Et kæmpedisplay får lov til at indtage næsten hele fronten på OnePlus 6

Smugkig: Her er den nye OnePlus 6 – endnu en lovende, prisstærk mobilstjerne fra Kina

OnePlus skruer atter op for ambitionerne – og prisen – i deres nyeste flagskibsmobil, OnePlus 6. Den ser lovende ud.

Det kinesiske mobilbrand OnePlus kan ikke længere kaldes for en opkomling i faget, selvom den ret beset er et af de yngste mærker i mobilbranchen.

I dag præsenterer selskabet den nye OnePlus 6 som - trods navnet - faktisk er selskabets syvende flagskib, siden mærket debuterede med OnePlus One i midten af 2014.

Meget er sket hos selskabet siden dengang. Nu er OnePlus at finde hos samtlige etablerede teleselskaber herhjemme, mens kvaliteten, ambitionerne – og prisen – stødt er steget i takt med den globale fremgang.

Læs også testen af sidste års model: Test: Derfor er OnePlus 5T den mest anbefalelsesværdige telefon i 2017

Ligner de andre
Man kan ikke beskylde OnePlus for at være særligt banebrydende, når det handler om design. Det er ikke her, du finder noget stilmæssigt gennembrud.

OnePlus er til gengæld er dygtig til at tage dagens mest populære design og både forfine og forædle det, så det ender med at matche, eller endda overhale, markedets bedste smartphones.

I OnePlus 6 tilfælde ender vi med at få et miks af det, markedets tre førende smartphones har at byde på: Apples iPhone X, Samsung Galaxy S9 Plus samt Huaweis P20 Pro.

Den er bygget op som en glas-sandwich med en buet aluminiumsramme omkring det nødvendige fyld.

Den er vand- og støvafvisende, hvilket altid er kærkomment, men den er ikke IP-certificeret, hvilket gør at jeg ville tøve med at dyppe telefonen i badekarret.

Størrelsesmæssigt er OnePlus 6 fuldt ud på linje med 5-serien, altså en fuldvoksen mobil, der fylder godt i lommen og oftest kræver to hænder i brug. Glasbagsiden gør samtidig telefonen en tand tungere og tykkere end før.

Se også: Prøvekørt: OnePlus 5T er den bedste telefon til prisen

Selvom dimensionerne er nærmest uændrede, skiller OnePlus 6 sig markant fra sin forgænger ved at byde på et endnu større display end før.

Nu får apps og spil hele 6,3 tommers spillerum – omend i et snævert 19:9 format som tilmed får et lille hak i toppen.

Farver og kontrast er glimrende her, det sørger AMOLED-teknologien for, og når displayet samtidigt er tunet til den farverige DCI-P3 standard, bliver man glad, hver gang mobilen tændes.

Denne proces er i øvrigt automatiseret på fin vis, med en ansigtsgenkendelse som hurtigt og træfsikkert låser mobilen op. Kræves der højere sikkerhed, er en fingeraftrykslæser på bagsiden klar til at genkende dine fingre.

Gaspedal i bund
Popper du motorhjelmen op på OnePlus 6, finder du årets nyeste mekanik signeret af Qualcomm: En Snapdragon 845 octa-core der snurrer lystigt op til 2,8 GHz.

Dertil følger enten 6GB eller 8GB RAM alt efter model, mens lagerpladsen kommer i tre størrelser fra 64 til 256GB.

Sørg for at få den rette størrelse her, for denne kan ikke udvides på sigt via et micro-SD kort. Til gengæld er her plads til to styk nano-SIM kort og en Gigabit-LTE forbindelse.

Batteriet i OnePlus 6 matcher det, du finder i sidste års model: 3.300 mAh som kan oplades med selskabets uhyre effektive Dash-oplader.

Softwaren ombord er nyeste Android version fra Google, Android 8.1 Oreo, krydret med nogle små entusiast-prægede forbedringer i den såkaldte Oxygen-interface og hardwaren.

Anvendeligheden af dem kan sikkert diskuteres, men visse greb er jeg nu fan af, såsom den dedikerede notifikationsknap og muligheden for at tænde displayet med et dobbeltprik – det spiller bare sammen med ansigtsgenkendelsen.

Dobbeltkamera i fremgang
OnePlus største akilleshæl har altid været kameraet – det har bare aldrig rigtig kunnet matche det ellers fine hardware og ydre som OnePlus kunne præstere.

I år satser OnePlus på at indhente det forsømte ved at benytte mere ambitiøse komponenter i kameraet.

På papiret er tallene næsten uændrede, her er fortsat 16 + 20 megapixels at rute med, men nærstuderes teknikbladet, vil man bemærke, at her er en ny større sensor og en forbedret optik med optisk stabilisering.

Det andet kameramodul fungerer her som supplerende kamera, hvilket giver portræteffekter med sløret baggrund og fordele når der bliver mørkt.

Hvorvidt OnePlus i denne omgang formår at matche konkurrenterne, må komme an på en prøve, men på papiret ser selskabet ud til at have sin bedste hånd til dato.

Et lille prishop
Til trods for fornyede evner og større ambitioner, følger OnePlus ikke konkurrenternes himmelflugt mod stadigt mere stratosfæriske priser.

Begyndermodellen med 64GB lagerplads debuterer nu ved 3.899 kroner – nøjagtig hundrede kroner mere end sidste års model med tilsvarende kapacitet. Denne model fås dog kun i ’Mirror Black’ finish med en blank, sort glasbagside.

Højere op af prisskalaen finder man 128GB og 256GB versionerne som fås i ’Mirror Black’ eller de to versioner i matpoleret glas: ’Midnight Black’ og 'Silk White'. Begge kommer med 8GB RAM og får priser på henholdsvis 4.399 og 4.699 kroner alt efter lagerstørrelse.

OnePlus 6 kan forudbestilles fra 16. maj klokken 19:00 på OnePlus' hjemmeside, samt hos de førende danske operatører med levering og egentlig salgsstart fra 23. maj.Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Her er de vigtigste pointer i NNIT's nye halvårsregnskab: Frigører sig fra Novo Nordisk - og stort udbytte på vej
Interview: Manglende omsætning hos Novo Nordisk og stor fremgang i tre andre sektorer betyder, at NNIT gør sig mere uafhængig af Novo Nordisk. Her er de vigtigste punkter i selskabets nye regnskab. Interview med finansdirektør Carsten Krogsgaard Thomsen.
Computerworld
Studieguide: Følg disse råd og få mest smartphone for pengene - disse fire smartphones er de bedste køb lige nu
En ny, velfungerende smartphone behøver ikke at koste alverden. Sådan får du masser af mobil til få penge.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.