Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Stram kontrol rydder internetsvindlere af vejen: 85 procent af de danske fup-butikker fjernet fra nettet på fem måneder

DK Hostmaster har indført strengere identifikations-regler, hvis man ønsker at at eje et .dk-domæne. De nye regler viser sig at være en gevaldig kæp i hjulet på internetsvindlere.

Falske online-butikker har det svært på den danske del af internettet.

I slutningen af 2017 indførte Dansk Internet Forum (DIFO) og datterselskabet DK Hostmaster, der administrerer .dk-domænet, nemlig strengere identitetskontrol, og det ser ud til at virke.

For at registrere et .dk-domæne skal man nu registrere sig med NemID, hvis man er dansker, og alle udlændinge skal gennem en individuel risikovurdering.

”Vi er den første domæneadministrator i verden, som har lavet tiltag imod problemet med fupbutikker med skærpet ID-kontrol, og vi har derfor også været spændte på at se effekten af dette tiltag. Med tiltaget har vi i væsentlig grad reduceret problemet blandt danske webbutikker. Det betyder, at der nu er 2.600 færre formodede fupbutikker i .dk-zonen,” udtaler Jakob Bring Truelsen, der er administrerende direktør i DK Hostmaster og DIFO, i en pressemeddelelse..

Målet med den skærpede identitetskontrol er at gøre det umuligt at eje et .dk-domæne anonymt, og siden har det været muligt at lukke ned for de domæner, hvor ejeren ikke vil oplyse sin identitet.

”Vi kan se, at vores resultater bidrager til, at den danske zone nu er endnu mere sikker. Vi fortsætter indsatsen for at bekæmpe denne og andre former for internetkriminalitet, der hvor vi kan og har beføjelsen. Vi vil gøre alt, hvad der står i vores magt for, at danske domænenavne forbliver blandt de sikreste i verden,” siger Jakob Bring Truelsen.

Læs også: Næsten 1.000 domæner beslaglagt i 2017: I dag bliver det sværere for udlændinge at registrere .dk-domæner




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere