Artikel top billede

Foto: Accenture

Accenture-boss: Danske virksomheder er godt nok ikke kommet særlig langt med den digitale transformation

Interview: Den digitale rejse er kun lige begyndt for de danske virksomheder. De modige er forbi den tidlige fase, men mange er ikke rigtig kommet igang endnu. “Danske virksomheder er ikke kommet så langt endnu," lyder det fra Philip Wiig, der er dansk landechef hos Accenture.

Man skal gøre sig aldeles umage, hvis man skal fange en virksomhedsleder, der ikke råber op om digitale rejser, omstillingsparathed og vigtigheden af agilitet i den digitale fremtid. 

Men der er lige rigeligt snak om de digitale visioner og lidt for lidt handling.

Sådan lyder budskabet fra Philip Wiig.

Han er landerchef for Accenture, der blandt andet med sine konsulenter beskæftiger sig med at flytte virksomheder i en mere digital retning. 

“Danske virksomheder er ikke kommet så langt endnu. Der er stor forskel og det er svært at slå alle over en kam. Der er nogle få virksomheder, der er langt fremme, men som gennemsnit vil jeg sige, at der er mange virksomheder, der er i gang med spændende pilotprojekter, men jeg synes ikke, at de har fået ny gennemslagskraft på digitale forretningsmodeller. Der er der et stykke vej at gå for dem endnu.”

Famler i blinde

Det er ifølge den danske landechef gået op for de danske virksomheder, at fremtidens tempo ikke just indbyder til færdigtudviklede produkter.

Det tager nemlig for lang tid og er for usikker i et marked, der bevæger sig hurtigere end nogensinde. 

"Virksomhederne har taget til sig, at de skal teste ting af hurtigt og ikke have de store forkromede løsninger. Dagsordenen er forstået, men virksomhederne famler lidt mellem at finde de effektfulde løsninger,“ siger Philip Wiig.

Han peger konkret på de steder, hvor de danske virksomheder efter hans mening mangler fart i skiene, hvis de skal komme ordentligt igennem den digitale transformation.  

“Virksomhederne har ikke det digitale kompetenceniveau. De har ikke en den digitale agilitet, der skal til i organisationen for at udnytte de mange nye muligheder, og de har heller ikke den nødvendige strategiske afklaring,“ siger Philip Wiig.

Håb endnu

Det skal dog ikke forståes som, at de danske virksomheder er tabt bag det digitale tog, der buldrer ind i fremtiden.

Pointen er blot, at de danske virksomheder måske ikke er ligeså langt fremme, som de selv tror. 

“Det er ikke min oplevelse at vi halter langt efter Sverige og Norge. Der er det min oplevelse, at vi er nogenlunde på niveau. Der er ikke kadanceforskel på os og vores nordiske brødre,“ siger Philip Wiig. 

Han har da også bemærket, at nogle af de danske virksomheder har bevæget sig videre fra den første fase af pilotprojekter og berøringsangt overfor de digitale forretningsmuligheder.  

“Jeg er rimelig fortrøstningsfuld. Vi begynder at se, at kompleksiteten i implementeringen stiger. Det er vi glade for, for det er det vi lever af. Det går fra de små pilotprojekter til egentlig større projekter. På et tidspunkt skal man skalere, og vi begynder at se de skaleringer sker nu," siger Philip Wiig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere