurdering af Uber, som længe har været en investor-darling.

Den seneste vurdering har Uber har ligget på 68 millliarder dollar. Softbank planlægger ifølge avisen et bud ud fra en vurdering på 48 milliarder dollar. Det skal følges af en investering i selskabet på en milliard dollar, hedder det.

Angiveligt er Softbank klar til at hæve sit tilbud, hvis ikke det lykkedes at opkøbe mindst 14 procent af selskabet.

Sophie Løhde (V) på turne i Indien

Innovationsminister Sophie Løhde (V) har netop været i Indien, hvor hun har deltaget i i det såkaldt cybertopmøde GCCS 2017 (‘global conference on cyberspace’), som i sidste uge blev afviklet i New Delhi.

Ministeren mødtes blandt andet med den indiske elektronik- og it-minister (for sådan én har de nemlig), Ravi Shankar Prasad.

De to ministre aftalte, at Danmark og Indien skal øge deres samarbejde om digitalisering.

Mange danske virksomheder har gennem årene samarbejdet med indiske it-partnere om ikke mindst kodeopgaver og lignende, ligesom flere af de store indiske it-selskaber som Tata, TCL og Wipro  har store danske kunder.

Du kan læse mere her: Asiaterne kommer tromlende: Den nye verdensorden har ramt Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere