Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Apple står til at score kassen på ny skattelov / Google i åben fejde med Amazon: Fjerner YouTube fra Amazon-devices / Airbnb en millionforretning for to danskere

Apple står til at score kassen på ny skattelov. Google i åben fejde med Amazon: Fjerner YouTube fra Amazon-devices. Airbnb en millionforretning for to danskere. Danske Banker splittede om bitcoin. Nordisk Film køber sig ind i dansk spilfirma. Danske Bank åbner robotrådgiver for firmaer.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Apple står til at score kassen på ny skattelov

Apple er rodet ind i forskellige skattesager verden over og er blandt de virksomheder i verden, der har flest penge placeret i skattely. 

Alligevel står selskabet til at blive en af de store vindere, hvis det lykkedes for det amerikanske republikanske parti at komme igennem med en ny skattelov.

Sker det, vil Apples skattepligtige grundlag nemlig blive reduceret med gigantiske 47 milliarder dollar, skriver Financial Times.

Lovforslaget sigter mod at reducere skatten for den del af indtægterne, der stammer fra lande uden for USA fra i dag 35 procent til 14,5 procent.

Mange af de multinationale amerikanske selskaber beholder i dag en stor del af disse penge uden for USA for at undgå at betale skat af dem.

Apple har således ikke mindre end 252 milliarder dollar stående i udenlandske kontanter og investeringer. Det svarer til omkring en femtedel af de samlede midler, som amerikanske virksomheder har placeret uden for USA. 

Læs også: Rapport: Apple er største skatteunddrager i USA: Så mange penge gemmer selskabet i skattely

Google i åben fejde med Amazon: Fjerner YouTube fra Amazon-devices

Google og Amazon er røget i åbent slagsmål med hinanden. Google har besluttet at blokere for YouTube på to af Amazons populære devices, nemlig Echo Show og Fire TV.

Beslutningen om at blokere er ifølge Google taget, fordi Amazon ifølge Google nægter at sælge Google-produkter som Chromecast og Google Home, ligesom brugere af Googles Cast ikke kan modtage Amazons Prime Video.

Amazon er en af verdens største e-butikker med direkte adgang til et meget stort antal slutbrugere. Derfor er det direkte skadeligt for salget, hvis Amazon blokerer for bestemte produkter.

“Vi håber, at vi snart kan nå til enighed om at løse disse problemer,” lyder det fra Google.

Airbnb en millionforretning for to danskere

De to danskere Dennis König og Denis Borre har fået en millionforretning ud af at udleje københavnske boliger via Airbnb og andre tjenester i deres fælles virksomhed, The Nordic Collection, skriver Business.

Hotellernes organisation kalder virksomheden for en ‘professionel, kommerciel udlejningsvirksomhed,’ som kan være i strid med reglerne.

Ifølge avisen tjener mere end 1.000 værter i København mere end 100.000 kroner om året på at udleje deres ejendomme.

Nordisk Film køber sig ind i dansk spilfirma

Nordisk Film lægger 32 millioner kroner på bordet for en ejerandel af det danske spilfirma Reto Moto, som står bag onlinespillet Heroes & Generals.

Bag spilfirmaet står nogle af folkene bag IO Interactive, der producerede kæmpesuccessen Hitman.

Det er Nordisk Films fjerde investering i et spilfirma.

Du kan læse mere hos Nordisk Film i denne pressemeddelelse.

Danske Banker splittede om bitcoin

De støreste danske banker er splittede om bitcoin, skriver Børsen.: Selv om de fleste holder kryptovalutaen ud i strakt arm, er det faktisk muligt i tre af dem at handle finansielle instrumenter - såkaldte ETN - der følger bitcoin-kursen. 

Det kan man ifølge avisen nemlig i Nordea, Saxo Bank og Jyske Bank.

Ingen af bankerne vil rådgive kunderne om handel med bitcoin.

“Det er et umodent produkt, hvor man kan miste alle pengene, men hvis kunderne siger, at det kan de godt finde ud af, så må de gerne handle børsnoterede papirer," siger Erik Gadeberg fra Jyske Bank til avisen.

VMware har tocifret vækst

WMvare har godt med vind i sejlene. Selskabets omsætning for tredje kvartal er steget med 11 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor, mens nettoindtjeningen er steget hele 43 procent til 443 millioner dollar, meddeler selskabet.

Fremgangen skyldes ikke mindst en række nye cloud-produkter - blandt andet VMware Cloud i AWS.

Du kan læse hele kvartalsmeddelsen fra VMware her.

Danske Bank åbner robotrådgiver for firmaer

Danske Bank åbner i dag for anvendelse af robotrådgiveren June for firmaer, der vil investere deres penge. Hidtil har June kun været for private,

June er en digital løsning, der baseret på indeksfonde, og som løbende rådgiver om, hvor det er bedst at placere sine penge. 

Mange virksomheder har pæne indlån stående i banken, som kan komme i spil med løsningen, hedder det.

Danske Bank fortæller til Børsen, at June har rundet 11.500 private kunder.

Du kan læse mere om løsningen hos Danske Bank.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere